Spelletjes spelen bij Kinderopvang Villa Kakelbont, het leukste kinderdagverblijf van Venlo

Behalve de activiteiten die met het thema te maken hebben,doen we bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo ook andere activiteiten die bijdrage aan de ontwikkeling van de kakelbontjes van de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s.

Iedere 6 maanden wordt er een observatie gemaakt van de kinderen. Hierbij wordt gekeken naar de ontwikkeling van het kind op verschillende gebieden zoals de zelfredzaamheid, taalontwikkeling, speel en leerontwikkeing, motoriek, rekenprikkels en de sociaal emotionele ontwikkeling.

Door middel van activiteiten uitvoeren met de kinderen komen de pm’ers erachter in welk ontwikkelingsgebied ze ondersteuning nodig hebben. Kinderen die moeite hebben met bijvoorbeeld kleurherkenning, krijgen in kleine groepen activiteiten aangeboden waar de kleuren mee te maken hebben. In principe zou dit bij veel activiteiten gebruikt kunnen worden. Tellen wordt onder andere ook meegenomen bij het kijken naar  de ontwikkeling van de kinderen van kinderopvang villa kakelbont op alle 3 de groepen. En zo zijn er heel veel verschillende soorten activiteiten die gedaan kunnen worden met de kinderen waardoor ze zich kunnen ontwikkelen.

Bij de nilssons hadden ze een kleurenspel gedaan met een klein groepje. Op deze manier kunnen de kakelbontjes op een leuke en speelse manier zich ontwikkelen. Bij dit kleurenspel kan er ook het tellen of het benoemen van de dieren in meegenomen worden, zo zijn er meerdere leerzame momenten in 1 spel.

 

 

Lees verder

Stimulering van de fijne motoriek bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Bij het thema oef wat warm hebben we het vooral over ijsjes verkopen of ijsjes knutselen bij de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont in Venlo. Maar er horen nog meer dingen die te maken hebben met dit thema. Vaak is het met  het warme weer dat kinderen graag spelen met water (dat is lekker koud) en staan er bij veel mensen een zwembad in de tuin. In het zwembad zit water en kan er lekker in gezwommen of gespeeld worden.

De kinderen van de langkousjes mochten een zwembroek of badpak verven, want als je in een zwembad speelt dan kan dat niet met de kleren aan. Dan krijg je een zwembroek of badpak/bikini aan.

De oudste kinderen mochten zelf proberen met waterverf de zwembroek of badpak te verven. Eerst de kwast in de beker met water en daarna in de kleur die ze willen gebruiken om te verven. Bij kinderopvang villa kakelbont vinden we het belangrijk dat kinderen zelf de kwast vasthouden voor de fijne motoriek maar met de kleur uitzoeken krijgen ze hulp. Ze leren tijdens deze activiteit ook meteen kleur benoemen of aanwijzen welke kleur ze willen. Dan benoemt de pm’ er de kleur en op deze manier leren ze ook kleur herkennen.

De baby’s van kinderopvang villa kakelbont mochten verven met andere verf met hun handen. Zo konden ze ontdekken hoe verft voelt.

Lees verder

Grote kleine hulpjes bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo mochten de kinderen van de langkousjes en de tommy’s en annika’s helpen met poetsen. Er wordt zo veel gespeeld met al het speelgoed dat het hierdoor nodig is dat dit regelmatig schoongemaakt wordt. Normaal gesproken doet de poetsvrouw van kinderopvang villa kakelbont dit maar deze keer mochten de kakelbontjes zelf meehelpen met poetsen.

Er werden emmers met water en sop gevuld en er lagen verschillende soorten sponsen bij. Wat zou er allemaal gepoetst kunnen worden? Ziet het er vies uit of valt dit wel mee? Omdat kinderen tijdens deze activiteit vooral met water gaan spelen, (poetsen doen de kinderen toch op een andere manier als de grote mensen 😉) is ervoor gekozen dat ze buiten de fietsen en de houten auto mogen poetsen.

Het uitknijpen van de spons is vrij lastig dus het water wordt vanuit de emmer meegenomen naar de spullen die gepoetst moeten worden. Op deze manier werden alle fietsen, scooters enz. erg goed schoongemaakt door de tommy’s en annika’s en langkousjes  van kinderopvang villa kakelbont. De kinderen vonden het heel leuk om te helpen en waren enthousiast tijdens deze wateractiviteit. Gelukkig hadden de kinderen droge kleren bij zich.

Wat een goede hulp hebben wij bij het leukste kinderdagverblijf van Venlo, waar kinderen op een speelse manier mogen helpen met het poetsen.

Lees verder

Verven met ijsklontjes bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

Bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo mochten de kinderen van de langkousjes en nilssons verven met ijsklontjes.

Ze mochten beginnen met het ontdekken van de ijsklontjes; hoe voelen ze? Zijn ze warm of koud? Wat gebeurd er met de ijsklontjes? Ze gaan smelten en worden steeds kleiner. Nadat de kinderen genoeg gevoeld hebben aan de ijsklontjes mochten de kinderen die gebruiken als een kwast. De kakelbontjes kregen een blaadje en verf op het blaadje. Daarna mochten ze een ijsklontjes pakken en door de verf gaan verven. Wat gebeurd er als er met een ijsklontjes geverfd wordt? Op deze manier kunnen de kinderen ontdekken met een creatieve activiteit wat er allemaal kan gebeuren als er op een andere manier iets gemaakt wordt.

De activiteit kan ook andersom gedaan worden, verven op een ijsklontje. Bij de nilssons van kinderopvang villa kakelbont in Venlo mochten de kinderen met waterverf op een ijsklontje verven. Bleef de verf zitten? Zag je goed de kleur op het ijsklontje?

Op deze manier leren de kinderen omgaan met een andere manier van verven. Er hoeft niet altijd resultaat te zijn met creatieve activiteiten maar bij sommige activiteiten is het ontdekken vooral belangrijk. Dat gebeurd op deze manier bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo regelmatig.

Lees verder

Tommy’s en annika’s van Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo hebben een uitje

Bij kinderopvang villa kakelbont is het iedere dag 1 groot feest! De kinderen van de tommy’s en annika’s mochten met de bakfiets naar de speeltuin van hagerweike. Het is belangrijk dat de kinderen in de buitenlucht spelen. Hier kunnen ze goed bewegen en veel rennen. Frisse lucht is goed voor de gezondheid van iedereen, dus daarom belangrijk dat de kinderen van de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s veel buiten spelen.

Bij de speeltuin mochten de tommy’s en annika’s eerst lekker spelen, ze hadden in de bakfiets gezeten dus dan is het fijn dat ze daarna de ruimte krijgen om zich te bewegen. Er is veel te zien en te doen bij de speeltuin door de kinderen van kinderopvang villa kakelbont in Venlo.

Het was een langer uitje dan het buitenspelen op de binnenplaats van kinderopvang villa kakelbont. Daarom had de pedagogisch medewerkster boterhammen meegenomen, konden de kinderen die daar opeten. Dat is heel gezellig om dit op een bankje te kunnen eten in de speeltuin. Zodra de kinderen klaar waren, mochten ze nog even spelen voordat ze weer in de bakfiets terug naar kinderopvang villa kakelbont gingen.

Het was een gezellig uitje voor de kinderen van de tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont, het leukste kinderdagverblijf van Venlo.

Lees verder
Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan