Thema Kerst bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

Volgende week beginnen we met een nieuw thema (tevens het laatste thema van 2019) bij kinderopvang villa kakelbont. Thema “Kerst”!

De kinderen van kinderopvang villa kakelbont kunnen weer veel leuke activiteiten gaan doen op de groepen van de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s.

Activiteiten tijdens dit thema:
• Kerstliedjes zingen
• Kerstboom versieren
• Kerstverhalen voorlezen (Dikkie dik viert kerstmis)
• Spelen met de kerststal
• Kerstkoekjes maken
• Spelen met sneeuw
• Vuurwerk knutselen

Voor thuis bedenkt het team van kinderopvang villa kakelbont ook een aantal activiteiten die ouders daar met hun kind kunnen doen met betrekking tot het desbetreffende thema.

0 t/m 1,5 jaar: Laat uw kind spelen met plastic kerstballen. Laat uw kinderen met een muziekinstrumentje spelen met belletjes.

1,5 t/m 2,5 jaar: Samen kerstboekjes lezen. Maak met uw kind een kerstkaart voor een ander.

2,5 t/m 4 jaar: Lees het kerstverhaal voor en speel dit na met poppetjes.

Alle leeftijden:
-Liedjes zingen die bij het thema horen.
-Lees boekjes voor die te maken hebben met het thema.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Bij kinderopvang villa kakelbont staat het de komende tijd in het teken van Kerst!

 

Lees verder

Vrij spelen bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

De afgelopen weken hebben volledig in het teken gestaan van Sinterklaas. Dit is voor de kinderen van kinderopvang villa kakelbont toch wel een beetje spannend, druk, vermoeiend enz. Deze week maar even rustig aan en lekker veel vrij spelen, even afschakelen van het thema Sinterklaas. Wel introduceren we langzaam bij de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont het nieuwe thema “Kerst” want daar beginnen we volgende week mee. Op deze manier kunnen ze op een rustigere manier schakelen naar het nieuwe thema. Er wordt alvast een beetje geknutseld om de groepen leuk aan te kleden en de kerstboom wordt alvast op de groep gezet. Toch vinden de kakelbontjes het wel leuk om hiermee te helpen.

Ze zijn vooral met de ontwikkelingsgebieden sociaal emotionele ontwikkeling, taalontwikkeling en de fijne motoriek bezig geweest. Het samen spelen proberen we bij kinderopvang villa kakelbont te stimuleren en dan vooral op een positieve manier; dat ze leren om op elkaar te wachten, om de beurt met iets spelen, vragen of ze materiaal mogen van een ander kind enz. Bij het vissen vangen mochten 2 kakelbontjes om de beurt een vis proberen te vangen, soms moesten ze even wachten tot de ander klaar was en dit was niet altijd even makkelijk voor het andere kindje. Daarom zitten de meeste kinderen natuurlijk bij kinderopvang villa kakelbont, om onder andere zoiets te leren.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Er werd ook heerlijk met het kinetic zand gespeeld, dit is wel een van de favoriete activiteiten bij kinderopvang villa kakelbont op alle 3 de groepen. Even lekker een weekje heel veel vrij spelen!

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Lees verder

Pakjesavond voor de kinderen van dagopvang Villa Kakelbont

Morgen is er pakjesavond in Nederland dus ook voor de kinderen van dagopvang villa kakelbont in Venlo. De afgelopen weken hebben bij villa kakelbont volledig in het teken gestaan van het thema “sinterklaas”.

De kakelbontjes hebben heel veel leuke activiteiten gedaan zoals pietengym, cadeautjes inpakken, pepernoten maken, sinterklaas een baard geven met scheerschuim enz. Ze konden zich ook verkleden als sinterklaas en zwarte piet en konden spelen op de stoomboot (glijbaan). Genoeg te doen dus bij kinderopvang villa kakelbont.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Het leukste was natuurlijk wel dat ze allemaal een cadeautje kregen van de zwarte piet die heel hard op de deur klopte en snel weer weg rende.

Behalve alle leuke activiteiten werd er ook flink geknutseld voor dit thema want er zijn veel pieten- of sinterklaas mutsen gemaakt en stoombootjes geverfd enz.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Het is na het knutselen wel leuk om dit nog even op te hangen op de groep omdat de papa’s en mama’s dan alle knutselwerkjes kunnen zien. Het ziet er ook gezellig uit op de groep als al die zelfgemaakte knutselwerkjes bij de langkousjes, nilssons en tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont daar hangen.

Voor alle lieve kleine kakelbontjes: Een hele fijne pakjesavond morgen met heel veel cadeautjes en gezelligheid…

Lees verder

Hulppieten bij kinderopvang Villa Kakelbont

Sinterklaas en zijn zwarte pieten moeten heel erg veel cadeautjes inpakken voor al die lieve kinderen. Bij de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s hebben ze een hoekje in de groep staan waar het kantoor van de sint is, hier worden de cadeautjes ingepakt. De kinderen van kinderopvang villa kakelbont mochten helpen om cadeautjes in te pakken, op deze manier weten ze wat de zwarte pieten allemaal doen.

Eerst mochten ze kijken op de groep wat ze wilden inpakken. Werd er een auto ingepakt of een pop enz. Daarna kwam er inpakpapier op tafel en gingen we kijken hoeveel papier er nodig was om de cadeautjes te kunnen inpakken.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Maar wat moet je doen als je een cadeau hebt en het inpakpapier? Ben je dan klaar? Hoe krijg je het dicht? Gelukkig is er plakband in de buurt om het papier mee dicht te maken, alleen is er een grote zwarte piet aanwezig bij kinderopvang villa kakelbont (de juf van de groep) om te helpen met de plakband want dit is wel erg scherp voor de kleinere zwarte pietjes op de groep.

Deze activiteit is ook goed om de fijne motoriek van de kinderen te stimuleren want om met plakband het papier dicht te maken heb je de fijne motoriek nodig om te gebruiken.

Daarna is het nog leuker om de zelf ingepakte cadeautjes weer uit te pakken voor de kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont 🙂

Lees verder

Pepernoten bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

Bij het thema “sinterklaas” horen natuurlijk ook pepernoten! De kinderen van de nilssons, langkousjes en de tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont in Venlo houden wel van pepernoten…

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Behalve pepernoten opeten zijn er ook activiteiten te bedenken die de kakelbontjes met pepernoten kunnen doen. Als eerste kunnen we bij kinderopvang villa kakelbont zelf pepernoten maken en die daarna in de oven zetten. Maar om de precieze pepernootvorm te krijgen is wel wat lastiger want (meestal zijn de zelfgemaakte pepernoten een stuk groter dan de pepernoten die al gekocht zijn in de supermarkten) de meeste kinderen maken de pepernoten groter, maar ze zijn evengoed erg lekker!

Bij de nilssons van kinderopvang villa kakelbont mochten de kinderen een spelletje doen met de pepernoten. Er werden pepernoten geteld, de pepernoten werden op een rij gelegd netjes naast elkaar, de pepernoten werden op elkaar gestapeld, de pepernoten werden in verschillende bekertjes gestopt enz. Dat zijn wel leuke spelletjes die je met pepernoten kan doen bij kinderopvang villa kakelbont. Op deze manier kun je bij de oudere kinderen meteen even kijken of ze al kunnen tellen en tot hoe ver ze kunnen tellen, kunnen ze ook weer terug tellen van bijvoorbeeld 3 naar 1.

Als beloning met deze activiteit mochten ze daarna de pepernoten lekker opeten bij de nilssons van kinderopvang villa kakelbont.

Lees verder
Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan