Zorg goed voor elkaar

  • Een mooi initiatief om iedereen eraan te herinneren om goed voor elkaar te zorgen in deze tijd. Puk van kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo heeft een mooie kleurplaat gemaakt.  Maken jullie ook zo’n mooie kleurplaat en hangen jullie hem thuis voor het raam??

Kleurplaat regenboog

 

Lees verder

Puk activiteiten voor thuis vanuit Kinderopvang Villa Kakelbont Venlo

Puk mist de kinderen van kinderopvang villa kakelbont, hij is er zelfs een beetje verdrietig van. Puk snapt er niks van dat het zo stil is.

Aangezien er veel kinderen nu thuis moeten blijven hebben we gekeken naar alternatieven zodat ze toch nog verschillende soorten activiteiten kunnen doen vanuit thuis.

Kinderopvang villa kakelbont heeft een aantal activiteiten op een blaadje gezet die vanuit thuis ook gedaan kunnen worden. De ouders worden dan ondersteund als ze even niet weten wat ze hun kind nog aan kunnen bieden. De activiteiten zijn onder andere:

  • Buiten met water verven, kwast en bakje met verf en dan heerlijk kliederen.
  • Met het mooie weer ook buiten lunchen of een tussendoortje eten op het picknickkleed.
  • Spelen met scheerschuim.
  • Binnen een stoere hut bouwen van de eettafel en stoelen of op de slaapkamer.
  •  Speelgoed schoonmaken.
  • Samen in de tuin aan het werk, harken of met een bezem alles schoon vegen.
  •  Samen iets gezonds bakken en dan lekker opeten.
  • Een bak met rijst vullen en dan met poppetjes of auto’s lekker ontdekken en spelen.
  • Lekker dansen en bewegen op muziek (juf Roos heeft leuke liedjes)

Dit zijn een paar ideeen die vanuit kinderopvang villa kakelbont gedaan kunnen worden thuis als activiteit. We hopen alle kakelbontjes snel weer te omarmen om zelf deze activiteiten uit te voeren…

 

Lees verder

Nieuws vanuit Kinderopvang Villa Kakelbont over het coronavirus in Nederland

Helaas kregen we als team afgelopen zondag nieuws te horen wat insloeg als een bom. Vanwege het coronavirus zouden alle kinderdagverblijven (dus ook kinderopvang villa kakelbont) hun deuren moeten sluiten behalve voor ouders met vitale beroepen. Dit betekent dat in ieder geval de komende 3 weken er weinig of een stuk minder kinderen aanwezig zullen zijn bij kinderopvang villa kakelbont.

Iedereen weet ondertussen wat het coronavirus is en wat er allemaal voor voorzorgsmaatregelen genomen moeten worden. Wij als team villa kakelbont in Venlo zullen ons houden aan de regels volgens het RIVM en zullen dit blijven doen want de gezondheid staat voorop!

Om toch wat positiviteit te hebben in deze periode, kunnen we alle 3 de groepen (en de rest van het gebouw) eens grondig aanpakken en goed poetsen/ opruimen. Als team van kinderopvang villa kakelbont zetten we onze schouders eronder en zorgen we dat er voor de kinderen die komen bij kinderopvang villa kakelbont, weinig te merken zal zijn van het coronavirus. We proberen zoveel mogelijk door te gaan met de dagelijkse gang van zaken voor onze kakelbontjes bij kinderopvang villa kakelbont.

We hopen vanuit kinderopvang villa kakelbont dat het virus snel onder controle is en de kinderen weer allemaal mogen komen spelen.

Lees verder

Voelboekjes voor de jongere kinderen bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

De jongere kinderen bij kinderopvang villa kakelbont betrekken we bij ieder thema op hun eigen niveau. Tijdens het thema “knuffels” laten we de baby’s voelen aan de knuffels want die zijn lekker zacht.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Taal aanbieden is voor de kinderen erg belangrijk en binnen kinderopvang villa kakelbont bieden we zoveel mogelijk taal aan. De jongere kinderen bieden we vaak taal aan in combinatie met plaatjes of voorwerpen. In onze leeshoek hebben we boekjes voor alle leeftijden dus ook voelboekjes die voor de allerkleinste kinderen erg interessant is. De baby’s kunnen bijvoorbeeld een kip zijn vacht voelen (die is lekker zacht) en ze leren dat de afbeelding een kip is en zien een plaatje hoe de kip eruit ziet. Op deze manier proberen we vaak bij kinderopvang villa kakelbont de taal aan te bieden en vooral om dit te herhalen, op deze manier leren ze sneller dat een kip een zachte vacht heeft en hoe die eruit ziet. Qua taal bieden we dan ook nog aan wat de kip zegt dus tok tok tok. Op deze manier bieden we verschillende dieren aan bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo zoals een paard, koe, varken enz.

Het voelen van de vacht van de dieren is heel interessant en de handen van de baby’s gaan regelmatig even over het vachtje (en de rest van het lichaam van het dier)

Lees verder

Exploratiebak binnen het thema knuffels bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

De exploratiebak proberen we als team bij ieder thema te betrekken en steeds met ander materiaal te vullen. Op deze manier laten we de kakelbontjes bij kinderopvang villa kakelbont steeds ander materiaal ontdekken en voelen met de exploratiebak wat passend bij het desbetreffende thema is.

Binnen het thema knuffels is er deze keer gekozen om de exploratiebak te vullen met macaroni en hierin steeds ander materiaal in te verstoppen zoals de eigen knuffels van de kinderen.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Ieder kind heeft een eigen lievelingsknuffel (of iemand hecht geen waarde aan het hebben van een knuffel)maar alle knuffels hebben een andere grootte. Welke knuffels kunnen goed verstopt worden in de exploratiebak en welke knuffels zijn te groot om die te kunnen verstoppen? Als de knuffel in de exploratiebak ligt, is die dan nog te zien in de macaroni of niet meer zichtbaar?

In de exploratiebak hebben we als activiteit, naast het verstoppen van de eigen knuffels van de kakelbontjes bij kinderopvang villa kakelbont, ook andere activiteiten die gedaan werden. Er werden ook nog puzzelstukjes van verschillende soorten dieren verstopt die ze konden zoeken en daarna de puzzel konden maken. Kleine harde dierenpoppetjes werden in de exploratiebak gedaan zodat je zonder te kijken wel kon voelen welk dier dit was enz. De exploratiebak vinden de meeste kinderen erg leuk bij kinderopvang villa kakelbont!

Lees verder
Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan