Nieuwtjes bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont in Venlo

De afgelopen periode zijn er veel nieuwtjes geweest bij kinderdagverblijf villa kakelbont. Het was een jaar met leuke nieuwtjes maar ook een jaar met minder leuke nieuwtjes. Bij kinderdagverblijf villa kakelbont is het altijd maar weer een verrassing wanneer de volgende collega zwanger is want in een vrouwenteam gebeurd dat natuurlijk nog wel eens. Toppunt waren 4 zwangere collega’s bij elkaar maar gelukkig kregen we versterking van een paar leuke nieuwe meiden die hun plekje helemaal hebben gevonden binnen het team. In sept 2018 is Denise bevallen van een zoontje Jaxx, okt 2018 is Sharon bevallen van een zoontje Nils, Cennet is in nov 2018 bevallen van een dochtertje Mira en Marjet is in maart 2019 bevallen van een zoontje Siep. Gelukkig zijn de meiden ondertussen allemaal weer terug van hun verlof.

Eline heeft in juni 2019 na 10 jaar kinderdagverblijf villa kakelbont verlaten, ze gaat een nieuwe uitdaging aan waar we haar veel succes mee wensen.

Dan is er ook leuk nieuws te melden want kinderdagverblijf villa kakelbont bestaat 10 jaar. Het team van kinderdagverblijf villa kakelbont heeft Rachel een speciaal 10jarig bestaan cadeautje gegeven…

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Afgelopen maandag kwam er een minder leuk nieuwtje binnen want Sharon heeft aangegeven ons te gaan verlaten per het nieuwe schooljaar. Ze gaat terug het onderwijs in. Team kinderdagverblijf villa kakelbont wil haar heel veel succes en plezier wensen met haar nieuwe uitdaging. Gelukkig kunnen we er nog een paar weken aan wennen 😉

Grote Inge kwam met het leuke nieuwtje dat ze zwanger is van haar tweede kindje! We wensen haar een voorspoedige zwangerschap.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Mia wordt aankomende vrijdag 65 jaar, hier moesten we bij kinderdagverblijf villa kakelbont wel even bij stilstaan en iets mee doen. Fijne verjaardag alvast Mia!

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Aankomend weekend zijn we met het team van kinderdagverblijf villa kakelbont een nachtje weg naar Amsterdam! Dit om eens goed stil te staan bij het 10 jarig bestaan…

Het belooft een gezellig weekend te worden

Lees verder

Smakelijk eten bij Kinderdagverblijf Vill Kakelbont

Ondanks de hitte die er nu is, zijn we bij kinderdagverblijf villa kakelbont ook nog steeds bezig met het thema “eet smakelijk”. De kakelbontjes van alle 3 de groepen zijn veel rollenspellen aan het spelen m.b.t. dit thema. Er is een supermarkt in de speelhoek gemaakt waar de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont in kunnen spelen. Want wie is er wel eens in een supermarkt geweest? Wat kun je allemaal kopen in een supermarkt? En kun je de spullen gewoon meenemen of moet je daarvoor betalen?

De juffies laten eerst een demonstratiespel zien aan de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont, dan hebben de kakelbontjes een idee wat ze in de supermarkt kunnen doen. Het is dan leuk om te zien dat ze vaak eerst nadoen wat ze gezien hebben maar dit wel zelf verder in een fantasierol kunnen mee nemen.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Bij de kakelbontjes van de 3 groepen kregen ze zelf het idee om de huishoek mee te nemen in het spel want daar gingen ze boodschappen naartoe brengen en op de tafel leggen om het vervolgens daar “op te eten”. Dit is niet alleen een leuke activiteit voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont maar ook goed voor de sociale ontwikkeling en de taalontwikkeling. Ze leren er ook nog eens van tijdens een gezellige activiteit.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Lees verder

Hottie hottie bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont

De zon laat zich goed zien in Nederland, dus ook bij kinderdagverblijf villa kakelbont is het erg warm. De temperaturen lopen al een aantal dagen hoog op. Gelukkig hebben we op alle 3 de groepen van kinderdagverblijf villa kakelbont airco binnen voor de kinderen en onszelf natuurlijk. Met deze extreem hoge temperaturen gaan we meestal meteen ’s morgens nog lekker buiten spelen. Die temperatuur is nog wel aangenaam voor de kakelbontjes van alle 3 de groepen. Vaak na het fruit, kan het ook nog eventjes maar dan wel lekker in een luier/ zwembroek/ bikini enz. en goed ingesmeerd met zonnebrand. Dan is het buiten al warm dus dan is er niks lekkerder om met water buiten te kunnen spelen, toch een beetje afkoelen. Want ’s middags is het vaak nog te warm om naar buiten te gaan dus dan blijven we lekker binnen en doen we daar nog leuke activiteiten of lekker vrij spelen.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont vermaken de kinderen zich goed met het water. Een paar bakken met water gevuld, speelgoed erbij en de kinderen vervelen zich niet. Bij kinderdagverblijf villa kakelbont kiezen we voor watertafels/ bakken met water enz. in plaats van een zwembadje voor de hygiëne. In het verleden hebben we dit wel gedaan maar door de hygiëne en bepaalde risico’s voor de kinderen hebben we gekozen voor deze oplossing.

De kakelbontjes die liever niet met water willen spelen, kunnen in de zandbak spelen waar ook genoeg schaduw is. Voor de kakelbontjes waar het al te warm voor is, kunnen ze lekker binnen spelen. Hierin staat alles vrij en kijken we naar de behoefte van het kind. Vooral met de hele warme temperaturen, houden we rekeningen met de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont.

Lees verder

Naar de kinderboerderij met de langkousjes van Kinderdagverblijf Villa Kakelbont

De langkousjes van kinderdagverblijf villa kakelbont gingen vorige week met de bakfiets lekker een ochtendje naar de kinderboerderij in Venlo-Zuid. Alleen al met de bakfiets weg was voor de kakelbontjes al erg leuk dus laat staan dat ze naar de kinderboerderij mochten gaan. Ze mochten daar lekker rondrennen in de speeltuin of naar de dieren kijken die er rondliepen. Het was in ieder geval erg leuk voor de kinderen van de langkousjes om naar de kinderboerderij te gaan en ze keken hun ogen uit.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Gelukkig was er een bolderwagen bij de kinderboerderij want nog niet alle kakelbontjes konden lopen dus die konden lekker daarin zitten en evengoed alles op de kinderboerderij zien. De oudste kinderen wilden heel graag helpen om de bolderwagen te trekken en die hebben veel kracht hoor want ze konden heel goed helpen. Eerst even bij de dieren kijken, welke dieren hebben ze allemaal bij de kinderboerderij?

De dieren vonden ze heel interessant maar het spelen in de speeltuin bleef toch leuker voor de kinderen van de langkousjes van kinderdagverblijf villa kakelbont, de volgende keer dan toch maar weer naar de speeltuin 😉

Lees verder

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont maakt een bbq

De tommy’s en annika’s mochten van een doos een zelfgemaakte bbq maken. Want voor het thema “eet smakelijk” hebben we het niet alleen over al het eten maar kunnen we ook over dingen hebben die met eten te maken hebben.

Wie van de tommy’s en annika’s weet wat een bbq is en heeft dit wel eens gedaan? Wat doe je dan tijdens de bbq? Wat leg je voor etenswaar op de bbq? Hier konden de kakelbontjes over brainstormen en natuurlijk elkaar overtreffen wat ze allemaal al eten van de bbq, de een meer dan de ander en dan weer iemand die nog meer eet enz. 😉  De papa’s en mama’s zullen wel willen dat hun kakelbontje zoveel eet als wat ze beweren tijdens het kringgesprek…

Hoe ziet een bbq eruit? De kinderen van de tommy’s en annika’s van kinderdagverblijf villa kakelbont hadden heel goed meegeholpen met onder andere een doos verven zodat er een bbq van kon worden gemaakt.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Nadat ze de bbq geverfd hadden en dat het droog was, konden ze hun eigen bbq meteen uitproberen. Want dat is natuurlijk het allerleukste om te doen als je eerst heel hard hebt gewerkt om een bbq te maken.

Op de bbq werden stukjes vlees gelegd en zelfs groente zoals paprika (zullen de ouders dit thuis ook doen????) en de tafel werd mooi gedekt zodat de kinderen van de tommy’s en annika’s lekker konden “smullen” van het eten van hun zelfgemaakte bbq…

 

Lees verder
Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan