Structuur en grenzen stellen binnen Kinderdagverblijf Villa Kakelbont

Onze belangrijkste uitgangspunten binnen dit beleid zijn bij kinderdagverblijf villa kakelbont:

  • Liefde: is een van de basiselementen die een kind nodig heeft om zich op verschillende vlakken te ontwikkelen. Wanneer een kind liefde krijgt, krijgt het een gevoel van waardering. Het kind zal weten dat het de moeite waard is. Liefde zal tot uiting komen in bijv. een knuffel, een aai over de bol etc.
  • Ik-boodschap: wanneer kinderen vanuit de ik-boodschap worden benaderd, zullen ze zich niet gekleineerd of onrechtvaardig behandeld voelen. Wij vinden het belangrijk bij kinderdagverblijf villa kakelbont om eerlijk te zijn naar kinderen over wat je denkt en wat je voelt, je wekt daardoor mindere weerstand en opstandigheid op. Neem zelf verantwoordelijkheid voor je eigen gevoel en je moet erop vertrouwen dat het kind rekening wil houden met jouw gevoel.
  • Structuur: voor veel kinderen is het belangrijk om te weten waar ze aan toe zijn. Van onverwachte dingen kunnen kinderen van slag raken. Het is daarom belangrijk dat je duidelijk verwoord wat er komen gaat. Door dagelijks terugkomende liedjes te zingen (ochtend, middag, boterhammen, fruit, slapen, opruimen etc.) voor een bepaald moment is het voor de kinderen duidelijk wat er komen gaat.
  • Respect: iedereen is anders. Het is belangrijk om ieder kind het gevoel te geven dat het speciaal is, ieder kind is uniek, accepteer het kind zoals het is.
  • Luisteren: kinderen moeten het gevoel krijgen dat er naar hen geluisterd wordt. Hierbij verstaan wij: het bevinden op gelijke hoogte van het kind, je taalaanbod aanpassen op het kind en gerichte reacties geven.
  • Veiligheid/hygiëne; de GGD houdt toezicht op onze kinderopvanginstelling. Zij doet dat op grond van kwaliteitseisen uit de Wet Kinderopvang, de beleidsregels Kwaliteit Kinderopvang en de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

 

Soms vinden de kinderen bij kinderdagverblijf villa kakelbont het nog lastig om zich aan bepaalde regels te houden zodat het een leuke en gezellige dag blijft. Als ze gedrag laten zien wat we binnen kinderdagverblijf villa kakelbont liever niet zien zoals bijten, slaan, schoppen enz. dan krijgen ze eerst 2x een waarschuwing maar daarna mogen ze op het rode stoeltje zitten om over hun gedrag na te denken. Sommige kinderen zijn nog te jong om te snappen wat dit precies inhoudt vandaar dat we met het team van kinderdagverblijf villa kakelbont tot een oplossing zijn gekomen (hopelijk). We hebben in het zicht van de kinderen een groene kaart met gedrag wat we graag willen zien en een rode kaart met gedrag wat we niet willen zien hangen. Op deze manier zijn ze zich er misschien wat meer van bewust.

Binnen kinderdagverblijf villa kakelbont zijn we altijd bezig om onszelf te blijven ontwikkelen op punten waar we tegenaan lopen. We zijn benieuwd met dit doel binnen kinderdagverblijf villa kakelbont…:)

Lees verder

“Zelf ijs maken” bij de tommy’s en annika’s van Kinderdagverblijf Villa Kakelbont

Bij de tommy’s en annika’s mochten de kinderen met bloem en zonnebloemolie zelf ijs maken om ermee te spelen, dit noemen ze dan cloud dough. Er zijn heel veel verschillende leuke activiteiten te vinden met cloud dough (kun je via google zien)

Als eerste werd er bloem met zonnebloemolie in een bak gedaan. Daarna even helpen om dit te mengen, dat kunnen de kakelbontjes van de tommy’s en annika’s heel goed. Sommige willen graag helpen om te mengen maar andere kakelbontjes vinden het toch een beetje spannend om de handen in de bak te stoppen om te mengen. Nadat het goed gemengd was, hadden de kakelbontjes een beetje vieze handen van de bloem maar dat vonden ze niet erg. Bloem is een neutrale kleur en ijsjes hebben allemaal verschillende kleuren zoals aardbeien (roze) smurfenijs (blauw) enz. Dus werd er bij kinderdagverblijf villa kakelbont getoverd door er verf bij te doen voor de kleur.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

Bij de tommy’s en annika’s vonden de kinderen het erg leuk om te helpen en om daarna het ijs in de hoorntjes te doen. Ze konden het materiaal ontdekken tijdens deze activiteit en lekker hun fantasie kwijt tijdens het spelen met het “ijs”. Ze voelden zich allemaal echte ijsjes verkopers bij kinderdagverblijf villa kakelbont.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

 

Lees verder

Oef wat een warm weer bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont in Venlo

Deze week doet het thema bij kinderdagverblijf villa kakelbont zijn naam eer aan want oef wat is het warm deze week in Nederland.

De kinderen op alle 3 de groepen van kinderdagverblijf villa kakelbont leerden deze week tijdens het thema ontdekken wat warm water was en wat koud water was in de bakken met water. Zo konden ze het verschil voelen van het water, vooral de oudere kinderen waren bewust bezig met het voelen van het soort water wat er in de bakjes zat. Want welk water voelt koud? En wat is koud? En het water wat wam voelt, is die heel erg warm of een beetje warm? En wat is kouder; koud water of ijsklontjes? Het was leuk om te zien hoe de oudste kakelbontjes heel leergierig waren tijdens deze activiteit.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

De jongere kinderen bij kinderdagverblijf villa kakelbont hebben lekker met water mogen spelen en ontdekken.  Veel kinderen vinden het heerlijk om met water te spelen en kunnen zich hier heel lang mee amuseren. Bij kinderdagverblijf villa kakelbont spelen we regelmatig met water maar vooral in de zomermaanden spelen we er nog meer mee. Niet alleen om te ontdekken maar ook om een beetje af te koelen met dit warme weer. Water is plezier voor alle doelgroepen bij kinderdagverblijf villa kakelbont…

 

Lees verder

Nieuw thema bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont

Na de rustweek van vorige week, was het afgelopen maandag weer tijd voor een nieuw thema. De afgelopen weken scheen er vaak de zon en was het erg warm, dus heel toepasselijk hebben we de komende tijd het thema “oef wat warm”.

Alleen was het afgelopen maandag niet heel erg warm om met dit thema te beginnen maar voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont maakt het niks uit of buiten nu de zon schijnt of dat het wat kouder is. Ze zijn altijd weer even enthousiast met een nieuw thema.

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

De komende weken gaan we weer lekker veel met water spelen en heel erg veel ijsjes eten en verkopen op alle 3 de groepen van kinderdagverblijf villa kakelbont. Bij de Nilssons hebben ze een hoekje gemaakt van de zee, dan kunnen de kinderen spelen dat ze in het water liggen en bij de langkousjes en tommy’s en annika’s  is er een hoekje gemaakt met water op de achtergrond en handdoeken op de grond want dit is dan het strand. De kinderen kunnen ook nog in de winkel allemaal ijsjes verkopen want we hebben op alle 3 de groepen een ijsjeswinkel gemaakt (maar echte ijsjes eten zal tijdens dit thema ook vast wel gebeuren jammie)

De komende weken zijn er weer genoeg leuke activiteiten bij kinderdagverblijf villa kakelbont te doen met het nieuwe thema ondanks dat het wat rustiger is op de groepen vanwege de vakanties.

Lees verder

Rustweek bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont in Venlo

Na het thema “eet smakelijk” hadden de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont een rustweek. Dit betekent dat er die week nog geen nieuw thema begint maar dat de kakelbontjes even kunnen “afschakelen” van het ene thema voordat we weer met een ander thema beginnen.

In de rustweek hebben de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont weer veel leuke dingen gedaan, die een niks met het thema “eet smakelijk” te maken hadden. Bij de tommy’s en Annika’s hadden ze een activiteit die indirect wel nog met het thema te maken had. Ze kregen een tennisbal maar dit was geen gewone tennisbal, dit was een tennisbal met een mond. En die tennisbal was een klein monstertje want die had hele erge honger en monsters houden van papiertjes…

Kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo

De kinderen van de Tommy’s en Annika’s van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten eerst eten maken voor de monsters dus allemaal kleine stukjes van het papier scheuren en daar eventueel propjes van maken zodat het eten nog beter in de mond kon van het monster.

De eerste hap geven vonden sommige kakelbontjes stiekem toch wel een klein beetje spannend want wie weet bijt het monster toch een vinger van je hand tijdens het eten geven in de mond 😉

Deze activiteit kon uitgebreid worden doordat ze konden gaan tellen hoeveel ze aten of welke kleur papier ze hadden. Is de monster(tennisbal) hard of zacht? Welke vorm heeft het monster (rond)? enz.

Het was een gezellige middag bij de tommy’s en annika’s met deze leuke activiteit bij kinderdagverblijf villa kakelbont.

Lees verder
Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan