Het schaduwspel spelen bij kinderdagverblijf villa kakelbont

Deze week wordt er het schaduwspel gespeeld bij kinderdagverblijf villa kakelbont. Als de zon schijnt, dan kun je je eigen schaduw zien.

Met de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont gaan we lekker naar buiten. We leggen eerst even uit wat er allemaal gebeurd want het schaduwspel is wel een beetje gek om te horen, de kinderen snappen er dan evengoed nog niks van. We laten de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont eerst even kijken wat er gebeurd en laten zien dat het de schaduw is wat ze zien bij de juffie. Kunnen de kinderen het zien dat er iets zwarts is achter of voor ze? En wat gebeurd er als je gaat lopen, gaat het zwarte beeld dan mee lopen of blijft die daar staan? Wat gebeurd er als je met je handen gaat zwaaien? Wordt er dan terug gezwaaid? Het zwarte beeld wat de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont zien is dus de schaduw, dit is wat we ze deze week willen leren.

IMG-20170718-WA0011

De schaduw van jezelf zien is wel erg leuk maar voor de oudere kinderen van de Tommy’s en de Annika’s werd er nog meer gedaan met het zoeken van de schaduw. Ze kregen allemaal een dier op een wit vel en mochten daarna gaan kijken waar de schaduw staat van het dier. Als je het diertje anders neerzet, veranderd de schaduw dan ook? De Tommy’s en Annika’s van kinderdagverblijf villa kakelbont vonden het heel interessant om deze activiteit te doen.

IMG-20170718-WA0018

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan