Pietenparcours bij kinderdagverblijf Villa Kakelbont

Deze week was een van de activiteiten een pietenparcours. Lekker bewegen, klimmen en klauteren. Net als de echte pieten!

Bij Villa Kakelbont hebben we een klimrek staan wat ideaal in het parcours past. Ze kunnen er aan de ene kant op klimmen en aan de andere kant weer vanaf glijden. Een goede oefening voor de grove motoriek.

Ook de boekenbak werd onderdeel van het pietenparcours. Een beetje gek vonden de kinderen dat wel, maar het was ook leuk om er overheen te klimmen!

Aan het eind van het parcours konden de kinderen laten zien hoe goed ze de koprol kunnen. Of deze juist oefenen!

Lees verder

De politie op bezoek bij Villa Kakelbont Venlo

Tussen alle sinterklaasvreugde door kwam vandaag een echte politieagent op bezoek bij kinderdagverblijf Villa Kakelbont! Sommige kinderen vonden dat wel een beetje spannend. Maar toen hij een boekje voor ging lezen en met de kinderen ging kletsen, zakte de spanning. De kinderen luisterden aandachtig naar het verhaal. De kinderen legden zelf al de link tussen het boek en de echte agent. Ze vroegen bijvoorbeeld waar de pet van de agent was, want in het boek had het politiemannetje die ook!

De kinderen mochten allerlei vragen aan hem stellen en hij liet zien wat hij allemaal bij zich had, zoals een zaklamp, handboeien en een walkie talkie. Dat vonden de kinderen van Villa Kakelbont heel interessant natuurlijk! Aan het eind van het bezoek gingen ze nog samen naar de politiewagen kijken. Er werd bekeken wat er allemaal in de auto lag, het zwaailicht ging aan en ze mochten er zelfs even in zitten, supertof!

Bedankt voor het bezoekje aan kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo lieve meneer de politieagent!

 

Lees verder

Thema Sinterklaas bij kinderopvang Villa Kakelbont

De goede Sint is weer in het land! Vol verwachting zaten alle kinderen afgelopen weekend voor de tv of ze gingen kijken aan de Maas hoe Sinterklaas, samen met zijn pieten, op zijn pakjesboot aankwam. Ook kinderdagverblijf Villa Kakelbont is klaargemaakt voor deze mooie tijd van het jaar. Er zijn slingers opgehangen, de pietenbakkerij is ingericht en de eerste knutselwerkjes hangen al aan de muur.

Er zijn bijvoorbeeld al sinterklaasjes geknutseld, pietenmutsen en mijters gemaakt, chocoladeletters geverfd en noem maar op. Ook Puk is getransformeerd tot Sinterpuk. De kinderen gingen aan de slag met watten om hem een mooie baard te geven. Leuk om de verschillende resultaten te zien! De ene baard was kort, de andere juist heel lang. Het ene kind gebruikte grote stukken watten terwijl een ander juist hele kleine plukjes watten pakte. De ene Puk kon wel nog wat zien, de andere Puk niet!

De komende weken zullen er nog véél meer sinterklaas knutselwerkjes gemaakt worden bij Villa Kakelbont Venlo.

Lees verder

Villa Kakelbont naar het park!

Afgelopen week zijn we, met de kinderen van de peutergroep van kinderdagverblijf Villa Kakelbont, gaan spelen in het burgemeester Bergerpark in Venlo. Het was heerlijk weer om op pad te gaan. Het zonnetje scheen en de lucht was helder. Na een tochtje in de bakfiets kwamen we aan in het park. De kinderen zochten direct de ruimte op door te rennen over het grote grasveld. Wat een bewegingsvrijheid!

In het Burgemeester Bergerpark staat een grote, houten loopbrug. Sommige kinderen renden er direct enthousiast overheen. Anderen vonden het toch wat spannend. Sommige stukken van de brug wiebelen, wat het extra spannend maakt. Eerst maar met een veilig gevoel aan de hand van de juf eroverheen.

De juf stelde vervolgens voor dat de kinderen elkaar over de brug heen hielpen. Dat pakten ze enthousiast op! Als een kind het spannend vond en vroeg wie wilde helpen, kwamen er direct anderen aan om een helpende hand te bieden. Een goede stimulering voor de sociale ontwikkeling. Op een gegeven moment hoefden kinderen het niet eens meer te vragen, maar werd hulp uit zichzelf aangeboden. Zo lief om te zien hoe ze op deze manier inlevingsvermogen ontwikkelen en kunnen leren om voor elkaar te zorgen. Plus dat ze zo het gevoel krijgen dat ze er allemaal bij horen.

Al met al was het dus een heel gezellig ochtendje in het park voor de kinderen van kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo!

 

Lees verder

KDV Villa Kakelbont loopt de Sint Maarten optocht

Vorige week hebben we de week gezellig afgesloten met een Sint Maarten optocht. Ieder jaar met Sintermerte lopen de kinderen van basisschool De Meule een optocht rond de school. Wij, van kinderdagverblijf Villa Kakelbont, mogen dan altijd aansluiten met onze mooi geknutselde lampions!

De meeste kinderen van Villa Kakelbont vonden dat heel leuk en zwaaiden dan ook trots met hun lampion. Dit jaar hadden we een lief vosje gemaakt. Speciaal voor de optocht hadden de juffies de kinderen ook geschminkt als vos. De kinderen van basisschool de Meule zongen uit volle borst het sintermerte lied. Wij hebben dat vantevoren uiteraard geoefend met onze kleintjes, dus we konden lekker meezingen!

Benieuwd wat we deze week allemaal doen? Hou dan ons dagboek in de gaten…

Lees verder

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan