Creativiteit bij kinderdagverblijf villa kakelbont

Bij ieder thema zit ook een knutselactiviteit. Bij het thema “ik en mijn familie” worden er fotolijstjes gemaakt. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten allemaal foto’s van thuis meenemen en die hangen op de 3 groepen zodat iedereen kan zien wie er bij de familie hoort. Maar hebben de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont thuis ook foto’s hangen of staan? En staan of hangen ze dan los of zit hier een fotolijstje omheen? Wat is een fotolijstje en wat kun je ermee?

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mogen zelf weten hoe ze het fotolijstje gaan versieren, willen ze verven of willen ze plakken? En waar willen ze in het fotolijstje knutselen, in de hoekjes of midden op het blaadje? Wij van team kinderdagverblijf villa kakelbont vinden het heel belangrijk dat de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont hun eigen creativiteit ontwikkelen tijdens het knutselen. Als wij gaan vertellen op welke manier de kinderen moeten knutselen of waar ze iets moeten plakken dan krijgen ze geen ruimte of tijd voor eigen ideeën. Daarom laten we ze vaak zelf ontdekken wat ze allemaal kunnen doen met verschillende materialen om te knutselen.

In het geknutselde fotolijstje komen hele mooie foto’s te zitten van de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont maar vanwege privacy kunnen we het eindresultaat niet laten zien op deze site.

Lees verder

Smoothie drinken bij kinderdagverblijf villa kakelbont

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont vinden wij het als team belangrijk dat de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont regelmatig gezonde producten binnen krijgen en genoeg bewegen. Met het bewegen is het vaak geen probleem voor de kinderen, ze bewegen de hele dag door en hebben over het allemaal heel veel energie. Het buiten spelen vinden de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont altijd heel leuk en kunnen dan heerlijk fietsen, rennen, spelen in de zandbak enz.

Over het algemeen hebben we bij kinderdagverblijf villa kakelbont een aantal regels wat betreft het eten. Eerst fruit eten en daarna cracker en bij de boterham eerst een gezonde boterham eten daarna zoet/ lekker beleg. We zetten iedere dag ander zoet beleg op tafel om het af te wisselen, dus niet iedere dag pasta maar dit afgewisseld met bijvoorbeeld gestampte muisjes enz. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont kennen de regels en uiteindelijk houden ze zich ook aan de regels (ook al zijn ze het er niet altijd mee eens)

We proberen de kinderen veel te betrekken bij de gezonde leefstijl want in plaats van melk werd er pas geleden smoothies gemaakt. Smoothies??? Wat is dat dan en wat zit er in een smoothie? De kinderen van de 3 groepen bij kinderdagverblijf villa kakelbont konden allemaal meekijken hoe de smoothie werd gemaakt met onder andere lekkere aardbeien en yoghurt. Ze mochten daarna allemaal de smoothie drinken en de meeste vonden dit heerlijk. We proberen regelmatig de kinderen kennis te laten maken met gezonde en voor de kinderen onbekende producten.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Maar uiteraard mogen de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont ook op zijn tijd lekkere dingen eten en maken, is niet alleen maar gezond 🙂

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Lees verder

Werkende kakelbontjes bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

Tijdens het thema “ik en mijn familie” wordt er veel gepraat over wie er allemaal bij het gezin horen. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont weten al precies wie er allemaal bij horen. We hebben het ook met de kinderen gehad over wat de papa’s en mama’s doen als de kakelbontjes gezellig bij kinderdagverblijf villa kakelbont komen spelen. De kinderen weten allemaal dat de papa’s en mama’s gaan werken, sommige kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont weten ook nog wat hun papa’s en mama’s voor werk doen.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont hebben we ook een werkhoek gemaakt waar de kakelbontjes kunnen “werken” net als hun papa of mama. Er staan toetsenborden met de muis en er liggen telefoons bij. (dit is allemaal verantwoord om mee te spelen voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont) Vooral de oudere kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont hebben de afgelopen weken al hele leuke rollenspellen gespeeld in het hoekje. Het gaat dan heel veel over dat ze aan het werk zijn en dit willen ze telefonisch laten weten aan de papa/mama of zelfs opa en oma hebben ze geregeld aan de telefoon tijdens het werken 😉

De jongere kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont zijn vooral het toetsenbord, de muis of de telefoon aan het ontdekken. Dit is toch ook weer eens wat ander leuk speelgoed waar ze mee kunnen spelen 🙂

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont komen soms met de juf even op kantoor om iets uit te printen of om iets op te halen of weg te brengen. Hier kunnen ze zien wat Rachel of Eline allemaal doet op kantoor, en vooral het toetsenbord blijft dan erg interessant. Puk mocht ook een dagje helpen bij Rachel en Eline op kantoor, daarna kon hij met de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont op de groep gaan werken. Die arme puk wordt wel hard aan het werk gezet bij kinderdagverblijf villa kakelbont!

Lees verder

Vaderdag 2018 voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont

Aanstaande zondag is het zover, Vaderdag!

De vorige keer mochten de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont iets heel moois knutselen voor alle mama’s want toen was het Moederdag. Gelukkig waren de mama’s heel blij met hun sleutelhanger, gemaakt van (door) het handje van hun eigen kindje.

Deze keer mochten de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont iets heel moois gaan maken voor hun papa. Ze hebben allemaal weer heel erg goed hun best gedaan om iets heel leuks te maken. Alle leeftijden gaan ook knutselen voor hun papa dus ook de baby’s die een aantal maanden oud zijn hebben bij kinderdagverblijf villa kakelbont “geknutseld”. Sommige kinderen van kinderdagverblijf konden wel de hele ochtend doorgaan met knutselen, zo leuk vonden ze om dit te doen. Hopelijk hebben de oudere kakelbontjes nog niet verklapt tegen hun papa wat ze hebben gemaakt want dit moet natuurlijk een verassing blijven voor de papa’s van kinderdagverblijf villa kakelbont.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

De papa’s moeten nog een paar dagen geduld hebben voor ze het cadeautje kunnen openmaken wat hun zoon of dochter bij kinderdagverblijf villa kakelbont heeft gemaakt met ontzettend veel liefde. Hopelijk laten de papa’s bij kinderdagverblijf villa kakelbont weten wat ze van hun cadeautje vonden want de juffies zijn natuurlijk wel heel benieuwd of de papa’s het een leuk cadeau vinden 🙂

Namens team kinderdagverblijf villa kakelbont alvast een hele fijne Vaderdag voor alle papa’s!!!

Lees verder

Buitenspeeldag 2018 bij kinderdagverblijf villa kakelbont

Kinderdagverblijf villa kakelbont doet regelmatig mee aan speciale dagen die worden georganiseerd door het jaar heen. Zo ook de Nationale buitenspeeldag 2018. Deze is op woensdag 13 juni en dat houdt in dat de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont de hele dag buiten spelen met verschillende soorten activiteiten. Gelukkig was het wel droog want met de regen buiten spelen is toch net iets minder leuk om te doen.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

In heel Nederland willen ze dat kinderen weer meer buiten gaan spelen. Onderzoek van Jantje Beton heeft uitgewezen dat ruim 1 miljoen kinderen niet meer elke dag de deur uitgaan om te spelen. De jaarlijkse Buitenspeeldag moet de jeugd stimuleren om dat wel te doen.

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont wordt dit wel op hun eigen niveau gedaan, de doelgroep is toch wat jonger dan schoolgaande kinderen. Maar het doel is om lekker veel buiten te spelen en leuke activiteiten aan te bieden.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Het bewegen van de kinderen stimuleren staat hierin ook centraal, dus een circuitje voor de oudere kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont organiseren of ouderwets stoepkrijten en met bellenblaas of waterballonnen spelen. Het kan allemaal bij kinderdagverblijf villa kakelbont.  Ook zijn er groepsactiviteiten gedaan zoals met een parachutedoek, dit is een leuke activiteit om met een grote groep te doen en veel juffies erbij zodat het nog leuker wordt om met het parachutedoek te bewegen en te spelen. Buiten dansen en zingen op leuke kinderliedjes is ook heel leuk voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

De kinderen van kinderdagverblijf vinden het altijd heerlijk om buiten te kunnen spelen, dus voor deze kinderen mag het wel altijd Nationale Buitenspeeldag zijn 😉

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Lees verder
Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan