Fantasiespel bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

IMG-20170919-WA0002

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont vermaken zich altijd zo goed bij villa kakelbont. Vooral de oudere kinderen spelen steeds vaker met fantasie en rollenspellen met elkaar. Soms gebruiken de kinderen de hele groep voor hun fantasiespel, dan verzamelen ze allemaal het speelgoed en ook wat voorwerpen om bijvoorbeeld een huisje van te maken. En in hun eigen huisje hebben ze dan een rollenspel en kunnen de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont daar hun spel spelen.

Kinderen vullen wat ze nog niet weten aan met hun eigen fantasie. Ze kunnen ook denken dat ze met hun gedachten kunnen beïnvloeden wat er gaat gebeuren. Dit wordt ook wel ‘magisch denken’ genoemd. Je kind kan van alles verzinnen en speelt ook de werkelijkheid na: een lepel is een microfoon, de knuffelhond een echte hond. Fantasiespel is een prima manier om nieuwe dingen te onderzoeken en zich in te leven in iemand anders.

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo krijgen bij ons genoeg ruimte voor hun eigen fantasiespel en zich hierin te ontwikkelen. De juf kan ook met de fantasie meespelen met de kinderen, dit vinden de kakelbontjes vaak ook nog heel erg leuk en betrekken de juffies dan ook in hun spel.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan