Proeven zonder te kijken bij kinderdagverblijf villa kakelbont

Deze week staat tijdens het thema “eet smakelijk” proeven centraal. De oudere kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mogen met een blinddoek voor hun ogen verschillende soorten eten/ smaken proeven. Wel spannend hoor als je niet kan zien wat je gaat proeven (de volwassenen zullen dit vast nog zelfs spannender vinden om te doen) Daarna wordt er gevraagd of de kinderen het lekker vinden wat ze hebben geproefd of dat ze het minder lekker vonden. En weten ze misschien ook wat ze hebben geproefd? De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont die het te spannend vonden met een blinddoek mochten eerst zien wat ze allemaal kregen te proeven, zodat het niet al te spannend was om te proeven. De meeste kinderen vonden het juist wel leuk om met een blinddoek voor te proeven.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

De meeste kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont trokken wel een gek gezicht bij de citroen tijdens het proeven 😉

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Bij de jongere kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont kunnen we ze wat meer laten kennis maken met het fruit of verschillende soorten beleg voor op het brood. Hierbij is het belangrijk dat de juf eerst het goede voorbeeld geeft door zelf te proeven en aan te geven met mmm of bah of het wel of niet lekker is. Op deze manier kunnen de jongere kinderen door de gezichtsuitdrukkingen van de juf zien wat ze voor geluiden kunnen maken over het wel of niet lekker vinden van iets en kunnen deze geluiden herkenning gaan geven.

Lees verder

Hete zomer voor kinderdagverblijf villa kakelbont

De afgelopen weken was het erg warm in Nederland/ Venlo dus ook bij kinderdagverblijf villa kakelbont hadden we gemerkt dat de zon er veel was en erg heet was. Gelukkig hebben we op alle 3 de groepen airco waardoor het binnen wat beter vol te houden was met de hitte maar de airco mag evengoed maar 5 graden schelen met de temperatuur buiten. Voordat de echte hoge temperaturen kwamen hadden we met de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont nog heerlijke wateractiviteiten buiten gedaan.

Als de kakelbontjes maar met water kunnen spelen, zijn ze heel blij. Maar door de extreem hoge temperaturen was het zelfs voor de wateractiviteiten de afgelopen weken te heet. Gelukkig kunnen we wel terugkijken op een paar leuke activiteiten voor de extreem hoge temperaturen. Vooral met de watertafel hebben de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont zich goed geamuseerd.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Soms zien de juffies van kinderdagverblijf villa kakelbont ook leuke activiteiten via internet voorbij komen om met de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont te doen. Er was ook een wateractiviteit gevonden op internet waar een watersproeier van kon worden gemaakt. Er moesten wat gaten in een plastic bakje geprikt worden en de tuinslang moest in het bakje komen, wat hoger ophangen en je had een zelfgemaakte sproeier!

De meeste kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont vonden het heerlijk om hier doorheen te rennen…

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Lees verder

Gezellige uitjes met kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont gaan we geregeld met de kinderen buiten villa kakelbont spelen. De kakelbontjes vinden het altijd erg gezellig om met de bakfiets/ bolderwagen of lopend ergens naartoe te gaan. Tijdens de uitjes moet er wel gekeken worden naar de leidster-kind ratio. Er mogen maar een aantal kinderen mee qua telling/ leeftijd van de kinderen en niemand mag alleen weg met de kinderen vanwege het 4-ogen principe dus hier moeten de juffies van kinderdagverblijf villa kakelbont vooraf ook rekening mee houden.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Waar gaan de leuke uitjes dan meestal naartoe? Wat is er allemaal te doen hier in Venlo voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont? Als we het aan de kinderen zelf vragen, antwoorden de meeste kinderen met: de speeltuin! Dat is toch ook altijd wel erg leuk en daar kun je ook heerlijk spelen. Vooral met de bakfiets ergens naartoe fietsen is erg populair voor de kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont. De afgelopen weken zijn we met de kindjes van kinderdagverblijf villa kakelbont weer veel op pad geweest met de bakfiets/ lopend of in de bolderwagen. Wij zijn o.a naar de speeltuinen in de buurt geweest, de kinderboerderij in Venlo- Zuid en naar de supermarkt om bijvoorbeeld spullen voor een smoothie te halen of om iets te bakken.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont kijken hun ogen uit tijdens de uitjes, zelfs de jongere kinderen proberen we geregeld mee te nemen tijdens de uitjes!

Lees verder

Kinderdagverblijf villa kakelbont heeft een nieuw thema…

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont zijn we deze week met een nieuw thema begonnen. Het thema is voor de komende 6 weken: “eet smakelijk”. Tijdens dit thema hebben we de ruimtes van de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s omgetoverd tot een restaurant en een supermarkt. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont kunnen de komende weken aan de slag gaan met het verkopen van eten in de supermarkt (dus alle lege flessen en verpakkingen van etenswaar zijn welkom om in de winkels te kunnen gebruiken) en het gaan eten in een restaurant. Hier liggen ook menukaarten, net als in een echt restaurant. Puk is de kok maar de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mogen natuurlijk ook kok zijn in het restaurant.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Verder zullen de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont weer heel veel leuke nieuwe activiteiten kunnen doen tijdens dit thema. We zullen voornamelijk veel met het eten bezig zijn en de kinderen mogen ook helpen met de tafel dekken/afruimen, afwassen enz.Het boekje wat de komende 6 weken bij dit thema centraal staat is:  Eten met Fien en Milo van Pauline Oud.

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont kunnen ook thuis met dit thema bezig zijn, wat enkele tips:

0 t/m 1,5 jaar:
Laat de baby’s verschillende soorten fruit ruiken en proeven. Geef de baby een lepel en laat ze hiermee ontdekken.
1,5 t/m 2,5 jaar:
Laat de kinderen allerlei soorten eten ruiken en proeven en vraag wat ze wel en niet lekker vinden. De kinderen mogen mee
helpen met koken en bakken. Laat ze zelf ontdekken met een vork of een lepel. Ook kunnen ze meehelpen met het dekken en
afruimen van de tafel.
2,5 t/m 4 jaar:
Laat de kinderen allerlei soorten eten ruiken en proeven en vraag wat ze wel en niet lekker vinden. Ze mogen zelf roeren in de pan.
De kinderen helpen met klusjes zoals de afwas. Laat de kinderen met bestek eten.
De komende weken zullen weer veel leuke verhaaltjes hier komen wat de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont allemaal doen tijdens het nieuwe thema!
Lees verder

Schaduwspel bij de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont

Het is al een aantal weken erg mooi weer bij kinderdagverblijf villa kakelbont dus de zon schijnt veel. Daarom hebben we ook heel veel schaduw nodig in de tuin voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont. Maar soms kunnen we ook gebruik maken van de schaduw en kunnen we hier een leuke activiteit van maken met de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Eerst laten we de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont ontdekken wat schaduw is en ze laten kijken naar hun eigen schaduw. Heeft iedereen een schaduw? En hoe kan het dat er een schaduw is? Doet de schaduw ook zwaaien als je naar je eigen schaduw zwaait? Allemaal vragen waar de kakelbont mee bezig zijn. Dit is toch wel heel erg gek om jezelf in de schaduw terug te zien. Maar er zijn nog meer mogelijkheden met het schaduwspel, want je kunt ook materialen gebruiken om te kijken wat er dan met de schaduw gebeurd. De kinderen van de tommy’s en annika’s kunnen al heel goed bouwen met blokken en grote torens maken. Als ze een toren maken, zullen ze dan ook de schaduw kunnen zien van de toren of dat niet? en hoe ziet het uit om een schaduw van materialen te zien? Is dat anders dan je eigen schaduw? Uiteindelijk hebben we ook witte vellen papier neergelegd zodat je nog beter de schaduw kunt zien van de materialen. Dit was wel een leuke activiteit voor de kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont.

Lees verder
Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan