Thema ‘Vervoer’ bij kinderopvang Villa Kakelbont

Het thema ‘Vervoer’ is in volle gang op ons kinderdagverblijf. De groepen van Villa Kakelbont zijn versierd en in de themahoek kunnen de kinderen door een heuse carwash!

Een carwash… Wat is dat eigenlijk precies? We gingen met de kinderen op pad, omdat te gaan ontdekken!

Met de bakfiets van kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo gingen we naar ‘Coppus Carwash’. Daar mochten we eens een kijkje nemen hoe het eraan toegaat in een echte autowasstraat. Sommige kinderen herkenden het al, omdat ze er een keer zijn geweest met papa en mama. Enkele kinderen vonden het maar spannend, dus bleven we op een afstandje kijken hoe de auto’s de wasstraat inreden. Binnen was er een raam waar we doorheen konden kijken hoe de auto’s gewassen werden. De meeste kinderen vonden het fantastisch. En wat nog leuker was… er mochten zelfs wat kinderen mee door de carwash, in de auto van Villa Kakelbont! Geweldig! Daarna mochten ze nog helpen met het stofzuigen van de auto, dat hoort er ook bij.

Zo, de auto weer helemaal schoon! En de kinderen gingen enthousiast en met een vrolijke lach op hun snoetje weer terug naar het kinderdagverblijf.

 

Lees verder

Terugblik op het zomerparkfeest met Villa Kakelbont Venlo

Het is alweer bijna twee weken geleden dat we met kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo op het Zomerparkfeest stonden. Om jullie allemaal te voorzien van een mooie Villa Kakelbont tattoo. Wat hebben we er van genoten dat jullie weer met zovelen langskwamen bij ons kraampje! Het was weer een gezellig drukte. Kinderen die op dit moment bij ons kinderdagveblijf komen spelen, maar ook kinderen die (al lang) naar de basisschool zijn kwamen even gezellig buurten. Zo leuk!

Volgend jaar weer!

Lees verder

Courgettesoep maken bij kinderopvang Villa Kakelbont

Bij kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo zijn de kinderen dol op koken en bakken. Dit doen we dan ook regelmatig samen. We hebben tot nu toe verschillende gezonde recepten uitgeprobeerd. Bananenbrood, soep, spaghetti, pizza’s met groentebodems, noem maar op!

Soep is toch wel een van de favorieten bij Villa Kakelbont. Afgelopen week maakten we overheerlijke courgettesoep. De kinderen vinden het altijd ontzettend leuk om mee te helpen en mee te kijken. Eerst bekeken we samen de ingrediënten. We hadden twee grote courgettes, maar wat hadden we nodig om daar een lekkere soep van te maken? Ui, knoflook, water, peper, zout. Door de kinderen er bij te betrekken en met ze in gesprek te gaan, geven we een stimulans aan hun taalontwikkeling. Dat vinden we bij Villa Kakelbont Venlo erg belangrijk. We benoemen ingrediënten en de handelingen die we uitvoeren. Kinderen leren nieuwe woorden of herhalen woorden die ze al kennen.

Ze mochten helpen met de courgettes in stukken snijden. Heel veilig, met een eigen kindermesje, gingen ze enthousiast aan de slag. Daarna mochten ze alles in de pan doen. Even aanbakken, water er bij, laten koken, pureren en op smaak brengen met peper en zout. Doordat de kinderen zo betrokken zijn bij het proces, is de kans groter dat ze het eten proeven. Smullen!

Lees verder

Villa Kakelbont op bezoek bij Camping de Weerd

Aangezien de themahoeken bij kinderdagverblijf Villa Kakelbont ingericht zijn als camping, kan een bezoekje aan een échte camping natuurlijk niet ontbreken. Samen met de kinderen zijn we een ochtendje langsgegaan bij Camping de Weerd, in Velden. Daar keken ze hun ogen uit. Er was vanalles te zien. Zoals caravans, tenten en een speeltuin. De kinderen kregen ook een lekker ijsje van de receptioniste, boffen!

Zo’n uitstapje vergroot de belevingswereld van de kinderen enorm. Het geeft herkenning, ze zien namelijk onderdelen van de themahoek hier terug. Ze nemen hun ervaringen mee en kunnen dit gebruiken tijdens hun rollenspel.

Het is ook een goede stimulans voor de taalontwikkeling. Er worden woorden gebruikt die bij het thema horen en ze kunnen dat zo koppelen aan de wereld om hen heen.

 

Lees verder

Thema ‘Oef wat warm’ bij kinderopvang Villa Kakelbont

Het is zomer, dus tijd voor een lekker zomers thema bij kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo. Want oef, wat is het warm!

Onze themahoeken zijn helemaal in stijl ingericht, namelijk als camping. Met een tent, een picknicktafel met parasolletje én een zwembad. De kinderen kunnen zich helemaal uitleven en wanen zich op vakantie. En natuurlijk mag ook de ijswinkel niet ontbreken. Want een zomervakantie is toch niet compleet zonder een heerlijk verfrissend ijsje.

Ook Puk vermaakt zich uitstekend op ‘Camping la Village’. Het liefst relaxt hij de hele dag met de zwemband in het bad. Hij vindt het supergezellig om met alle lieve kinderen van Villa Kakelbont te spelen. Samen kamperen in de tent. Daar liggen kussens in, dus dat ligt heerlijk zacht. Of samen eten aan de picknicktafel. Er hangen allemaal lampjes aan de parasol, wat het nóg gezelliger maakt! Maar het allerleukst is het zwembad. Met slierten van blauwe zakken die als water dienen. De kinderen vinden het heerlijk om daarmee te ontdekken, te experimenteren en te ‘spetteren’!

Kom maar gauw een kijkje nemen bij Villa Kakelbont, op de leukste camping van Venlo: ‘Camping la Village’

Lees verder

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan