Met de voeten materialen ontdekken bij Villa Kakelbont in Venlo

IMG-20160620-WA0011

Met de handen is het heel leuk om nieuw materiaal te ontdekken maar hoe zal het zijn als de kinderen dit met de voeten doen??? Daar komen ze nu achter want deze week mogen ze verschillende soorten materialen ontdekken met hun voeten. Je kunt denken aan verf, water, zand, rijst, kurken enz. Er zijn zoveel verschillende soorten materialen bij kinderdagverblijf villa kakelbont dat de kinderen heel goed alle materialen kunnen ontdekken. Wat voel ik onder mijn voeten? Is dat leuk of kriebelt dat een beetje enz? Dit zijn vragen die kinderen dan kunnen hebben bij deze activiteit.

Sommige kinderen vinden het een beetje spannend en kijken eerst liever toe naar de kinderen die het wel durven en andere kinderen willen meteen met de voeten alle materialen ontdekken. Vooral de verf en het water is heel erg leuk om in te gaan staan, maar in de rijst staan voelt toch wel een beetje gek. Het alluminiumfolie is wel grappig want dat maakt ook nog eens geluid. Op deze manier vinden de kinderen het ook heel leuk om de materialen te ontdekken met hun voeten. Het is ook leuk om eerst in het water te gaan staan, daarna in de verf om vervolgens met de verfvoeten in de rijstkorrels te gaan staan enz. Uiteindelijk is het leuk om dan met de voeten op een blaadje te staan zodat je een zelf gecreĆ«erde kunstwerk krijgt…

Er zijn ook kakelbontjes die het maar niks vinden om met hun voeten ergens in te gaan staan, dat vinden ze een beetje gek. Wij doen bij villa kakelbont niemand dwingen om mee te doen met een activiteit dus als iemand niet wilt dan is dat ook goed. Deze kinderen vonden het wel leuk om met hun handen in de bakken te zitten, dit voelt dan nog een klein beetje vertrouwd aan.

 

IMG-20160620-WA0005

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan