Fijne motoriek stimuleren bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont in Venlo

Bij de tommy’s en annika’s van kinderdagverblijf villa kakelbont kregen de kinderen een moeilijk werkje waarin de fijne motoriek werd gestimuleerd.

Ze kregen allemaal een bakje met water erin en daarna werden er hele kleine/ fijne elastiekjes in het bakje met water gedaan. Hmm maar hoe konden de kakelbontjes die kleine elastiekjes uit het water krijgen? Het zou heel makkelijk zijn geweest als ze gewoon met hun hand in het bakje met water de elastiekjes eruit konden halen. Maar bij de tommy’s en annika’s zijn moeilijke werkjes voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbontjes want deze kakelbontjes zijn al heel groot dus geen natte handen…

Ze kregen allemaal een stokje en mochten proberen om met het stokje de elastiekjes uit het water te krijgen. Dit is goed voor de stimulering van de fijne motoriek, bij kinderdagverblijf villa kakelbont proberen we regelmatig activiteiten uit te voeren die gestimuleerd worden voor verschillende ontwikkelingsgebieden van een kakelbontje.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Soms was het nog vrij moeilijk om de elastiekjes uit het water te krijgen, de kakelbontjes van de tommy’s en annika’s zaten vol concentratie tijdens deze activiteit en ze probeerden alle elastiekjes uit het water te krijgen met het stokje. De tommy’s en annika’s van kinderdagverblijf villa kakelbont hadden uiteindelijk alle elastiekjes uit het bakje met water gekregen!

Lees verder

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont met de klei spelen

Bij de nilssons van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten de kinderen met de klei spelen. Vaak mogen de kinderen hun eigen creativiteit inbrengen en vooral het ontdekken van dit materiaal, maar soms zijn er ook voor de oudere kinderen wat meer uitdagingen nodig. Bij de nilssons mochten ze een appeltaartje proberen na te maken want dat vinden de reuzen en kabouters erg lekker!

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Welke vorm heeft een appeltaartje? Hoe kun je de klei in de vorm (rond) krijgen voor het appeltaartje? Bij kinderdagverblijf villa kakelbont is het soms nog eens nadenken tijdens bepaalde activiteiten. Lusten de kinderen zelf ook appeltaartjes? Wat zit er in een APPELtaartje?

De nilssons van kinderdagverblijf villa kakelbont hadden heel erg hun best gedaan om een lekker klei appeltaartje te maken, het ene appeltaartje was iets groter als het ander appeltaartje maar uiteindelijk is het ook goed om te zien welk kindje concentratie blijft houden om hetzelfde te maken als de juf van de groep. En welk kindje vindt het nog lastig of bij welk kindje is er geen concentratie en heeft iets heel anders gemaakt van de klei.

Bij de nilssons waren er lekkere appeltaartjes gemaakt, alleen jammer dat die van klei gemaakt zijn want nu konden we ze niet opeten.

Lees verder

Groot en klein bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont

Tijdens dit thema van reuzen en kabouters zijn we bij kinderdagverblijf villa kakelbont heel veel bezig met groot en klein, want reuzen zijn groot en kabouters zijn klein. We hebben al voorwerpen laten zien in verschillende grootte zoals een grote koe en een kleine koe enz. De kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont zijn heel erg leergierig en heel enthousiast over het onderwerp van groot en klein.

We benoemen vaak spelenderwijs de begrippen groot en klein op alle 3 de groepen van kinderdagverblijf villa kakelbont zoals bijvoorbeeld bij een broer en zus wie er groot en wie er klein is. Wie heeft er grotere handen, een kindje of de juf van de groep enz. Op deze manier komen de kakelbontjes al veel in aanraking met de begrippen groot en klein.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Buiten werd er ook een activiteit uitgevoerd met een bal die erg hoog lag voor de kinderen van de langkousjes van kinderdagverblijf villa kakelbont. Wie komt er bij de bal? Welke kindje is groot of groter om erbij te kunnen komen? We hebben de kinderen ook zelf met een oplossing laten komen en geen suggesties gegeven. Eerst probeerden ze te kijken of ze erbij kwamen als ze hun handen omhoog hielden maar al vrij snel was duidelijk dat ze er dan niet bij kwamen. Er kwam toen een driejarige met het idee om een bezem te gebruiken voor de bal uit de hoge struiken te krijgen want die bezem was een stuk groter. Uiteindelijk hebben ze de bal kunnen pakken en daarna vonden ze het spelletje zo leuk dat de bal steeds heel hoog terug moest liggen…

 

Lees verder

Baby’s spelen met lepels bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont hebben we veel speelgoed voor de baby’s op de groepen van de langkousjes en de nilssons. Veel kleurrijk speelgoed en speelgoed wat geluid maakt enz. waar de baby’s mee kunnen ontdekken.

Soms proberen we op beide groepen nieuwe materialen aan te bieden aan de baby’s voor de ontwikkeling te stimuleren en ze leren nieuwe materialen te ontdekken. Bij de nilssons hadden ze een activiteit bedacht voor de baby’s met echte zilveren lepels aan een touwtje die boven de baby hong.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Tijdens deze activiteit kunnen de baby’s zich op verschillende gebieden ontwikkelen zoals de motoriek. Ze kunnen met hun handen proberen de lepels aan te raken of te laten bewegen, lijkt op een baby gym. Er kan gekeken worden of de hand mond coördinatie goed te zien is bij de baby’s van kinderdagverblijf villa kakelbont. De lepels kunnen eventueel geluid maken als ze tegen de andere lepels aan komen tijdens het bewegen en aanraken van de lepels.

De baby’s bij de nilssons vermaken zich erg goed met het nieuwe materiaal wat ze aangeboden hebben gekregen en ze zijn er heel aandachtig mee aan het spelen geweest in hun wipstoeltje of in de box. Wat interessant allemaal en deze activiteit is niet duur en zou thuis ook nog eens uitgevoerd kunnen worden.

Lees verder

Start kinderboekenweek van Kinderdagverblijf Villa Kakelbont bij basisschool de Meule in Venlo

De tommy’s en annika’s van kinderdagverblijf villa kakelbont hebben bij basisschool de Meule een voorstelling gezien van de Kinderboekenweek. Het verhaal gaat als volgt:

John en Sjaakie zijn op weg naar school. Maar wat een pech, ze krijgen onderweg een lekke fietsband.

Gelukkig rijdt de juf net langs en mogen ze met haar in de auto meerijden. Echter ook de auto strandt door een kapotte motor.

John weet een oplossing, hij stuurt de te gekke professor een WhatsApp bericht om ze op te halen. De professor belooft zo snel mogelijk een vervoersmiddel te sturen, maar dat de professor met een helikopter zou komen verwacht toch niemand?!

Sjaakie belt ondertussen op naar school om te zeggen dat ze wat later zijn. Hij blijkt een verkeerd nummer ingetoetst te hebben, waardoor hij  astronaut André Kuipers aan de telefoon krijgt. André zegt wel wat hulp te kunnen gebruiken bij een super geheim experiment met een nieuw soort voertuig. Hij belooft dat ze op tijd op school zullen zijn, maar dat kan toch niet kloppen…. want John en Sjaakie zijn al te laat. Hoe dan???

De steekwoorden zijn reizen, samenwerken, behulpzaam zijn , lekker lezen, voertuigen, positiviteit, wonder en beleving!

Reis mee kinderboekenweek voorstelling Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kakelbontjes van de tommy’s en annika’s hebben de hele 45 min heel aandachtig naar deze voorstelling gekeken en er mocht zelfs een kindje het podium op bij de goochelaar om hem te helpen, dit was voor de tommy’s en annika’s van kinderdagverblijf villa kakelbont wel heel erg leuk. Het kindje mocht mee toveren en dit ging heel goed!

De Kinderboekenweek is begonnen!!!

Lees verder
Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan