Kinderdagverblijf villa kakelbont krijgt hoog bezoek om voor te lezen

Tijdens het thema Carnaval kunnen er evengoed onverwachte momenten zijn die vooraf niet gepland waren bij kinderdagverblijf villa kakelbont. Want vooraf weten we niet wie er een prins wordt van een aantal Venlose verenigingen en of er een prins op bezoek kan komen bij de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont.

Dit jaar hebben we een aangename verassing gekregen bij kinderdagverblijf villa kakelbont want afgelopen dinsdag 19 Februari kwam er niet zomaar een prins langs. De prins van Jocus Toekoms kwam speciaal voor de kakelbontjes een verhaaltje voorlezen bij kinderdagverblijf villa kakelbont. Prins Jushua de ierste kwam met zijn 2 adjudanten Bowe en Joep op bezoek. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont vonden het in het begin wel spannend toen ze binnenkwamen. Er waren ook kakelbontjes die dachten dat we maar liefst 3 prinsen op bezoek hadden 😉 Dat had natuurlijk ook gekund maar toch waren er 2 adjudanten mee met de prins. De kakelbontjes waren allemaal muisstil toen de prins het verhaal voorlas van Lou die “vastelaovend” wilde vieren.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Nadat de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont heel goed hadden geluisterd naar het verhaaltje en het verhaaltje klaar was werd er nog even gedanst op de vastelaovendmuziek met de prins en de adjudanten. Er was zelfs een kakelbontje die met de prins durfde te dansen, het was een groot feest bij kinderdagverblijf villa kakelbont met het trio van Jocus Toekoms.

Namens team kinderdagverblijf villa kakelbont en de kinderen nogmaals bedankt voor het leuke en gezellige bezoek!!!

Lees verder

Nieuw thema bij kinderdagverblijf villa kakelbont

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Het is weer de tijd van het jaar: Carnaval!  In het Venloos natuurlijk “vastelaovend”. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mogen de komende 2 weken verkleed komen naar de Langkousjes, Meneertje Nilssons en de Tommy’s en Annika’s. Wij vinden het wel spannend en zijn heel nieuwsgierig naar de kleding van de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont uit Venlo. En uiteraard zijn de leidsters van de groepen ook verkleed, gelukkig vinden de kakelbontjes het allemaal wel leuk om te zien hoe wij verkleed zijn.

De aankomende 2 weken gaan we bij kinderdagverblijf villa kakelbont veel schminken want dat hoort bij Carnaval. Verkleden in onze eigen verkleedwinkel kan ook, want we hebben bij kinderdagverblijf villa kakelbont heel veel leuke verkleedkleren liggen die de kakelbontjes kunnen dragen. Heel veel liedjes zingen en dansen op carnavalsmuziek (uiteraard wel Venlose muziek) of de polonaise lopen wordt ook gedaan. Alles kan en alles mag met dit thema, het is een groot feest. Zelfs de confetti mag lekker door de hele groep liggen want met carnaval maakt het allemaal niks uit.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Er worden natuurlijk ook leuke knutselwerkjes gemaakt die aansluiten bij het thema Carnaval bij kinderdagverblijf villa kakelbont zoals een muziekinstrument maken of carnavalsmaskers enz. Er is weer genoeg te doen de aankomende tijd met dit leuke thema: ALAAF!!!!!

Lees verder

Kriebelende voetjes bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont gebruiken we over het algemeen de handen om bijvoorbeeld iets aan te raken/ voelen en bewegen. Dit weten de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont en ze weten precies hoe iets aanvoelt met de handen. Maar wat als ze met hun voeten verschillende soorten materialen gaan voelen? Voelt dit ook hetzelfde als met de handen of voelt het toch anders? Kun je met de voeten alle materialen goed voelen? Bij kinderdagverblijf villa kakelbont hadden we een voelmat gemaakt met verschillende soorten materialen, sommige voelden zacht en andere voelden weer hard. Konden de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont voelen met hun voeten welke materialen hard of zacht waren? Voelde dit ook fijn aan de voeten? Sommige kakelbontjes vonden dit in het begin nog een beetje spannend en mochten eerst met hun handen voelen aan de voelmat, dat is dan toch iets vertrouwder. Puk deed ook mee met deze activiteit en hij vond het erg leuk!

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Wat is er nog leuker om te voelen met je voeten dan een voelmat? Natuurlijk is verven voor bijna alle kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont erg leuk om te doen. Met hun handen verven ze al vaker iets maar hoe is het om verf op de voeten te hebben? Voelt dat lekker zacht of hard? In de grondbox waren heel veel blaadjes neergelegd en de kinderen van de groep van de langkousjes mochten met hun voetjes verven, wat was dit gezellig voor de kakelbontjes!

Sommige jongere kinderen vonden dit nog een beetje spannend in het begin en het voelde ook wel een beetje gek maar uiteindelijk vonden ze het wel heel leuk.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Lees verder

Knuffeltijd bij Kinderdagverblijf villa kakelbont

Dit is alweer de laatste week van het thema “knuffels” bij kinderdagverblijf villa kakelbont. De kinderen hebben de afgelopen weken veel kunnen knuffelen met de knuffels en in verschillende formaten. Er zaten hele grote knuffels in de groepen van de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s maar ook kleine knuffels. Met de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont hebben we de afgelopen tijd vaak benoemt dat knuffels lekker zacht zijn en dat je er heerlijk mee kan knuffelen. Welke knuffel is het grootste en welke de kleinste? Wie heeft er zelf een knuffel in bed en hoe heet de knuffel?

Er werd ook nog een een spelletje gespeeld met de knuffels. De wasmand was vol met touw en ertussen lagen allemaal verschillende soorten knuffels in de wasmand. Sommige wat groter dan andere knuffels. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten proberen om de knuffels uit de wasmand te krijgen door de touwtjes heen. De kleinere knuffels kregen ze er sneller uit dan de grotere knuffels. Sommige kakelbontjes vonden het wel een beetje spannend om met hun handen door de touwtjes te gaan van de wasmand. Ze keken liever eerst hoe andere kinderen dit deden. Uiteindelijk kregen de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont gelukkig alle knuffels eruit.

Lees verder

Veel ontdekken en leren bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

Niet alleen de oudere kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont zijn veel bezig met hun ontwikkeling maar ook de baby’s leren en ontdekken heel veel. Vooral het eerste 1,5 jaar maken de baby’s de meeste sprongen in het ontdekken en leren bij kinderdagverblijf villa kakelbont. Ze leren om zich te draaien, rollen, tijgeren, kruipen, lopen enz. Maar de baby’s bij kinderdagverblijf villa kakelbont leren ook van andere baby’s en de oudere kinderen. Ze kijken dan veel (observeren alles) en proberen dit uiteindelijk na te gaan doen. Het is hard werken voor de baby’s op de groepen van de langkousjes en de nilssons (vandaar dat ze ook nog heel veel slapen overdag want dat kost veel energie)

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

De oudere kakelbontjes zijn ook over het algemeen heel erg lief voor de baby’s van kinderdagverblijf villa kakelbont. Ze willen weten hoe de baby heet, sommige willen mee het flesje geven aan de baby of de speen terug in de mond stoppen als die gevallen is. Als de baby’s iets ouder worden en zich wat meer kunnen bewegen door de ruimte zoals tijgeren, optrekken of staan enz. wordt de wereld nog groter en kunnen ze nog meer leren en ontdekken. Al het speelgoed/ materiaal is interessant. Vaak gaan ze ook met een paar samen hetzelfde speelgoed ontdekken en een beetje naast elkaar spelen (met hetzelfde materiaal maar dan hun eigen ding doen) De ontwikkeling van de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont houden we goed in de gaten.

Het team van kinderdagverlbijf villa kakelbont is sinds Januari 2019 gestart met een babycursus. In een volgend verhaaltje meer informatie hierover en wat het precies inhoudt.

Lees verder
Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan