Oef wat is het warm bij Villa Kakelbont Venlo!

Bij Villa Kakelbont Venlo verkopen we niet alleen ijsjes, we knutselen ze ook! Hier zie je dat er kleurrijke softijsjes gemaakt worden. De kinderen mochten ze versieren met discodip. Mmmm, dat ziet er toch lekker en vrolijk uit! 

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Wel een hele klus hoor. De oudste peuters mochten de discodip zelf knippen van rietjes. Even oefenen hoe je de schaar ook alweer het beste vastpakt. Voorzichtig voor de vingers! Gelukkig is er altijd een van de juffies van Villa Kakelbont bij om te helpen. Voor de jongere kinderen en voor de kinderen die knippen nog een beetje lastig vonden was er gelukkig al discodip gemaakt. Een beetje plaksel erop en versieren maar! De een deed eerst een beetje plaksel op het rietje en plakte het op het ijsje. De ander vond het makkelijker om een dot plaksel op het ijsje te smeren en dan het rietje erop te plakken. Ieder kind heeft zo zijn eigen manier en ontdekt wat het beste werkt en hoeveel lijm er nodig is.

Knippen en plakken zijn super activiteiten om de fijne motoriek mee te stimuleren en om te ontdekken welke hand de voorkeur heeft. De voorkeurshand voert de fijne motorische handelingen uit en de andere hand assisteert daarbij. Op zo’n jonge leeftijd is het bij kinderen niet altijd duidelijk welke hand ze het liefst gebruiken en gebruiken ze beide handen evenveel. Het ontstaan van een voorkeurshand gebeurt in een fase in de ontwikkeling van hersenen en motoriek die ‘lateralisatie’ genoemd wordt. Het kind leert in deze fase onderscheid maken tussen de linker- en de rechterkant van het lichaam en de samenwerking tussen beide lichaamshelften wordt steeds beter afgestemd. 

De ijsjes hangen nu als decoratie aan de muur bij Villa Kakelbont. Het vrolijkt de boel direct op! En de kinderen kunnen niet wachten om aan het volgende knutselwerkje te beginnen. 

 

Lees verder

Een nieuw thema bij Villa Kakelbont

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Oef, wat is het warm bij Villa Kakelbont Venlo! Om af te koelen staat er op iedere groep een ijskraam. Daar zijn de kinderen maar wat blij mee! Bij Villa Kakelbont weten ze wel wat lekkere ijsjes zijn hoor. Ze maken de heerlijkste ijscoupes en vullen ijshoorntjes met bolletjes allerlei smaken zoals aardbei of chocola. De fantasie wordt flink geprikkeld. De kleinste kinderen ontdekken door met de ijshoorntjes te spelen. Eraan voelen, ermee draaien, ze op de kop zetten, je kunt ze zelfs opstapelen! En welke kleur hebben de ijshoorntjes eigenlijk? De oudere kinderen duiken de ijskraam in. De een verkoopt ijsjes en roept “ijsjes te koop!”… de ander proeft ze liever zelf! Er komt ook wat telwerk aan te pas. Wil je graag twee bolletjes aardbei en één chocola? Of liever drie bolletjes smurfenijs? Even afrekenen aan de kassa en smullen maar! 

Puk bekijkt het hele tafereel vanaf zijn zonnige plekje op de handdoek. Zonnebril op, zwembandjes om.. ook hij is helemaal klaar voor de zomer! Jullie ook? 

Tot ziens bij onze Villa Kakelbont ijskraam! 

 

 

Lees verder

Kokkerellen bij Villa Kakelbont

Bij het thema ‘Eet smakelijk’ hoort natuurlijk niet alleen een supermarkt, maar ook het bereiden van eten en het verwerken van ingrediënten. En wat is er lekkerder dan pannenkoeken? Juist! Banaan pannenkoeken! Lekker én gezond en van die combinatie houden we hier bij Villa Kakelbont Venlo. De kinderen vonden het zo leuk om mee te mogen helpen. Kleine chef-koks in de dop! 

Eerst de ingrediënten verzamelen: bananen, eieren, boter, kaneel en een beetje bakpoeder. Daarna mochten de kinderen zelf de bananen schillen en deze prakken met een vork. Meteen een super oefening voor de fijne motoriek. Vervolgens mochten ze alles in de kom doen, werd het gemixt met de staafmixer en het pannenkoeken beslag was klaar! De juffies van Villa Kakelbont benoemen tijdens zo’n activiteit alles, van materialen en ingrediënten tot alle handelingen. Zo wordt de taalvaardigheid gestimuleerd: de woordenschat wordt vergroot en kinderen leren woorden goed uitspreken. Koken is dus niet alleen heel leuk, maar ook erg leerzaam. En als kinderen mee mogen helpen met het bereiden van een maaltijd, verhoog je het gevoel van betrokkenheid en is de kans groter dat ze beter eten. 

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

En hoe wordt het beslag dan omgetoverd tot pannenkoekjes? Bakken in de pan natuurlijk! Bij Villa Kakelbont Venlo hebben we een fijne keuken waar we de heerlijke bananenpannenkoekjes konden bakken. Heel Villa Kakelbont rook naar een pannenkoekenrestaurant! Mmmmmm…

De kinderen mochten meekijken, dat vonden ze leuk! Wel op een veilige afstand natuurlijk en er werd gezorgd dat ze niet in de buurt van het fornuis konden komen. Veiligheid voor alles!

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

EN SMULLEN MAAR! 

De buikjes waren goed gevuld na deze gezonde lekkernij.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Lees verder

Fruitspiesjes bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

Kinderopvang villa kakelbont maakt regelmatig van iedere activiteit een groot feest!

Op de tafel bij de nilssons van kinderopvang villa kakelbont lagen grote prikkers, wat deden die op tafel? Wat kun je met de prikkers doen? Daar mochten de kinderen fruitspiesjes van maken. Bij de jongste kinderen werd er nog geholpen om het fruit aan de prikker te krijgen maar de oudste kinderen van kinderopvang villa kakelbont mochten het zelf proberen.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Er lagen verschillende soorten fruit op tafel in een bakje. De kinderen konden zelf het fruit kiezen die ze op hun prikker wilde maar er werd ook gestimuleerd om ander soort fruit te kiezen zodat ze dit konden proeven. Er was appel, meloen, peer enz die ze aan de prikker konden prikken. Eerst werd er verteld welk fruit er allemaal is zodat de kinderen dit goed konden zien. Daarna mochten ze het fruit aan de prikker prikken. Deze activiteit kan niet alleen met fruit worden gedaan maar ook bijvoorbeeld met groente of met worst en kaas erbij. Zijn heel veel mogelijkheden.

Bij kinderopvang villa kakelbont werd deze activiteit uitgevoerd met alleen fruit maar dan fruitsoorten erbij die niet iedere week worden aangeboden zoals meloen, mango, ananas.

De kakelbontjes vonden het wel lekker om het fruit via een prikker te eten, is iets anders als dat het fruit in een bakje ligt. Ze deden heel voorzichtig met de prikker want die kan natuurlijk ook spits zijn.

Lees verder

Tuinders bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Bij het thema eet smakelijk gaan de kinderen van kinderopvang villa kakelbont meer leren dan alleen over eten wat opgegeten wordt. Eten kan ook vanuit de aarde groeien zoals een wortel of aardbeien enz.

De kinderen mochten een zaadje planten want dit groeit dan uiteindelijk uit in iets eetbaars. Maar hoe gaat dit in zijn werk?

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Eerst mochten de kinderen van kinderopvang villa kakelbont de aarde voelen, In het begin was dit nog hard en moest de aarde eerst zacht gemaakt worden. Dit werd met water gedaan, daarna zagen ze een zaadje (in dit geval was het een tuinkers) wat in de aarde mocht moest gaan zitten. Want als het zaadje goed water zou krijgen, dan zou het zaadje uitgroeien tot een tuinkers. Sommige kinderen van kinderopvang villa kakelbont kregen een eigen beker waar ze de zaadjes mochten strooien in de aarde. Andere kinderen deden deze activiteit als een groepsactiviteit en mochten samen in een grote bak tuinkers zaaien. Nadat de zaadjes in de aarde zaten moesten die natuurlijk eerst nog een beetje water krijgen. Anders kunnen de zaadjes niet gaan groeien. De kinderen van kinderopvang villa kakelbont hadden heel goed geholpen. Nu de zaadjes nog regelmatig water geven en kunnen de kinderen de aankomende weken kijken hoe het gaat groeien tot een tuinkers!

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Lees verder
Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan