Pietengym bij kinderopvang Villa Kakelbont Venlo

Bij Villa Kakelbont Venlo doen we graag bewegingsactiviteiten met de kinderen! Zo verzinnen we bijvoorbeeld regelmatig een parcours, vol hindernissen en obstakels die de kinderen stimuleren om lekker te bewegen. De kinderen kunnen dan hun energie kwijt, oefenen hun motoriek en het is goed voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. Het samen spelen, op de beurt wachten en vertrouwen krijgen in hun eigen kunnen. We hebben bij Villa Kakelbont genoeg materialen om een parcours te maken. Stapstenen, hoepels, tunnels en matten zijn perfect hiervoor. Maar ook kastjes, tafels en stoeltjes zijn in te zetten bij een hindernisbaan. Met een beetje creativiteit kom je een heel eind! En hoe gezellig is het dan om dit helemaal in de stijl van het thema te doen: een pietenparcours!

De kinderen mochten zich eerst verkleden als piet, met een mooie muts of een pietenpakje. Daarna waren de lieve pietjes van Villa Kakelbont Venlo helemaal klaar om zogenaamd ‘de daken op te gaan’.  Klimmen over de kast, lopen over de stapstenen, rollen over de mat, kruipen door de tunnel. De kinderen hadden er veel plezier in en voor de leidsters was het een goed moment om te zien wie wat al durfde en kon. De gezellige sinterklaasmuziek op de achtergrond maakte het helemaal af.

In plaats van klimmen over de kast mochten de kinderen er ook voor kiezen om er doorheen te kruipen. Het ene kind vond het wat te spannend of te moeilijk en de ander vond het veel leuker om er doorheen te gaan! Voor de kleintjes was lopen over de blokken wat lastig, maar met wat hulp van de leidsters lukte het wel. En als een kindje wat aarzelde om door te tunnel te kruipen deed de leidster het gewoon even voor! De peuters van de Tommy’s & Annika’s verzonnen zelf een parcours om de tafel heen. Het paard van sinterklaas, Ohzosnel, mocht mee en ook de zak met cadeautjes werd niet vergeten. Poeh, die was wel zwaar zeg!

 

 

 

 

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan