Reuzen en kabouterspel bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Bij kinderopvang villa kakelbont mogen de kinderen regelmatig groepsactiviteit in een kleine groep uitvoeren met een juffie van de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s. Het voordeel van activiteiten uitvoeren in kleine groepen is dat er wat meer gerichte aandacht is op de ontwikkeling van het kind. In kleine groepen leren de kinderen wat meer van elkaar dan in een grote groep. Hoe groter de groep, hoe moeilijker het is voor alle kinderen om geconcentreerd mee te kunnen doen met de activiteit.

Bij kinderopvang villa kakelbont kiezen we meestal bewust voor kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar zodat ze van elkaar kunnen leren. Op deze manier leert een jonger kind veel over bijvoorbeeld de spraak- en taalontwikkeling omdat een ouder kind dit al beheerst en tijdens de activiteit kan laten zien en horen. Soms doen we met een activiteit de kinderen van dezelfde leeftijd zich laten ontwikkelen samen. Er wordt vaak ook gekeken naar het karakter van een kind, een rustig kind (wat meer op de achtergrond) en een drukker kind bij elkaar.

Bij het thema reuzen en kabouters is er een heel leuk kabouterspel, bij dit spel mochten 3 kinderen van verschillende leeftijden het spel spelen bij de nilssons van kinderopvang villa kakelbont. Spelenderwijs van elkaar leren is toch wel het leukste!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan