Spelen is leren bij Villa Kakelbont Venlo

Bij Villa Kakelbont Venlo vinden we het belangrijk om de sensomotorische ontwikkeling van de kinderen te stimuleren. Dit is een belangrijke basis voor de algehele ontwikkeling. We laten de kinderen met zoveel mogelijk verschillende materialen in aanraking komen. Zo maken de kinderen van villa kakelbont kennis met verschillende texturen en zetten ze al hun zintuigen in; ze kijken, voelen, ruiken, horen en proeven. Zo worden ze op diverse manieren geprikkeld en ontwikkelen ze spelenderwijs hun motoriek. Op de foto hieronder zie je hoe er bij villa kakelbont volop geƫxperimenteerd wordt met zeep! Onze kakelbontjes vinden het fantastisch om te ontdekken wat je met zeep nog meer kan doen dan alleen de handen wassen. En met allerlei andere materialen er bij wordt het nog leuker!

Bij Villa Kakelbont Venlo spelen de kinderen ook graag met havermout. Ook hier kunnen steeds andere materialen bij ingezet worden. Bij het thema ‘Oef, wat is het warm‘ speelden we bijvoorbeeld met ijsschepjes en bakjes en maakten de kinderen van villa kakelbont de heerlijkste ijsjes.

Op het moment staat het thema ‘Reuzen en kabouters‘ centraal bij villa kakelbont, dus dan spelen we gezellig met de kaboutertjes! Ook hier komen ze in aanraking met verschillende materialen. Ze ontdekken door te voelen, scheppen en graven!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan