Villa Kakelbont naar de speeltuin!

Om zich optimaal te kunnen ontwikkelen hebben kinderen beweging nodig. Met dit heerlijke weer is het natuurlijk fantastisch om lekker buiten te spelen! Bij Villa Kakelbont in Venlo hebben we een gezellige tuin, maar om de bewegingsvrijheid te vergroten, gaan we regelmatig naar een speeltuin in de buurt. Vandaag zijn de peuters gaan spelen in speeltuin Hagerweike, in Venlo-zuid. Met de bakfiets waren ze er zo! Onderweg valt er genoeg te zien en kijken de kinderen van kinderdagverblijf Villa Kakelbont altijd hun ogen uit! In de speeltuin konden ze naar hartenlust klimmen en klauteren, wat bevorderend is voor hun motoriek en het vertrouwen in hun eigen kunnen. En wat hadden ze plezier!

Na alle inspanning werd er gepicknickt aan een gezellig gedekte tafel. Smullen maar! Vervolgens nog heel even spelen en dan moe maar voldaan terug naar kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo.

Lees verder

Buitenspeelweek bij kinderopvang Villa Kakelbont

Het is buitenspeelweek! Bij kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo houdt dat in dat we deze week extra veel leuke activiteiten doen buiten. De leidsters verzinnen allerlei gezellige dingen. Er staat een bellenblaasmachine in de tuin en de kinderen mogen ook zelf bellen blazen. Ook de grote parachute is vandaag ook weer eens uit de kast gehaald!

De kinderen vonden het superleuk. Als eerste mocht iedereen een plekje zoeken om de parachute vast te houden en daarna gingen we samen wapperen. Wat een plezier in de tuin van Villa Kakelbont! Vervolgens hielden we de parachute laag en 1, 2, 3…. Omhoog! Sommigen kinderen renden er lachend onderdoor of bleven staan tot de parachute over hun heen viel. Er werd ontzettend veel gelachen! Op naar nog meer leuke spellen buiten. Hopelijk zit het weer nog een beetje mee de rest van de week!

Lees verder

Zonnetjesweek bij kinderopvang Villa Kakelbont

Het is zonnetjesweek bij kinderdagverijf Villa Kakelbont in Venlo!

Deze week staat helemaal in het teken van de zon. De kinderen mogen zichzelf insmeren met zonnebrandcrème, er worden zonnetjes geknutseld, er wordt voorgelezen en nog veel meer leuke activiteiten! Er wordt ijverig gekleurd en geverfd. Er ontstaan gesprekjes over het weer en de seizoenen. Nu schijnt de zon niet volop deze week, maar dat mag de pret niet drukken. Uiteindelijk zijn al die vrolijke, stralende snoetjes onze zonnetjes in huis!

Lees verder

Poppenkastshow bij Villa Kakelbont Venlo

De leidsters van kinderdagverblijf Villa Kakelbont verzinnen altijd weer de leukste activiteiten.

Deze week konden de kinderen van de langkousjes genieten van een poppenkastshow. Wat was dat leuk! De kinderen hadden allemaal een lekker plekje gezocht op het matras van de leeshoek. Ze bleven geïnteresseerd kijken en luisteren naar wat de poppen allemaal deden en vertelden. De poppenkastshow werd interactief gemaakt door woordkaarten te laten zien. Op die woordkaarten stonden natuurlijk allerlei voertuigen, helemaal passend bij het thema.

De kinderen van Villa Kakelbont mochten vertellen wat ze zagen op de kaarten en wat ze er al over wisten. Bijvoorbeeld de helikopter en dat je daar mee heel hoog door de lucht kan vliegen! Of de brandweerwagen, die komt om vuur te blussen. En welk geluid hoor je als de brandweerwagen komt? Dat konden de kinderen goed nadoen! Zo hebben ze op een leuke, speelse manier weer woorden geoefend en geleerd.

 

 

Lees verder

Thema vervoer bij kinderopvang Villa Kakelbont

Het thema vervoer is in volle gang bij kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo!

Een van de activiteiten die aan bod komt tijdens dit thema is ontdekken en experimenteren in de exploratiebak. Deze is gevuld met zand en graafmachines! Wat vinden de kinderen van Villa Kakelbont het heerlijk om hiermee te spelen. De graafmachines zijn nieuw, wat de kinderen erg nieuwsgierig maakt. Er zitten grote en kleine tussen. Wat kunnen ze allemaal doen? Ze ontdekken bijvoorbeeld dat sommige graafmachines zand kunnen scheppen. Bij andere moeten ze het zand zelf in de laadbak kiepen. Ze rijden er mee door het zand of verstoppen de autootjes er juist onder. Ze maken allemaal verschillende geluiden bij het rijden en graven. De speelmogelijkheden zijn eindeloos.

De kinderen werken tijdens het spelen aan hun sociale vaardigheden. Samen spelen en samen delen.  Om de beurt met de grote graafmachines spelen bijvoorbeeld. Of samen ervoor zorgen dat iedereen een plekje heeft om te spelen.

Lees verder

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan