Kunstwerkjes bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo

De kinderen van kinderopvang villa kakelbont in Venlo zitten helemaal in het thema ik ben een kunstenaar. Er zijn verschillende soorten kunstenaars die mooie schilderijen kunnen maken. Zo is er ook de beroemde kunstenaar Piet Mondriaan, die bekend staat om zijn schilderij met de gekleurde vlakken. De kinderen van de langkousjes, nilssons en de Tommy’s en annika’s weten niet wie deze kunstenaar is maar ze kunnen wel zo’n schilderij maken. Bij kinderopvang villa kakelbont hebben we veel kleine kunstenaars op de groep…

Bij de langkousjes mochten ze een vlinder verven met de beroemde vakken in de vlinder die Piet Mondriaan ook heeft in zijn kunst. Een vlinder is voor de kakelbontjes een herkenbaar voorbeeld. De oudere kinderen mochten proberen om de vakken kleur voor kleur in te kleuren met verf, dit was wel een beetje lastig maar ze probeerden het heel goed. Tijdens deze activiteit konden de kleuren geoefend worden of verteld worden tegen de jongere kinderen. Als er een verfactiviteit is, wordt de kleur benoemt waarmee de kinderen gaan verven. Op deze manier leren ze kleuren herkennen. De oudere kinderen bij kinderopvang villa kakelbont kunnen zelf benoemen welke kleur het is en welke kleur ze willen gebruiken voor de vakken in de vlinder.

Ieder kunstwerk zag er hele mooi uit, allemaal echte Piet Mondriaantjes bij kinderopvang villa kakelbont!

 

Lees verder

Kunst kijken in Venlo vanuit Kinderopvang Villa Kakelbont

De kinderen van kinderopvang villa kakelbont hebben sinds deze week het thema ” ik ben een kunstenaar”. Wat wordt er verstaan onder kunst? Wanneer is iets kunst?

Bij de nilssons van kinderopvang villa kakelbont gingen de kinderen met de bakfiets door Venlo fietsen om op zoek te gaan naar kunst. Ze kwamen heel veel mooie dingen tegen en verschillende soorten voorwerpen die met kunst te maken hadden. Ze zagen bijvoorbeeld een regenboogzebrapad bij het station. Dat waren mooie kleuren op de grond. De kinderen van kinderopvang villa kakelbont mochten tijdens de rit in de bakfiets kijken wat er voor mooie dingen waren in Venlo.

Op zo’n jonge leeftijd is het voor de kakelbontjes lastig om te weten wat met kunst te maken heeft maar ze kunnen wel zien wat er voor voorwerpen te zien waren. Ze konden aangeven welke kleur iets had of welke vorm het was enz. Wat zagen de kinderen van kinderopvang villa kakelbont als ze naar de voorwerpen keken?

Behalve dat ze naar de voorwerpen konden kijken en alle andere dingen die met kunst te maken had, was het voor de kinderen van kinderopvang villa kakelbont een gezellige rit in de bakfiets. Ze hebben heel veel kunst gezien in Venlo!

Lees verder

Nieuw thema bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

Vanaf deze week zijn we gestart met het thema “ik ben een kunstenaar” bij kinderopvang villa kakelbont. De aankomende weken gaan we weer veel leuke activiteiten doen bij de nilssons, langkousjes en de tommy’s en annika’s bij kinderopvang villa kakelbont.

Iedere week staat er een kleur centraal dus de kakelbontjes mogen deze week in de kleur blauw komen spelen! Op deze manier worden de kleuren bewuster benoemd en kunnen de kinderen de hele week oefenen met dezelfde kleur. In de nieuwsbrief naar ouders is eruit gegaan welke kleur centraal staat in welke week.

Ook staan er in de nieuwsbrief activiteiten die ouders thuis kunnen doen met de kinderen van kinderopvang villa kakelbont die met dit thema te maken hebben.

0 t/m 1,5 jaar:

-Benoem regelmatig de begrippen hard, zacht, papier en de kwast.
-Benoem en wijs enkele delen van het gezicht aan.
– Geef uw kind eens een kwast en ontdek wat ermee gebeurt. Of kriebel met de haartjes over de hand. (Pas alleen op dat ze het niet in de mond stoppen).

1,5 t/m 2,5 jaar:
– Oefen verschillende houdingen.
– Laat uw kind de lichaamsdelen bij zichzelf en evt. een pop/knuffel
aanwijzen.
– Beeld dingen uit met uw kind, bijvoorbeeld aan de hand van liedjes.
– Maak een kunstwerk met stoepkrijt.

2,5 t/m 4 jaar:
– Doe een spelletje wie het langst stil kan staan als een beeld.
– Benoem de verschillende delen van het gezicht.
– Oefen verschillende bewegingen, bijvoorbeeld op een been staan. Zo wordt de balans gestimuleerd.
– Maak met de klei een beeld.
– Teken verschillende vormen met stoepkrijt.

Alle leeftijden:
– Maak een kunstwerk, dit kan met verschillende materialen. Denk aan verf, wasco, stoepkrijt, stiften, etc.

Het worden weer leuke weken bij kinderopvang villa kakelbont met het thema “ik ben een kunstenaar”.

Lees verder

Kinderopvang Villa Kakelbont bij de kinderboerderij

Vorige week vrijdag gingen de kinderen van de Tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont met de bakfiets naar de kinderboerderij. Bij de kinderboerderij zijn verschillende leuke activiteiten die je kan doen. Ze kunnen spelen in de speeltuin, een rondje lopen waar ze uitkomen bij de paddenstoelen en een wiebelbrug maar ook tussen de dieren lopen op de kinderboerderij. De kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont mochten de geiten en schapen aaien, dit vonden ze heel leuk. Er werd gekeken naar de varkens die buiten lagen te slapen, dat waren grote varkens!

Behalve dat de kinderen van de Tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont bij de kinderboerderij konden spelen en naar de dieren mochten, gingen ze daar ook eten. De juf had fruit meegenomen naar de kinderboerderij zodat ze daar tussendoor nog wat konden eten.

Er stond een neppe koe die gemolken kon worden, de kinderen probeerden allemaal in de uiers te knijpen of er iets uitkwam. Het was nog best moeilijk voor de kakelbontjes van de Tommy’s en annika’s om er genoeg uit te krijgen want ze moesten veel kracht zetten.

De terugweg in de bakfiets naar kinderopvang villa kakelbont waren ze stil en moe want dat was een leuke en intensieve ochtend geweest bij de kinderboerderij.

Lees verder

Modderdag 2021 bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Dinsdag 29 juni 2021 is nationale modderdag, kinderopvang villa kakelbont in Venlo doet ook hieraan mee!

Vooraf kregen de ouders een mail dat de kinderen met modderdag “oude” kleren aan mochten als ze naar kinderopvang villa kakelbont zouden komen. De kinderen van de langkousjes, nilssons en de Tommy’s en annika’s mochten dan met water en zand spelen (modder). Er zijn veel verschillende soorten  activiteiten te doen met water en zand zoals verven met zand (zand zit in de verf), spelen met scheerschuim en zand, in de watertafel zat water en zand met voorwerpen zoals een schep enz.

Bij kinderopvang villa kakelbont mochten de kinderen buiten activiteiten doen waarbij ze met hun blote voeten mochten door de modder. Er was een blotenvoetenpad gemaakt met verschillende soorten materialen zoals macaroni, watjes, zand en modder. Als laatste mochten de kinderen van de langkousjes, nilssons en de Tommy’s en annika’s in de bak met modder staan. Sommige kinderen vonden dit spannend en durfden er niet in te staan terwijl andere kinderen dit leuk vonden om te doen. Er lag een groot wit vel papier buiten zodat de kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont eerst op een dienblad met modder mochten staan en vervolgens op het wit papier konden lopen, dan kin je moddervoetstappen zien. Op een ander groot vel wit papier lag modder en daar konden de kinderen van de langkousjes, nilssons en de Tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont met auto’s door de modder rijden.

De allerkleinste mochten aan het zand voelen en daarna werd er modder van gemaakt door er water bij te doen. Op die manier kwamen ze ook in aanraking met modderdag.

Lees verder
Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan