Spelen met water bij kinderopvang villa kakelbont

De kinderen van kinderopvang villa kakelbont in Venlo mochten een leuke knutselactiviteit buiten doen,dat is weer eens iets anders dan binnen op een blaadje.

Alle kakelbontjes kregen een kwast en een beker met water buiten. Hiermee konden ze buiten op de stoep verven met water. Er zit geen kleur bij dus alles lijkt op elkaar. Het doel van deze activiteit bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo is de fijne motoriek door de kwast op een goede manier vast te houden, de sociale ontwikkeling door bekers met water te delen met andere kinderen en de speel/leerontwikkeling die ze met deze activiteit kunnen doen.

Voor de jongste kinderen van kinderopvang villa kakelbont is het vooral leuk om proberen met de kwast met water op de stoep te verven. De oudere kinderen kunnen proberen om iets te maken net zoals met stoepkrijt, zoals een paraplu of de zon enz.

Ze kunnen regendruppels maken met hun kwast met het water door op en neer te bewegen zodat het water op de grond komt.

Helaas is dit geen knutselactiviteit die opgehangen kan worden en mee naar huis wordt gegeven als het thema is afgelopen bij kinderopvang villa kakelbont. Maar het is wel een leuke activiteit om te doen.

 

Lees verder

Zelf met regen spelen bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo

Omdat er deze week nog geen regen is gevallen, moeten we bij kinderopvang villa kakelbont dan zelf creatief zijn door de kakelbontjes toch activiteiten aan te kunnen bieden die met regen te maken hebben.

In de zandbak hebben de kinderen van de langkousjes van kinderopvang villa kakelbont zelf regen gemaakt van zand door het zand in een vergiet te laten vallen. Want wat gebeurd er als er zand door de vergiet valt? Want er zitten allemaal gaten in de vergiet, dus het zand valt erdoorheen. Het lijkt dan net alsof het heel hard regent, er was zelfs een kindje die met haar haren onder de vergiet wilde staan zodat het zand op haar hoofd terecht kwam šŸ˜…. Dit hoort allemaal bij het ontdekken van de activiteiten maar de juf van kinderopvang villa kakelbontĀ  had toch netjes uitgelegd dat je beter niet met je haren onder de zandstraal kan staan want dan heb je over je hele lichaam zand zitten.

 

Bij de nilssons van kinderopvang villa kakelbont mochten de kakelbotnjes spelen met de watertafel, hier zaten bakjes in met gaten aan de onderkant. Daardoor leek het net alsof het echt regende. Dit was voor de kakelbontjes erg interessant en gingen ze voelden aan de onderkant waar het water uit kwam.

 

Lees verder

Zelf regendruppels maken bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo

Bij de Tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont mochten ze zelf regendruppels maken. Aangezien het deze week niet regent en we hebbenĀ  het thema regen bij kinderopvang villa kakelbont, maken we dan op verschillende manieren zelf regen. Vorige week mochten de kinderen met een plantenspuit regen op de paraplu maken en nu vanuit een knutselwerkje regen maken.

De kinderen van de Tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont kregen een rietje en mochten door te blazen in het rietje regendruppels maken op een wit blaadje. Dit is niet alleen een leuke activiteit om te doen maar is ook goed voor de mondontwikkeling doordat de kakelbontjes blazen door een rietje.

Dit kan voor sommige kinderen nog wat lastig zijn waardoor die uiteindelijk met een kwast ook regendruppels konden maken. De kwast werd dan heen en weer bewogen waardoor deĀ  verf op het blaadje viel. Ook deze beweging is goed voor de fijne motoriek van de kinderen van kinderopvang villa kakelbont. Behalve regendruppels, konden ze ook regenboogdruppels maken. Dit konden ze doen door de verschillende kleuren te gebruiken op het blaadje zodat het mooi en kleurrijk zou worden.

De kakelbontjes hadden goed hun best gedaan met deze activiteit en ze vonden het erg leuk!

 

Lees verder

Regen maken bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo

Tijdens het thema “regen” is het fijn als het buiten ook regent (met momenten natuurlijk) zodat de activiteiten duidelijker zijn als we die gaan uitvoeren.

Tijdens de introductie over dit thema is het belangrijk dat de kinderen van de langkousjes, nilssons en de Tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont in Venlo snappen wat er verteld en uitgelegd wordt.

Omdat er geen regen werd voorspeld, hebben we bij de langkousjes zelf regen gemaakt zodat de kinderen wel zien wat er gebeurd als het regent. Puk had een paraplu bij zich en de kinderen lieten we eerst kennismaken met de paraplu. Wie weet wat dit is en waar is de paraplu voor nodig? Om te laten zien dat een paraplu helpt als het regent, hebben we puk onder de paraplu gezet en mochten de langkousjes om de beurt met een plantenspuit op de paraplu spuiten. Daarna konden de kinderen voelen aan puk of hij nat was geworden door de “regen”. De kinderen van kinderopvang villa kakelbont zeiden allemaal dat puk evengoed niet nat was geworden dus de paraplu helpt goed tegen de regen.

De kakelbontjes vonden het wel leuk om op die manier toch nog voor regen te kunnen zorgen ondanks dat er geen echte regen was.

Lees verder

Bij kinderopvang villa kakelbont weer fijn buiten spelen

Niets is zo veranderlijker als het weer, daar zijn we bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo wel weer achter gekomen deze week.

Nog niet zo lang geleden konden de kinderen van de langkousjes, nilssons en de Tommy’s en annika’s met de slee spelen in de sneeuw. Toen was het erg koud en moest iedereen handschoenen en de sjaal en muts hebben tijdens het buiten spelen. Sinds afgelopen weekend is het weer veranderd en is de lente in aantocht.

De kinderen konden heerlijk genieten van het mooie weer en wat langer buiten spelen dan de afgelopen weken toen het zo koud was. De zandbak kon weer open voor alle kinderen van kinderopvang villa kakelbont in Venlo zodat ze weer taartjes konden bakken.

Het was heerlijk voor alle kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont om in de zandbak te spelen. Op deze manier leren de kinderen ook in de buitenlucht om speelgoed te delen met elkaar en om samen te spelen. De sociale ontwikkeling wordt op deze manier evengoed gestimuleerd.

Behalve het spelen in de zandbak kunnen de kinderen van kinderopvang villa kakelbont buiten spelen met fietsen, scooters en andere voertuigen. Dit is goed voor de motorische ontwikkeling. Bij kinderopvang villa kakelbont zijn we blij dat het lekkere lenteweer eraan komt en hopelijk blijft dat voorlopig wel, met af en toe een regenbui erbij zodat de kinderen nog wat regenactiviteiten kunnen doen tijdens hun thema “regen”šŸ˜…

Lees verder
Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan