Aardbeien eten bij kinderopvang villa kakelbont

Bij kinderopvang villa kakelbont vinden we het belangrijk dat de kakelbontjes van de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s gezond eten. In deze tijd zijn er weer veel aardbeien in de winkel te krijgen. We willen de kinderen van kinderopvang villa kakelbont met zoveel mogelijk verschillende soorten fruit kennis laten maken en proeven. Nu kunnen ze veel aardbeien gaan eten, dat is lekker. Maar waarom zijn aardbeien zo gezond?

Waarom aardbeien gezond zijn. Aardbeien zijn niet alleen lekker, maar bevatten ook een uniek pakket aan waardevolle voedingsstoffen. In elke hap van een aardbei vind je vitamine C, vitamine B9, foliumzuur en essentiële mineralen. En dat brengt een hoop gezondheidsvoordelen met zich mee. Aardbei is een fruitsoort. Aardbeien bevatten weinig calorieën. Er zit veel vitamine C in aardbei, en de vrucht draagt bij aan de inname van foliumzuur. Aardbei staat net als ander fruit in de Schijf van Vijf.  Aardbeien kneuzen gemakkelijk en beschimmelen snel. Ze zijn langer houdbaar met kroontje en als ze onafgedekt worden bewaard. Je kunt ze ook prima invriezen.

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten behalve aardbeien in een bakje eten ook soms aardbeien eten op een beschuit. Wat een verwennerij is het toch bij kinderopvang villa kakelbont.

Lees verder

In de bakfiets bij Kinderopvang Villa Kakelbont

De kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont in Venlo willen altijd graag met de bakfiets mee op pad. Dit vinden ze zo leuk, en het maakt niks uit waar ze naartoe gaan als ze maar met de bakfiets mee mogen.

Bij de nilssons van kinderopvang villa kakelbont mochten ze met de bakfiets een rondje door Venlo rijden, ze zagen allemaal voertuigen zoals een trein, boot, auto’s enz. Behalve naar de voertuigen kijken mochten de kinderen van kinderopvang villa kakelbont in de stad kijken naar verschillende soorten eetgelegenheden die er in Venlo zijn. Dit heeft met het thema ” eet smakelijk” te maken.

De kinderen reden langs de frietkraam, daar stond een zak friet buiten. Wat zal er daar gegeten worden? De oudere kakelbontjes van de nilssons van kinderopvang villa kakelbont wisten meteen dat het frietjes waren hmmm lekker. Er werd bij de maas langs de ijskraam gefietst, veel kinderen wisten (uit ervaring 😉) dat er daar ijsjes gekocht kon worden. Verder nog een paar andere eetgelegenheden maar die waren wat minder herkenbaar voor de kinderen.

Voor de kakelbontjes maakt het niks uit wat ze gaan doen of waar ze naartoe fietsen, als ze maar vanuit kinderopvang villa kakelbont met de bakfiets op pad kunnen gaan.

Lees verder

Nationale bellenblaas dag bij Kinderopvang Villa Kakelbont

 

Bedenker Flip Looyen startte in 2011 de eerste Bellenblaasdag. Hoewel de feestdag dus al 4 jaar bestaat, is nog niet iedereen bekend met het fenomeen. Daarom vonden we het bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo leuk om aan dit initiatief deel te nemen.

Het idee erachter: door bellen te blazen heb je plezier, doe je een wens of (ge)denk je (aan) iemand. Wanneer iedereen het ook nog eens samen op dezelfde dag doet, ben je niet alleen maar voel je juist een sterke verbondenheid. Bij kinderopvang villa kakelbont is de leeftijd zo jong dat het idee anders uitgevoerd is geworden dan een wens doen of aan iemand denken. Hierbij stond vooral het plezier centraal en op verschillende manieren kennismaken met de bellenblaas.

We hebben bijvoorbeeld normale bellenblaas of uit een pistool kunnen allemaal kleine bellenblazen komen enz. Zo kunnen de kinderen van de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont meteen kennismaken met verschillende grootte van de bellenblaas. Sommige bellen zijn heel klein en andere bellen zijn weer een stuk groter.

Verder mochten de kinderen van kinderopvang villa kakelbont andere activiteiten doen die met bellenblazen te maken had zoals met een wc rol bellen stempelen op een blaadje. Het was erg leuk voor de kinderen van kinderopvang villa kakelbont om mee te doen aan de nationale bellenblaasdag!

Lees verder

Rupsje nooitgenoeg bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Bij de nilssons van kinderopvang villa kakelbont mochten de kinderen rupsje nooitgenoeg knutselen.

Rupsje nooitgenoeg is een prentenboek voor kleuters. Het gaat over een rups dat altijd honger heeft. Gedurende het grootste deel van het boek is het rupsje aan het eten, tot het rupsje zich aan het eind van het boek ontpopt tot een prachtige vlinder. In het verhaal wordt een rups gevolgd, die zich door een bonte verzameling objecten heen eet, zoals ijsjes, salami, watermeloen en een lolly, voordat hij zich uiteindelijk ontpopt tot een vlinder. Het gaat over de levenscyclus van een vlinder, leert kinderen tot vijf tellen, behandelt de dagen van de week en verschillende soorten voedsel.

Omdat de kinderen van kinderopvang villa kakelbont bezig zijn met het thema “eet smakelijk” mocht rupsje nooitgenoeg niet ontbreken.

Eerst werd het boek voorgelezen en mochten de kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont kijken wat rupsje nooitgenoeg ging eten, wat eten rupsen? Waar is de rups gebleven op het einde van het boek? Hoe kan het dat er ineens een vlinder is? Daarna mochten de kakelbontjes van de nilssons van kinderopvang villa kakelbont een mooi knutselwerkje maken van de rups en de appel, er zitten allemaal gaten in de appel want de rups had honger.

Lees verder

Koekjes maken bij kinderopvang villa kakelbont

Tijdens het thema ” eet smakelijk” zijn de kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont veel bezig met eten (praten, voelen aan keukenspullen, knutselen enz) maar het is nog leuker als ze zelf kok mogen zijn en echte koekjes mogen maken. Bij de nilssons, langkousjes en Tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont mochten ze de afgelopen week zelf koekjes maken. De kinderen vinden het leuk om te helpen met alles en daarna de koekjes maken in de vormen die ze zelf willen.

Vanwege de corona houden we de koekjes van de kinderen goed apart en mochten ze in een zakje mee naar huis ( of op de groep toch een beetje proeven mmm lekker).

Op alle 3 de groepen (langkousjes, nilssons en de Tommy’s en annika’s) van kinderopvang villa kakelbont in Venlo is er een speciaal schort gemaakt met masterchef villa kakelbont. Niet alleen voor de kinderen was dit leuk maar puk wilde het schort ook graag aan.


Behalve het maken van de koekjes mochten de kinderen van de langkousjes van kinderopvang villa kakelbont zelf fleurige koekjes maken met schuursponsjes en leuke versiersels. Konden deze koekjes maar opgegeten worden want die zien er wel heel erg lekker uit voor de kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont.

Lees verder
Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan