Ontwikkelingsstimulering bij de baby’s van Kinderdagverblijf Villa Kakelbont

De baby’s bij kinderdagverblijf villa kakelbont zijn ook volop met hun ontwikkeling bezig.

Vanaf ongeveer 3 maanden kan een baby zelf speelgoed vasthouden bijvoorbeeld een eenvoudige rammelaar, een zacht doekje of zachte knuffels. Na ongeveer vier maanden gaat de baby grijpen en voorwerpen vastpakken. Wanneer kinderen iets kunnen vastpakken, vinden ze steeds grotere dingen leuk. Die willen ze dan tegen zich aan drukken.

Baby’s vinden alles prachtig. Een speelkleed wordt extra leuk met een spiegeltje of een belletje en met verschillende soorten stoffen en materialen, zoals zachte, ruwe, gladde of kriebelige stoffen. De baby’s van kinderdagverblijf villa kakelbont kijken hun ogen uit! Natuurlijk steken kinderen ook alles in hun mond. Baby’s gebruiken ook hun mondje om van alles te ontdekken. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de baby’s geen kleine, gevaarlijke dingen te pakken krijgen.

Samen spelen is leuk en belangrijk, maar na zes maanden kan een kind ook even alleen spelen.

Ongeveer op de leeftijd van 6 maanden beginnen baby’s te brabbelen. In deze fase vinden ze speelgoed dat geluid maakt heel interessant. Praten met een baby blijft heel belangrijk binnen kinderdagverblijf villa kakelbont . We zingen samen liedjes en lezen voor uit boekjes.

Vanaf 9 maanden wordt de motoriek van een baby steeds beter. Bij kinderdagverblijf villa kakelbont stimuleren we de baby voorwerpen vast te laten houden en ergens in te laten stoppen of te laten stapelen. We letten er op dat die voorwerpen niet te klein zijn, want baby’s stoppen alles in hun mond. Ook in de handjes klappen vinden baby’s een leuk spelletje.

 

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan