Ketting maken bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

Deze week ging Puk samen met de kakelbontjes een ketting maken bij kinderdagverblijf villa kakelbont. Eerst deed puk voor hoe je de ketting het beste beste kon rijgen en daarna mochten de kinderen puk nadoen. Sommige kinderen konden het heel goed zelf en andere kinderen vonden het wat moeilijker en hadden hier hulp bij nodig. Nadat ze de hulp hadden gekregen probeerden ze het zelf weer. De kleinere kinderen (rond de 1/1,5 jaar) wilden ook graag meedoen met de activiteit en ieder op hun eigen manier probeerde toch de kraal aan de ketting te doen. Het is heel leuk om de verschillen te zien bij de kinderen. Sommige kinderen hebben geen geduld en beginnen een toren van de kralen te bouwen en andere kinderen proberen door te gaan tot ze een mooie ketting gemaakt hebben.

photogrid_1474290488948

Voor de oudere kinderen werd deze activiteit moeilijker gemaakt en mochten ze zelfs met penne (pasta) een kralenketting proberen te maken. Eerst mochten ze de ketting verven en daarna proberen om van al die penne een ketting te maken. De jongere kinderen mochten dit uiteraard ook proberen en ze mochten ook spelen ermee. Hoe voelt de penne? Wat kun je ermee? Kun je hier doorheen kijken? De kinderen konden de penne echt ontdekken!

img-20160922-wa0005

De kinderen hebben allemaal geprobeerd om een hele mooie ketting te maken en ze vonden dit super leuk om te doen, en puk??? Die was natuurlijk super trots op al die kakelbontjes……

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan