Cadeaus inpakken bij Villa Kakelbont Venlo

De kinderen mochten bij Villa Kakelbont oefenen met het inpakken van cadeaus. Ze ontpopten zich tot echte inpakpieten! Ze kozen een doosje om in te pakken en een stuk van het het mooiste Sint en Piet inpakpapier. Vervolgens kwam er wat passen en meten aan te pas om te bepalen of het papier wel groot genoeg was voor hun cadeau. Tijdens de activiteit werden nog meer rekenkundige begrippen geoefend door te benoemen wie het grootste cadeau had en wie het kleinste. En of ze een lang of een kort stukje plakband nodig hadden. Aan het einde telden we ook nog alle cadeaus bij elkaar op! Op deze manier leggen de kinderen hier bij kinderopvang Villa Kakelbont spelenderwijs de basis voor rekenen. De grotere kinderen mochten zelf de plakband van de houder trekken. Dat was nog best lastig. Maar goed voor het oefenen van de fijne motoriek! Net als de plakband op de goede plek plakken. Dat vraagt wat van de oog-hand coördinatie van de kinderen. Als het niet lukte hielp de leidster natuurlijk, maar ze vonden het ook leuk om elkaar te helpen! Aan het einde van de activiteit konden we een lege jute zak helemaal vullen met ingepakte cadeautjes!

Lees verder

Pietengym bij kinderopvang Villa Kakelbont Venlo

Bij Villa Kakelbont Venlo doen we graag bewegingsactiviteiten met de kinderen! Zo verzinnen we bijvoorbeeld regelmatig een parcours, vol hindernissen en obstakels die de kinderen stimuleren om lekker te bewegen. De kinderen kunnen dan hun energie kwijt, oefenen hun motoriek en het is goed voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. Het samen spelen, op de beurt wachten en vertrouwen krijgen in hun eigen kunnen. We hebben bij Villa Kakelbont genoeg materialen om een parcours te maken. Stapstenen, hoepels, tunnels en matten zijn perfect hiervoor. Maar ook kastjes, tafels en stoeltjes zijn in te zetten bij een hindernisbaan. Met een beetje creativiteit kom je een heel eind! En hoe gezellig is het dan om dit helemaal in de stijl van het thema te doen: een pietenparcours!

De kinderen mochten zich eerst verkleden als piet, met een mooie muts of een pietenpakje. Daarna waren de lieve pietjes van Villa Kakelbont Venlo helemaal klaar om zogenaamd ‘de daken op te gaan’.  Klimmen over de kast, lopen over de stapstenen, rollen over de mat, kruipen door de tunnel. De kinderen hadden er veel plezier in en voor de leidsters was het een goed moment om te zien wie wat al durfde en kon. De gezellige sinterklaasmuziek op de achtergrond maakte het helemaal af.

In plaats van klimmen over de kast mochten de kinderen er ook voor kiezen om er doorheen te kruipen. Het ene kind vond het wat te spannend of te moeilijk en de ander vond het veel leuker om er doorheen te gaan! Voor de kleintjes was lopen over de blokken wat lastig, maar met wat hulp van de leidsters lukte het wel. En als een kindje wat aarzelde om door te tunnel te kruipen deed de leidster het gewoon even voor! De peuters van de Tommy’s & Annika’s verzonnen zelf een parcours om de tafel heen. Het paard van sinterklaas, Ohzosnel, mocht mee en ook de zak met cadeautjes werd niet vergeten. Poeh, die was wel zwaar zeg!

 

 

 

 

 

Lees verder

De exploratiebak van Villa Kakelbont Venlo

Je hebt onze exploratiebak vast al eerder voorbij zien komen hier op het dagboek van Villa Kakelbont Venlo.

Het is een perfecte manier voor kinderen om spelenderwijs verschillende vaardigheden te oefenen. Ze maken kennis met verschillende materialen rondom de thema’s. Tijdens het verkennen van het materiaal wordt de sensomotorische ontwikkeling gestimuleerd: kinderen voelen, kijken, ruiken, proeven en luisteren. Zintuigen worden geprikkeld! Ze verkennen kenmerken van voorwerpen: is het hard, zacht, warm, koud, glad of ruw. Welke kleur heeft het? Ruikt het lekker of juist niet?

Om in het sinterklaasthema te blijven is de exploratiebak van kinderopvang Villa Kakelbont de komende weken gevuld met stro en echte pepernoten. Dit zal de fantasie van de kinderen bij kinderdagverblijf Villa Kakelbont zeker prikkelen. Wat bekers, lepels en sinterklaaspoppetjes en speelgoedpaarden er bij en speelplezier gegarandeerd!

 

 

 

 

Lees verder

Thema Sinterklaas bij Villa Kakelbont Venlo

Hoera! De lieve, goede Sint is weer in ons land! Dat betekent dat kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo de komende weken natuurlijk helemaal in het teken staat van het thema ‘Sinterklaas’.

Afgelopen weekend is hij ook samen met zijn pieten in Venlo aangekomen. De kinderen hebben er bij Villa Kakelbont al enthousiast over verteld. Dat ze Sinterklaas en de pieten hebben gezien of dat ze hun schoen al hebben gezet, met een mooie tekening of een wortel voor paardje Ohzosnel. En dat ze er ook wat lekkers of een cadeautje in hebben gekregen! Ze hebben duidelijk ontzettend veel zin in deze periode vol sinterklaasactiviteiten, zoals knutselwerkjes maken, kleien met pepernotenklei, sinterklaasliedjes zingen, voorlezen, pietengym, cadeautjes inpakken en noem het maar op. Genoeg te beleven bij Villa Kakelbont Venlo!

De groepen van kinderdagverblijf Villa Kakelbont zijn mooi versierd met slingers en Puk heeft zijn sinterklaaspakje uit de kast gehaald. Ook voor de kinderen liggen er verkleedkleren klaar om zich te kunnen verkleden als Sint of Piet. De themahoeken zijn ingericht als pietenbakkerij, waar kinderen materialen kunnen ontdekken en rollenspellen kunnen spelen. Veel speelplezier!

 

 

Lees verder

kijken bij Kwekerij M. CHRISTIS AARDBEIEN

 Wat was het leuk bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo.  Vandaag zijn wij gaan kijken hoe aardbeien groeien…..

 

We werden opgehaald door een taxibus bij het kinderdagverblijf in Venlo. Om 10.30 uur kwamen we aan bij KWEKERIJ M. CHRISTIS in VENLO. Meteen mochten we aardbeien uit een automaat halen en natúúúúrlijk ook proeven.

Daarna een rondleiding door de kas met uitleg.  Wat hebben we het gezellig gehad bij de LEUKSTE opvang in Venlo en wat hebben we veel geleerd..

M. CHRISTIS BEDANKT VOOR DE LEUKE RONDLEIDING, we hebben genoten!!!

 

 

Lees verder
Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan