Grote verandering bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

IMG-20160503-WA0021

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont begon het ooit met 2 groepen (de langkousjes en nilssons) en een speelhal. Een paar jaar terug is er van de speelhal een 3+ groepje gemaakt (de tommy’s en annika’s) zodat de oudere kinderen wat meer uitdaging kunnen krijgen en voorbereiding op de grote school als ze 4 worden. Toen het nog alleen de speelhal was,was er een glijbaan waar alle kinderen graag mee speelden. Hier konden ze de trap op klimmen en naar beneden glijden,onder het huisje rollenspellen doen enz.

De afgelopen periode bleek dat het voor alle 3 de groepen niet handig was dat de glijbaan bij de tommy’s en annika’s stond. Ten eerste was de ruimte vrij klein en voor de kinderen van de langkousjes en nilssons werd het moeilijker om daar te spelen zonder afgeleid te worden door al dat speelgoed en werkjes van de oudere kinderen.

Samen met Gerlie (de lerares van de VVE) is er vorige week gekeken naar de inrichting van alle 3 de groepen. Mede dankzij haar hebben we kunnen kijken of de glijbaan niet bij de langkousjes op de groep kan staan omdat die ruimte het grootste is van alle groepen. Doordat de hoekjes anders konden staan, werd er achteraan een ruimte gecreƫerd waar de glijbaan terecht zou kunnen.

De kinderen van de langkousjes vinden het geweldig dat de glijbaan nu op hun groepje staat en de kinderen van de tommy’s en annika’s zijn blij dat ze meer ruimte hebben gekregen om leuke hoekjes te maken. (stiekem vinden de juffies het ook allemaal heel leuk) De kinderen van de nilssons en de tommy’s en annika’s zijn uiteraard altijd welkom bij de langkousjes om te komen spelen met de glijbaan!!!!

 

PhotoGrid_1462278367417

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan