De week voor kerst bij Villa Kakelbont Venlo

Namens iedereen bij kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo hopen we dat jullie allemaal fijne kerstdagen hebben gehad!

De kinderen hebben de week ervoor in ieder geval een goede aanloop gehad naar de kerst. Er werden volop kerstactiviteiten gedaan, zoals kerstliedjes zingen, boeken voorlezen, mini kerstboompjes versieren, een foute kersttrui maken met plakfiguurtjes, rendierkronen maken, spelen met sneeuw van scheerschuim en ga zo maar door! Er was genoeg te beleven bij kinderopvang Villa Kakelbont.

Iedere dag was het feest met een gezellige, gezonde kerstlunch! Bij Villa Kakelbont Venlo streven we er naar om de kinderen een gezonde basis te bieden, dus ook wat voeding betreft. En gezonde voeding is zeker niet saai, dus de pedagogisch medewerkers bedachten gezonde hapjes om de lunch nog feestelijker te maken!

De kinderen mochten helpen met het maken er van en wat deden ze dat met veel plezier! Ze belegden bijvoorbeeld wrappizza’s met tomatensaus, hüttenkase, paprika en tomaat. En ze sneden met kindermesjes de courgette in stukjes voor een overheerlijke courgettesoep.

Door kinderen te betrekken bij het bereiden van eten leren ze om gerechten klaar te maken. Daarmee ervaren ze dat eten niet vanzelfsprekend is. Ze merken dat een gerecht moeite kost, wat het respect naar voedsel zal laten groeien. Ze leren over de ingrediënten en de kans is groot dat ze beter zullen eten. Dit omdat ze door te helpen weten wat er in het eten zit. Daarbij zorgt het voor een groter verantwoordelijkheidsgevoel en voor meer interesse in het eten.

En het is natuurlijk erg gezellig om het samen te doen. Wat was het vorige week smullen bij Villa Kakelbont Venlo!

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan