Paaseitjes zoeken bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont in Venlo

Bij het thema Pasen hoort natuurlijk de activiteit paaseitjes zoeken! Want waar kun je beter oefenen met zoeken dan hier? Want als ze goed geoefend hebben bij kinderdagverblijf villa kakelbont dan kunnen ze thuis zeker goed de eitjes vinden tijdens Pasen. De paashaas had de eitjes wel erg goed proberen te verstoppen maar helaas zijn deze kakelbontjes zo goed in zoeken dat ze alle paaseitjes hebben gevonden.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Sommige kakelbontjes deden netjes het gevonden chocolade eitje in het bakje maar er waren ook kakelbontjes die liever meteen het chocolade eitje wilde opeten, ze gingen zich dan stiekem verstoppen achter de boom of ergens anders om het eitje open te maken. Bij de tommy’s en annika’s wilden ze stiekem de eitjes opeten zodra de juf even weg was, ze waren onderling aan het overleggen wie er durfde om een eitje te pakken en op te eten. We hebben een paar slimme kinderen bij kinderdagverblijf villa kakelbont 😉

Ook waren er gekookte eieren bij de paaslunch. Sommige kakelbontjes konden die al zelf open maken, erg knap!

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Bij de Nilssons mochten de kakelbontjes een echte paashaascake bakken hmmmmm. Eerst moest de cake natuurlijk een tijdje in de oven voor ze de cake konden proeven. Maar toen de cake eenmaal uit de oven was mochten ze de paashaascake lekker opeten. Dat was een hele lekkere paashaascake…

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Lees verder

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont staat in het teken van Pasen

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Nog even en de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont kunnen weer genieten van de paasdagen. Bij kinderdagverblijf villa kakelbont hebben we een paaswinkel gemaakt waar ze met plastic eieren kunnen spelen. Hier zitten ook “gekleurde” eieren tussen en verschillende vormen eieren, sommige zijn wat groter dan andere.

Niet alleen met plastic eieren spelen vinden ze bij kinderdagverblijf villa kakelbont leuk om te doen maar het is nog leuker om er zelf een te knutselen. We proberen vaak de creativiteit van de kinderen te stimuleren en bij het verven/ kleuren van een paasei hadden we een witte paasei kleurplaat. Er stonden geen bolletjes of strikjes of andere dingen al op de kleurplaat maar het ei was helemaal wit. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont kregen een eigen paletje met verf erop of voor de jongere kakelbontjes waren er stiften/ wasco, en ze mochten hun ei helemaal naar eigen inbreng verven/ kleuren. Ook mochten de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont zelf kiezen waar ze mee wilden verven want er waren verschillende soorten kwasten waar ze uit konden kiezen. De meest uiteenlopende creaties kwamen voorbij en ieder heeft het op zijn eigen manier gedaan. Het zijn allemaal hele mooie kleurrijke paaseieren geworden!

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Sommige kakelbontjes mochten zelfs een gekookt ei kleuren en lekker thuis opeten! Wat een gezelligheid bij kinderdagverblijf villa kakelbont met al die vrolijke eieren.

Lees verder

Koningsspelen bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont in Venlo

Afgelopen vrijdag 12 april waren weer de jaarlijkse Koningsspelen in heel Nederland. Ook kinderdagverblijf villa kakelbont deed weer mee aan de koningsspelen.

Dit jaar stond het liedje Pasapas centraal van kinderen voor kinderen dus die werd regelmatig gedraaid op alle 3 de groepen bij kinderdagverblijf villa kakelbont. De kakelbontjes dansten en sprongen heerlijk op de muziek. (het echt nadoen van de danspasjes is voor deze doelgroep nog een beetje te moeilijk)

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Alle kinderen mochten oranje aan op deze dag bij kinderdagverblijf villa kakelbont en de groepen waren ook mooi versierd met oranje slingers of de kleuren rood, wit en blauw. Er werd deze dag ook volop geknutseld zoals een mooie eigen koningskroon, die werd versierd door verf of kleurtjes. De kinderen bij kinderdagverblijf villa kakelbont kregen ook mooie schmink op hun gezicht, ze konden kiezen uit de Nederlandse vlag of een oranje kroontje op de wangen (voor de kinderen die dit wilden uiteraard)

Het was weer een hele gezellige dag voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont met de koningsspelen 2019!

Lees verder

Ketting rijgen bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont

Puk kwam naar Villa Kakelbont met een hele mooie ketting om zijn nek. Die had hij zelf gemaakt. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont wilden ook wel zo’n mooie ketting maken zoals Puk. Op sommige dagen werd er een ketting geknutseld, die mochten ze mee naar huis nemen. Ze mochten eerst pasta zoals “penne” verven zodat de ketting een mooie kleur kreeg. Daarna mochten ze de pasta aan een lint rijgen, hierbij konden de juffies goed kijken hoe de fijne motoriek was bij de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont. Want de ketting rijgen was best moeilijk voor sommige kakelbontjes. Eerst werd het voorgedaan en daarna werd er eventueel nog een beetje geholpen, vooral bij de jongere kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Op andere dagen konden de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont een ketting rijgen van echte kralen. Deze zijn wat groter dan de pasta en voor sommige kinderen iets makkelijker om de ketting zelf te kunnen rijgen. Deze ketting mocht helaas niet mee naar huis want anders hadden we niet genoeg kralen voor andere kettingen om te rijgen. Daarom werd er een foto geknipt van het kindje en die naar de ouders gestuurd, zodat de ouders toch de mooie ketting konden zien die ze zelf gemaakt hadden. Bij deze activiteit werd er niet alleen gelet op de fijne motoriek maar ook of de kinderen van de groepen van kinderdagverblijf villa kakelbont de kleuren kenden.

Lees verder

Interactief voorlezen bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont

Bij ieder thema wordt ook een verhaal interactief voorgelezen. Tijdens het thema van “wat heb jij aan vandaag?” staat centraal dat de giraffe en olifant naar een verjaardagsfeestje gaan en feestkleding aan moeten. Het interactief voorlezen gebeurd meestal in kleine groepjes van 2 a 3 kinderen. Soms lezen we het boekje vaker want herhalen van een verhaal is belangrijk bij kinderdagverblijf villa kakelbont en dan kunnen we eventueel ook in de grote groep interactief voorlezen of alleen voorlezen. De kinderen kunnen luisteren en van elkaar leren. Stiekem is het ook wel een gezellig momentje om met alle kakelbontjes een verhaal te lezen 😉

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Door het inlassen van interactieve momenten tijdens het voorlezen worden de taalontwikkeling, het verhaalbegrip en de woordenschat van kinderen gestimuleerd. Met enkele eenvoudige tips kun je ook als ouder interactief voorlezen:

Toepasselijk boek Interactief voorlezen gaat om de gesprekjes rondom boeken. Die komen het best op gang, als ze over dingen gaan die je kinderen meemaken. Zo ‘leeft’ het bij je kind.

Herhalen is één van de belangrijkste tools bij de ontwikkeling van kleine kinderen. Hetzelfde boek een paar keer voorlezen, geeft de peuter houvast en veiligheid. Iedere keer begrijpt en herkent je kind een beetje meer.

Neem de tijd: zorg dat je zelf ontspannen bent. Voorlezen is een moment van aandacht en rust!

Een vast ritueel Jonge kinderen hebben behoefte aan houvast, regelmaat. Dit geldt ook voor een vast tijdstip en een vaste plek voor het voorlezen. Lees bijvoorbeeld een boekje voor het slapen gaan. Zo ontspant je kind en het inslapen zal makkelijker gaan.

Houd contact met je kind. Probeer hem of haar bij het voorlezen te betrekken. Maak oogcontact, las af en toe pauzes in, geef gelegenheid om te reageren op het verhaal, laat vragen stellen of dingen in het boek aanwijzen.

Kinderen aan de praat krijgen. Je kunt met peuters over van alles praten bij een boek. Je kunt samen kijken naar de tekeningen, en zeggen wat er allemaal te zien is. Kinderen leren er veel van als je samen met hen over allerlei gebeurtenissen nadenkt en praat die in het boek plaatsvinden. Stel aan de kinderen geen ja/nee vragen, maar open vragen. Een voorbeeld van een open vraag, die niet met ja of nee beantwoord kan worden, is bijvoorbeeld: “Wat zou jij doen als…?”

Let op je stem! Een monotone stem (alles op één toonhoogte, net zoals je de tafels opdreunde vroeger) is uit den boze. Geef de verschillende karakters een eigen stemmetje, maar alleen als je dat goed kunt, anders wordt het weer te verwarrend voor de peuter.

Mimiek. Lezen doe je niet alleen met je stem. Gebruik gezichtsuitdrukkingen. Als je leest over een vies gerecht, trek je ook een heel vies gezicht. Is er iets engs in het boekje? Laat dan merken dat het spannend is. Maar maak er geen toneelstuk van, dat leidt alleen maar af.

Voorleesplek. Zorg dat je kind ontspannen kan zitten en je goed kan zien. Je kind dient zo min mogelijk te worden afgeleid. Zet de tv uit, houd speelgoed uit de buurt, etc.

Roep nooit “Uit!” aan het einde van het boek. Het gaat er niet om het boek uit te krijgen, maar om wat uw kind tijdens het lezen/kijken beleeft.

Lees nooit te lang voor. Jonge kinderen kunnen nog niet zo lang stilzitten. Stop ermee als je merkt dat de aandacht verslapt

Laat je kind je boekengids zijn. Jouw kind laat je zien wat hij leuk vindt en wat niet. Speel daar op in.

 

Lees verder
Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan