Pillen sorteren bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

Bij het thema Hatsjoe gaat het niet alleen over het ziek zijn maar zijn er heel veel andere activiteiten die ermee te maken hebben. Een activiteit die uitgevoerd kan worden is het sorteren van pillen, want als je ziek bent moet je soms een pil innemen waardoor je weer beter wordt.

We hebben een snoezelbak bij kinderopvang villa kakelbont waar ze per thema gebruik van kunnen maken. Tijdens ieder thema zit er iets anders in de snoezelbak zoals tijdens dit thema verschillende soorten gekleurd playmais.

Als activiteit wordt hier niet vernoemd dat dit playmais is maar dit zijn pilletjes om iemand anders beter te kunnen maken. Hierbij worden de rekenprikkels geoefend zoals de kleuren, het tellen, sorteren per kleur in het goede bakje leggen. Het is niet alleen maar een beetje ontdekken qua de fijne motoriek of voelen van materialen maar er zijn zoveel meer onderdelen waar we bij kinderopvang villa kakelbont op kunnen letten voor de ontwikkeling van de kakelbontjes.

De kinderen zien dit natuurlijk meer als spelen en de kleuren sorteren, soms ook met de juf vertellen wat ze doen of zien. Eventueel zeggen welke kleur ze hebben en in welk bakje “het pilletje” moet liggen. In kleine groepjes vermaken ze zich heel goed bij kinderopvang villa kakelbont met deze leuke activiteit.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan