Een nieuwe voelbak bij Villa Kakelbont Venlo

Bij kinderopvang Villa Kakelbont hebben we een nieuwe voelbak gekregen. Die moest natuurlijk meteen even uitgeprobeerd worden! De kinderen waren allemaal nieuwsgierig. Wat is dat voor gekke bak en wat kun je er mee doen?

We vonden het een goed idee om eens stil te staan bij het fruit dat we iedere dag eten. We schillen bij Villa Kakelbont het fruit al altijd aan tafel, zodat kinderen kunnen zien waar hun stukjes appel, peer, banaan etc. vandaan komen. En nu gingen we dus een extra zintuigprikkel toevoegen: voelen!

De juffen legden het fruit klaar in de bak en de kinderen mochten raden wat het was, door te gaan voelen. Dat is wel even spannend als je niks kan zien! Sommige kinderen durfden niet en keken liever toe. Dat is natuurlijk helemaal prima! De kinderen die wel durfden, staken met flink wat gegiechel voorzichtig hun hand door de gaten. Er werd al direct benoemd wat ze voelden. De banaan werd bijvoorbeeld makkelijk geraden.

Zo’n activiteit is ideaal voor taal- en rekenprikkels. De woordenschat wordt geoefend en uitgebreid door de verschillende fruitsoorten en hun eigenschappen te benoemen. Voelt het zachy of hard? Glad of ruw? Is het fruit groot of klein? Rond? Lang?

Om af te sluiten werden er liedjes over fruit gezongen en daarna konden de kinderen heerlijk smullen van hun bakje fruit.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan