Lentekriebels bij kinderdagverblijf Villa Kakelbont

De lente hangt in de lucht! Het zonnetje laat zich weer af en toe zien, de dagen worden langer en de vogels fluiten vrolijk. De lentekriebels slaan toe bij de kinderen en pedagogisch medewerkers van Villa Kakelbont Venlo.

Afgelopen week zijn we lekker veel naar buiten gegaan. Voor een lentewandeling, of voor een ritje in de bakfiets. Vandaag was het bij kinderdagverblijf Villa Kakelbont binnen vrijwel leeg, want alle groepen gingen lekker buiten op pad!

De Tommy’s en Annika’s zijn samen met de Langkousjes gaan spelen in de speeltuin. Wat hadden ze plezier! Schommelen, glijden, klimmen en klauteren of samen op de wip.

De Nilssons gingen naar het bos met de bakfiets. Wat was dat heerlijk! Ze gingen niet zomaar een wandeling door het bos maken… Ze gingen op een heuse lentespeurtocht!

Continue reading
Lees verder

Gezonde kinderopvang Villa Kakelbont Venlo

Bij kinderdagverblijf Villa Kakelbont willen we de kinderen gezonde voeding aanbieden. Ze krijgen 2 keer per dag fruit, drinken en we hebben gezonde opties voor broodbeleg, zoals hüttenkase of bietenhummus. Regelmatig maken we samen met de kinderen wat anders, zoals soep. Dit maken we dan telkens met weer een andere groente, bijvoorbeeld broccoli, pompoen, tomaten of courgette. De kinderen vinden het superleuk om mee te helpen en zo de etenswaren te leren kennen. Als ze zelf mee mogen helpen is de kans groter dat ze het ook proeven! Pas geleden hebben we ook eens spaghetti met saus van tomaatjes en courgette gemaakt met de kindjes van Villa Kakelbont.

Ze hebben er heerlijk van gesmuld!!

Lees verder

Ontdekken met water en zand bij Villa Kakelbont Venlo

De bakken in de exploratietafel zijn voor deze activiteit gevuld met water en zand. De kinderen konden er heerlijk mee experimenteren en ontdekken. Oftewel: heerlijk mee kliederen! Ze ontdekten wat er gebeurt als water bij zand komt, en andersom. Ze maakten druppeltjes op het zand of kiepten een hele beker er in om. Uiteindelijk ontstond er natuurlijk modder. De kinderen van kinderdagverblijf Villa Kakelbont hebben genoten om daar lekker mee te spelen. De handen werden vies van het zand, maar ze ontdekten dat je ze natuurlijk weer schoon kunt spoelen in het water. En dit telkens weer opnieuw. De modder was ‘smerige blubber’, maar er werd vrolijk gelachen als ze deze blubber uit de handen in de bak lieten vallen!

Lees verder

Spelen in de sneeuw bij kinderdagverblijf Villa Kakelbont

Wauw, wat paste het weer van afgelopen week goed bij het thema Regen! De tuin van kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo veranderde in een winterwonderland met al die sneeuw. Tijdens de regenbuien van eerder deze week, hadden we de paraplu’s al meegenomen naar buiten, maar ook met deze sneeuw was het een mooi moment om ze opnieuw tevoorschijn te halen. En wat vrolijkte dit het winterse tafereel op zeg.

   

De kinderen vonden het weer superleuk om met de paraplu’s buiten te zijn. De een liep er enthousiast mee rond, de ander bleef juist stil staan en luisterde naar het zacht vallen van de sneeuwvlokken op de paraplu. En er waren ook kinderen die geen paraplu wilden en zich vermaakten met het maken én gooien van sneeuwballen. Enkele kinderen vonden er niks aan en wilden liever lekker warm naar binnen.Ieder kind op zijn eigen ontdekkingstocht bij kinderopvang Villa Kakelbont. Zolang ze maar plezier hebben!

Het was leuk om te zien hoe ze allemaal verschillend met de sneeuw gingen spelen. Met of zonder handschoenen. Ze veegden het van oppervlakten af. Er werden sneeuwballen van gemaakt, of ze lieten het juist uit elkaar brokkelen met de vingers. Ze hadden in ieder geval heel goed door dat het koud was. En glad! Er werd zo enthousiast door de sneeuw gerend, dat enkele valpartijen onvermijdelijk waren. Gelukkig zonder tranen. Het ging niet zo hard, de schade viel mee, en daarna gingen we snel genoeg weer naar binnen om lekker droge kleren aan te trekken!

Lees verder

Regendruppels verven bij kinderopvang Villa Kakelbont

Tijdens het thema Regen wordt er natuurlijk ook weer volop geknutseld bij Villa Kakelbont Venlo. Deze week hebben de kinderen met blauwe verf en een wc rol regendruppels gestempeld. Ze kregen een blaadje met Puk er op afgebeeld. Samen bekeken we wat er nog meer te zien was: een paraplu, druppels, regenlaarzen, een rode regenjas. Een goed moment dus om de taalontwikkeling te stimuleren.

De kinderen vonden het grappig om te zien hoe de juf een wc rol kon omvormen tot een heuse regendruppel! Vervolgens mochten ze deze in de verf dopen en stempelen maar! Ze vonden het heerlijk om te ontdekken tijdens het stempelen. Het ene kind drukte voorzichtig de wc rol op het blad en zag één voor één regendruppels ontstaan. Het andere kind werkte sneller en minder voorzichtig en maakte er een storm van op het blaadje! Ze hadden er in ieder geval allemaal plezier in bij kinderdagverblijf Villa Kakelbont.

Lees verder

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan