Spelen met water bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo

Eindelijk kunnen de kinderen van kinderopvang villa kakelbont in Venlo van het mooie weer genieten. Gelukkig hebben alle 3 de groepen airco op de groep zodat het niet al te heet wordt op de groep. De airco mag wel max 5 graden minder zijn als de buitentemperatuur zodat het verschil niet te groot is voor de kinderen van kinderopvang villa kakelbont als ze buiten komen. Daar houden we op alle groepen rekening mee.

Wat kan er beter voor activiteiten te doen zijn voor de kinderen van kinderopvang villa kakelbont dan iets met water. Er was een water activiteit gericht binnen het thema ” ik en mijn familie” maar we willen bij de nilssons, langkousjes en Tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont de kinderen meer aanbieden dan de gerichte activiteiten. Vrij spel is belangrijk maar ook eigen inbreng van dr kinderen worden meegenomen.

Er waren een paar kinderen die graag met water wilden spelen dus ze kregen allemaal een bak water en verschillende soorten voorwerpen om ermee te spelen.

Het ontdekken van verschillende soorten materialen met water is erg interessant voor de kakelbontjes en ze kunnen zich goed een lange tijd hiermee bezig houden. Heerlijk met dit warme weer om met water te spelen bij kinderopvang villa kakelbont!

Lees verder

Ketting maken bij kinderopvang villa kakelbont

Tijdens het thema ik en mijn familie die we nu bij kinderopvang villa kakelbont hebben, gaat het vooral over de familie. Bij ieder familielid hoort iets waardoor de kinderen weten dat het bij die persoon hoort. Zoals dat de opa’s vaak grijze haren hebben en de baby’s vaak een speen in de mond.

De mama’s hebben meestal een mooie ketting om de nek. De oudste kinderen van kinderopvang villa kakelbont mochten een ketting maken, want dan lijken ze op hun mama.

Een kralenketting is goed om te fijne motoriek te ontwikkeling want ze moeten met hun vingers zorgen dat het touw door het gat komt om die vervolgens te kunnen rijgen bij de andere kralen. Deze activiteit is vooral uit te voeren voor de oudste kinderen van kinderopvang villa kakelbont, daar is de fijne motoriek wat verder om ze deze nieuwe handelingen te leren. Behalve de fijne motoriek kun je bij deze kakelbontjes ook de kleuren laten benoemen en eventueel samen tellen hoeveel kralen er aan de ketting zitten.

Sommige kakelbontjes van de nilssons, langkousjes en Tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont vertelden dat hun moeder geen ketting had en andere kinderen zeiden juist dat er thuis wel kettingen waren die mama heeft en hoe de ketting eruit ziet. Ze hadden goed hun best gedaan om een mooie ketting te maken.

Lees verder

Spelen met de badjes bij kinderopvang villa kakelbont

Bij de nilssons, langkousjes en Tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont mochten de kinderen deze week de pop in bad stoppen. Binnen het thema ” ik en mijn familie” is het vaker dat er baby’s in de thuissituatie zijn waardoor er geoefend kan worden met een pop. Om de kakelbontjes de baby’s in bad te laten stoppen, dat gaat een beetje te ver bij kinderopvang villa kakelbont 😉 vandaar dat de poppen in bad mogen.

Eerst moet de pop goed gewassen worden, thuis worden de kinderen van kinderopvang villa kakelbont ook eerst goed gewassen door de papa’s en mama’s toch? Met een washand kunnen ze alles goed wassen van de pop. Wat moet er allemaal gewassen worden? De handen, wangen, armen enz werd steeds benoemt wat er gewassen werd zodat de kinderen kunnen laten zien wat ze weten en als ze het niet wisten dan werd er geholpen zodat ze bij kinderopvang villa kakelbont de lichaamsdelen konden leren.

De allerkleinste van de langkousjes en nilssons  konden ook tijdens deze activiteit spelen met water en de pop. Vooral het water ontdekken is al een activiteit op zich voor de baby’s van kinderopvang villa kakelbont, vaak werd de pop uit het bad gegooid en gingen ze met water spelen door de spetteren. Heerlijk!

Lees verder

Baby’s die buiten spelen bij kinderopvang villa kakelbont


Eindelijk breekt het betere weer aan en zien we bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo het zonnetje steeds meer. Het buitenspelen is bij de langkousjes,nilssons en de Tommy’s en annika’s altijd al belangrijk geweest. Het weer maakte niet zoveel uit tenzij het ontzettend hard regende, dan bleven de kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont binnen.

In de tijd dat het buiten wat kouder en natter was, bleven de jongste kinderen wat vaker binnen die nog niet konden lopen. Ze konden even mee naar buiten in bijvoorbeeld een wandelwagen/stoel of op schoot maar doordat ze weinig konden bewegen, gingen ze eerder naar binnen zodat ze daar meer konden bewegen. We vinden het bij kinderopvang villa kakelbont belangrijk dat kinderen zich blijven ontwikkelen en door veel en lang stil te zitten kunnen ze zich niet ontwikkelen.

Nu het zonnetje vaker schijnt hebben we in de tuin van kinderopvang villa kakelbont de grondbox opgebouwd zodat de kleinste kinderen (baby’s en de kinderen die nog niet kunnen lopen) ook fijn buiten kunnen spelen. In de grondbox kunnen ze zich ontwikkelen door te rollen/kruipen/ op te trekken aan de grondbox enz.

Ook is het veilig voor de kleinste kinderen om daar te spelen want de oudere kinderen van de langkousjes en nilssons van kinderopvang villa kakelbont rijden vaak met de voertuigen door de tuin en op deze manier kunnen ze niet over de  handen en voeten van de kleinste rijden. Iedereen van kinderopvang villa kakelbont  kan lekker buiten spelen, jong en oud!

Lees verder

Zonnetjesweek bij kinderopvang villa kakelbont

Ieder jaar wordt er vanuit de huidfonds een zonnetjesweek georganiseerd. Kinderopvang villa kakelbont neemt hieraan deel omdat we het belangrijk vinden om de kinderen hier al bewust mee te laten maken. Dit jaar zou het door de coronamaatregelen landelijk niet doorgaan maar bij kinderopvang villa kakelbont hadden we besloten om toch de zonnetjesweek centraal te zetten omdat het iets belangrijks is om de kinderen hier bewust mee kennis te laten maken en dat ze leren hoe ze met de zon leren omgaan, dat als de zon schijnt de kinderen van de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont weten dat het belangrijk is om je in te smeren.

Veilig spelen in de zon – 5 tips

  1. Smeer royaal en regelmatig zonnebrandcrème met factor 30 of hoger
  2. Kies UV-werende kleding: houdt 99% van uv-straling tegen
  3. Uit de zon tussen 11.00 en 15.00 uur. Houd baby’s (kinderen tot 1 jaar) altijd uit de zon
  4. Een petje of hoedje beschermt hoofd, gezicht, oren en nek
  5. Draag een goede zonnebril met uv-filter

Op een leuke manier via allerlei activiteiten wordt o.a. door een insmeerliedje, spelletjes en posters het belang van een gezonde huid onder de aandacht gebracht bij de kinderen van kinderopvang villa kakelbont. Behalve de activiteiten werden er ook mooie zonnetjes geknutseld bij de nilssons, langkousjes en de tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont en gelukkig kunnen de kinderen van die zon niet verbranden 🙂

Lees verder
Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan