Poppenkastshow bij Villa Kakelbont Venlo

De leidsters van kinderdagverblijf Villa Kakelbont verzinnen altijd weer de leukste activiteiten.

Deze week konden de kinderen van de langkousjes genieten van een poppenkastshow. Wat was dat leuk! De kinderen hadden allemaal een lekker plekje gezocht op het matras van de leeshoek. Ze bleven geïnteresseerd kijken en luisteren naar wat de poppen allemaal deden en vertelden. De poppenkastshow werd interactief gemaakt door woordkaarten te laten zien. Op die woordkaarten stonden natuurlijk allerlei voertuigen, helemaal passend bij het thema.

De kinderen van Villa Kakelbont mochten vertellen wat ze zagen op de kaarten en wat ze er al over wisten. Bijvoorbeeld de helikopter en dat je daar mee heel hoog door de lucht kan vliegen! Of de brandweerwagen, die komt om vuur te blussen. En welk geluid hoor je als de brandweerwagen komt? Dat konden de kinderen goed nadoen! Zo hebben ze op een leuke, speelse manier weer woorden geoefend en geleerd.

 

 

Lees verder

Thema vervoer bij kinderopvang Villa Kakelbont

Het thema vervoer is in volle gang bij kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo!

Een van de activiteiten die aan bod komt tijdens dit thema is ontdekken en experimenteren in de exploratiebak. Deze is gevuld met zand en graafmachines! Wat vinden de kinderen van Villa Kakelbont het heerlijk om hiermee te spelen. De graafmachines zijn nieuw, wat de kinderen erg nieuwsgierig maakt. Er zitten grote en kleine tussen. Wat kunnen ze allemaal doen? Ze ontdekken bijvoorbeeld dat sommige graafmachines zand kunnen scheppen. Bij andere moeten ze het zand zelf in de laadbak kiepen. Ze rijden er mee door het zand of verstoppen de autootjes er juist onder. Ze maken allemaal verschillende geluiden bij het rijden en graven. De speelmogelijkheden zijn eindeloos.

De kinderen werken tijdens het spelen aan hun sociale vaardigheden. Samen spelen en samen delen.  Om de beurt met de grote graafmachines spelen bijvoorbeeld. Of samen ervoor zorgen dat iedereen een plekje heeft om te spelen.

Lees verder

Paaseieren zoeken in de tuin van Villa Kakelbont Venlo

Jaja, de paashaas is afgelopen week langsgeweest en heeft allemaal eieren in de tuin van kinderdagverblijf Villa Kakelbont verstopt! Wat waren de kinderen enthousiast! Ze konden niet wachten om alle eitjes te gaan zoeken samen. En Puk mocht natuurlijk ook mee op zoek. Met speciale paasmandjes om om de eitjes in te verzamelen gingen de kinderen aan de slag. Ze zochten onder banken, keken tussen het gras, in de zandbak… geen enkel plekje werd overgeslagen. Wat waren ze blij en trots als ze weer een ei hadden gevonden of zelfs terugkwamen met een hele hand vol! Ze werden allemaal netjes in de mandjes gedaan om er aan het einde van de zoektocht natuurlijk samen van te smikkelen. Genieten bij Villa Kakelbont Venlo!

Lees verder

Paasbrunch bij kinderopvang Villa Kakelbont Venlo

Deze week hebben de kinderen bij Villa Kakelbont Venlo iedere dag een gezellige paasbrunch gehad. En wat zag het er gezellig uit! De tafel was vrolijk gedekt en er waren allemaal lekkere, gezonde dingen om van te smullen. Er was door een van de pm’ers een overheerlijk bananenbrood gemaakt en samen met de kinderen is er iedere dag een vers soepje bereid in de keuken. Zo leuk om de kinderen van Villa Kakelbont mee te nemen in dit proces en ze mee te laten ontdekken hoe soep gemaakt wordt. En om het vervolgens ook te proeven natuurlijk! Dit zullen ze ook sneller doen als ze zelf mee hebben geholpen. Op deze manier leren de kinderen over gezonde voeding en het stimuleert hun zelfvertrouwen.

De kinderen hadden vorige week allemaal al een eigen paashaas eierdop geknutseld, speciaal voor bij de paasbrunch. Dat maakte het tafereel helemaal af. Wat een gezellige paassfeer bij kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo!

 

Lees verder

Thema Pasen bij Villa Kakelbont Venlo

Bij Villa Kakelbont Venlo is deze week het thema Pasen gestart!

Drie weken lang staan alle activiteiten in het teken van het paasfeest. Eierdoppen knutselen, spelen in het huisje van de paashaas, verven, verkleden, eieren tellen en sorteren, voorlezen, en nog veel meer. Er is al leuk versierd en Puk zit helemaal klaar voor!

Lees verder

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan