Knutselen bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Tijdens het thema van sinterklaas wordt er in alle 3 de groepen van de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s veel geknutseld. Bij de tommy’s en annika’s mochten de kakelbontjes zelf cadeautjes maken met het echte inpakpapier. Ze mochten van het inpakpapier stukken scheuren en dit plakken op het cadeautje, het leren scheuren is vaak nog een beetje lastig dus vandaar dat er geoefend wordt bij kinderopvang villa kakelbont. Dit werden wel erg mooie cadeautjes…

Bij de langkousjes en nilssons mochten de oudere kakelbontjes met een prikmatje werken bij kinderopvang villa kakelbont. Ook het prikken is vaak nog een beetje lastig, vandaar dat sommige technieken al in de opvang aangeboden wordt zodat ze al kennismaken hiermee voordat ze naar de basisschool gaan. Eerst mochten ze leren prikken. Ze mochten kiezen uit verschillende kleurplaten over sinterklaas en piet en nadat ze klaar waren met het leren prikken, mochten de kinderen van kinderopvang villa kakelbont de kleurplaat nog inkleuren.

Bij de langkousjes mochten ze piet een gezicht geven, ze mochten zelf de ogen/neus/mond en pietenmuts opplakken. Zo kun je verschillen zien in hoe ze eruit zien, 1 pietje was bijvoorbeeld heel blij en een ander pietje was verdrietig.

Behalve deze knutselwerkjes werden er ook veel pietenmutsen en mijters geknutseld bij kinderopvang villa kakelbont. Een stoomboot werd geverfd enz. Al die leuke knutselwerkjes mochten de kakelbontjes mee naar huis nemen zodat ze dit thuis kunnen ophangen voor pakjesavond aankomend weekend.

Lees verder

Leuke creatieve activiteiten binnen het thema sinterklaas bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Binnen het thema van sinterklaas bij kinderdagverblijf villa kakelbont zijn heel veel leuke creatieve activiteiten te doen. De kakelbontjes mogen onder andere met scheerschuim een baard maken van sinterklaas. Sinterklaas heeft een lange en witte baard en de scheerschuim is ook wit. Op deze manier kunnen ze bij de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s met scheerschuim ontdekken door te voelen en te bewegen door het scheerschuim om er een baard van te maken.

Bij de tommy’s en annika’s mochten de kinderen van kinderopvang villa kakelbont bij zichzelf laten zien waar de baard van sinterklaas hoort te zitten.

Behalve een baard maken van sinterklaas mochten de kakelbontjes ook cadeautjes inpakken net zoals de pieten doen. Ze kregen allemaal eigen papier en spullen om in te pakken. De kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont waren de hulppietjes en konden heel goed helpen met cadeautjes inpakken.

Bij de tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont hadden ze een rollenspel gespeeld met Puk. Hij mocht de schoen zetten nadat hij een verlanglijstje had gemaakt. Nadat Puk in bed is gaan slapen mochten de tommy’s en annika’s kakelbontjes spelen voor piet en cadeautjes inpakken. Nadat de cadeautjes ingepakt waren, mochten ze die bij de schoen van Puk zetten en nadat Puk wakker werd mocht hij de cadeautjes uitpakken. De kinderen van het 3+ groepje leerden naast het inpakken ook of de cadeautjes groot of klein waren of de kleuren enz. Het rollenspel met Puk was erg leuk en ze deden actief mee bij kinderopvang villa kakelbont.

Lees verder

Cadeautjes bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

Deze week kregen de kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont een leuke verrassing. Ze mochten de afgelopen week een schoen meenemen en die werd bij de langkousjes, nilssons of tommy’s en annika’s gezet. Alle kinderen van kinderopvang villa kakelbont kreeg een lekker tussendoortje in de schoen, knijpfruit!

Behalve dat ze de schoen mochten zetten bij kinderopvang villa kakelbont kwamen de pieten ook nog een cadeautje brengen voor alle kakelbontjes van de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s. Wat een bofkontjes hebben we toch op de 3 groepen want alle kinderen zijn zo ontzettend lief dat ze allemaal wel een leuk cadeautje verdiend hadden.

 

Voor de jongste kakelbontjes zat er een leuke rammelend balletje in een bal, ook deze doelgroep werd erbij betrokken en mochten met behulp van de juffies of andere kakelbontjes hun cadeautje openmaken. De kinderen die 1 jaar waren, die kregen een leuke puzzel. Er waren verschillende afbeeldingen te zien, sommige kregen een dier terwijl andere kinderen van de langkousjes en nilssons van kinderopvang villa kakelbont een voertuig kregen.

Voor de 2 en 3 jarige kinderen lag er een baby shark boekje klaar. Deze boekjes mogen met wat gekleurd worden en dan verschijnt er vanzelf een kleur in het boekje.

Alle cadeautjes vielen bij alle kinderen van kinderopvang villa kakelbont in de smaak en iedereen was er blij. Namens team van villa kakelbont willen we alle kinderen heel veel plezier wensen met hun cadeautje…

Lees verder

Bij Kinderopvang Villa Kakelbont maken ze verlanglijstjes

In de speelgoedboekjes bladeren en vertellen wat je allemaal zou willen, dit is toch wel erg leuk voor de kinderen van kinderopvang villa kakelbont. In de sinterklaasperiode worden er verlanglijstjes gemaakt want dan krijgen kinderen cadeautjes van sinterklaas en mogen ze vragen wat ze willen (maar of ze dit krijgen is natuurlijk een verrassing). Er is zoveel speelgoed in het boekje te zien dat het moeilijk is om te kiezen.

Er mochten verlanglijstjes gemaakt worden bij kinderopvang villa kakelbont op de 3 groepen, de oudste kinderen mochten zelf met een kinderschaar het speelgoed uit het boekje knippen en plakken met plaksel op het verlanglijstje. Dit vonden ze heel leuk om te doen.

Met de schaar knippen in het boekje is wel wat lastiger maar goed voor de fijne motoriek. Eerst kijken wat ze willen hebben en daarna proberen om dit hele plaatje uit te knippen.

Met de jongere kinderen bij kinderopvang villa kakelbont werden de plaatjes uitgeknipt door de juffies maar mochten ze wel zelf het plaatje opplakken in het verlanglijstje.

Het was erg leuk om in de boekjes te bladeren voor de kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont en de kinderen benoemden regelmatig wat ze al hadden of hun broer/ zus al had. Nu maar hopen dat sinterklaas het speelgoed koopt van hun verlanglijstje…

Lees verder

Pepernoten bakken met de bakkakelbontjes van Kinderopvang Villa Kakelbont

Bij kinderopvang villa kakelbont hebben we met de kinderen van de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s veel pepernoten gemaakt. De zelfgemaakte pepernoten zijn natuurlijk het allerlekkerste om te eten dus de kakelbontjes mochten geregeld helpen met pepernoten maken.

De pepernoten van sinterklaas en zijn pieten zijn allemaal rond, maar hoe komen de pepernoten rond? Wat moet je hiervoor doen? In de verpakking zit er bruine pepernotenmix en hier moet water bij, vervolgens zal de juf van kinderopvang villa kakelbont dit kneden tot een grote bruine bol. Daarna krijgen alle kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont een stukje van deze grote bol en mogen ze er zelf allemaal kleinere bolletjes van maken. Voor het ene kindje is dit makkelijker dan voor het andere kindje, ook zijn de maten verschillend van de bolletjes om pepernoten te maken. Er zullen grote pepernoten tussen zitten en kleinere pepernoten. Maar er zijn ook jongere kinderen die mogen helpen en die niet zo goed begrijpen hoe er ronde pepernoten van gemaakt worden. Er zitten dan ook langere pepernoten tussen, maar alle vormen en maten zijn goed want het is de eigen creatie van de kinderen van kinderopvang villa kakelbont en dit is het belangrijkste!

Sommige kinderen wilden al het deeg zelf eten want die waren nog net te jong om te snappen dat er pepernoten gemaakt moesten worden en daarna nog in de oven voordat ze gegeten konden worden. De pepernoten hebben de kakelbontjes zelf heerlijk gemaakt bij kinderopvang villa kakelbont.

Lees verder
Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan