kijken bij Kwekerij M. CHRISTIS AARDBEIEN

 Wat was het leuk bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo.  Vandaag zijn wij gaan kijken hoe aardbeien groeien…..

 

We werden opgehaald door een taxibus bij het kinderdagverblijf in Venlo. Om 10.30 uur kwamen we aan bij KWEKERIJ M. CHRISTIS in VENLO. Meteen mochten we aardbeien uit een automaat halen en natúúúúrlijk ook proeven.

Daarna een rondleiding door de kas met uitleg.  Wat hebben we het gezellig gehad bij de LEUKSTE opvang in Venlo en wat hebben we veel geleerd..

M. CHRISTIS BEDANKT VOOR DE LEUKE RONDLEIDING, we hebben genoten!!!

 

 

Lees verder

Kabouters zoeken bij Kinderopvang Villa Kakelbont

De kinderen van kinderopvang villa kakelbont zitten in het thema “reuzen en kabouters” dus er worden veel activiteiten gedaan met de kinderen die te maken hebben met dit thema.

Vooraf hadden de pm’ers die dit thema moeten organiseren allemaal kabouters geschilderd op grotere stenen. De kabouters hadden verschillende gekleurde mutsen en er staan ook paddenstoelen op de stenen. De kinderen kunnen de stenen zien en kleur herkennen van de verschillende mutsen. Ze kunnen ook leren tellen door te tellen hoeveel kabouters of paddenstoelen er staan op de stenen. Op deze manier heb je weer verschillende soorten activiteiten die je kan doen met de stenen.

Een andere leuke activiteit die de kinderen van kinderopvang villa kakelbont kunnen doen met de stenen is verstoppertje spelen. De pm’er verstopt de stenen met de kabouters en paddenstoelen in de tuin en daarna kunnen de kinderen buiten de stenen gaan zoeken. De oudere kinderen weten precies wat ze moeten doen en gaan meteen opzoeken buiten. De jongere kinderen snappen dit niet dus met die doelgroep gaan we in kleinere groepen met een paar stenen die verstopt worden samen zoeken. Op die manier leren ze wat het is om verstoppertje te spelen bij kinderopvang villa kakelbont.

 

De oudere kinderen zijn soms zo snel met zoeken dat ze daarna het spel zelf gaan spelen en de stenen gaan verstoppen. De pm’ers hebben ze dan niet nodig en maken een eigen spel hiervan. De fantasie wordt geprikkeld en leren zelfstandig activiteiten uit te voeren bij kinderopvang villa kakelbont!

Lees verder

Poppenkast spelen bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

De kinderen van kinderopvang villa kakelbont vinden het erg leuk om tijdens dit thema te spelen met de kabouterpoppen. Bij kinderopvang villa kakelbont hebben we een poppenkast staan die we regelmatig gebruiken om te spelen voor de kinderen van de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s.

Op deze manier maken de kinderen kennis met een fantasiespel. Vooral de taalontwikkeling komt hierbij veel aan bod en ze leren om te luisteren wat er gezegd wordt. De oudere kinderen van kinderopvang villa kakelbont leren door het kijken en luisteren naar de poppenkast een korte verhaallijn te volgen.

Tijdens deze poppenkast voorstelling komen vooral de kabouters in beeld, er zijn verschillende soorten kabouters die er op de groepen zijn (grotere/kleinere of hard/zacht). De kakelbontjes leren hierdoor meteen tegenstellingen die ze kunnen zien bij de voorstelling bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo.

Op iedere groep worden er andere verhalen verteld, de inbreng van het verhaal is de fantasie van de pm’er die op dat moment achter de poppenkast zit. Wat wel bij alle groepen terug komt is dat onder andere de kinderen van kinderopvang villa kakelbont in Venlo gestimuleerd worden met de taalontwikkeling, (uitbreiding van de woorden), korte verhaallijn kunnen volgen en aangeven waar het verhaal over gaat en dat het een gezellige activiteit is voor de kinderen bij de beste kinderopvang van Venlo, villa kakelbont.

Lees verder

Dierendag bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

Afgelopen week was het dierendag op maandag 4 okt. Bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo werd er ook bij deze feestdag stilgestaan want alle dieren zijn die dag jarig. Behalve dat de kinderen van de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont in Venlo weten dat het dierendag is, mochten ze ook knutselen. Ze konden kiezen uit een mooie kleurplaat of dierenoren verven en daar werd dan met een strook de kinderen een dier gemaakt. Sommige kinderen worden konijnen, andere weer een varken of paard enz. Daarna werden ze geschminkt als het desbetreffende dier. De papa’s en mama’s van de kinderen van kinderopvang villa kakelbont kregen op het einde van de dag geen kakelbont mee naar huis maar een dier.

Rachel heeft thuis een hele lieve hond en ze kwam met haar hond even naar kinderopvang villa kakelbont om de kinderen vanuit een veilige afstand de hond te laten zien. Zo zien de kinderen van de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s hoe een hond eruit ziet. Op dit moment hebben we de kinderen de hond niet laten aaien omdat het niet bekend is welke ouders dit prima vinden en welke ouders dit liever niet hebben. Het kijken naar truffel de hond was al erg leuk voor de kinderen van de leukste kinderopvang: villa kakelbont!

Lees verder

Nieuw Thema bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Vanaf deze week zijn we bij kinderopvang villa kakelbont weer gestart met een gezellig nieuw thema “reuzen en kabouters”. Op alle 3 de groepen zijn er weer leuke hoekjes gecreëerd die centraal staan binnen dit thema zoals een rood doek met witte stippen.

Er zijn veel kaboutermutsen in de winkels dus de aankomende weken zullen de kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont regelmatig zich kunnen verkleden als een kabouter. Tijdens dit thema staat mede centraal het verschil tussen de reus en kabouter (groot en klein). Op deze manier leren de kinderen van de langkousjes, nilssons en tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont spelenderwijs het verschil tussen bijvoorbeeld groot en klein/ hoog en laag enz. Dit zijn allemaal tegenstellingen die door vaak te herhalen, bekend gaan worden bij de kinderen van kinderopvang villa kakelbont.

Er worden de komende weken weer gezellige knutselwerkjes gemaakt zoals een paddenstoel of kabouter. En zo zijn er meerdere leuke activiteiten die we aanbieden met dit thema. Er wordt gezocht naar paddenstoelen in het bos, wie weet vinden de kinderen van kinderopvang villa kakelbont nog wel een kabouter?

Het worden weer leuke en gezellige activiteiten de komende weken voor de kinderen van het leukste kinderdagverblijf, villa kakelbont, die de kinderen kunnen gaan uitvoeren.

Lees verder
Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan