Voorleestijd bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

 

img-20161108-wa0005

We zijn bij kinderdagverblijf villa kakelbont nog steeds bezig met het thema Regen! Deze week wordt er een verhaaltje voorgelezen over masja die in de regen wilt spelen. De kinderen zien de plaatjes en luisteren naar het verhaaltje die de juf van villa kakelbont vertelt. Voorlezen is goed voor alle leeftijden. Voor de kleinere kinderen hebben we een ander boekje,hierin staan plaatjes die met het verhaal te maken hebben zoals regenlaarzen,regenjas, de regen enz. Ze kunnen op deze manier het plaatje zien en ook meteen het materiaal,op deze manier wordt het plaatje realistisch voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo. Ze zien dan bijvoorbeeld het plaatje van de regenlaarzen en daarnaast kunnen ze de regenlaarzen ook voelen en vastpakken,het ontdekken van materiaal!

Voor de oudere kinderen wordt het verhaaltje wat uitgebreider vertelt en mogen ze ook meedoen met het verhaaltje. Kijken of het regent of dat de zon schijnt op het plaatje,kijken welke kleur regenlaarzen of de regenjas heeft enz. De kinderen worden echt bij het verhaal betrokken waardoor ze nog actiever luisteren en leren wat er allemaal te maken heeft met het thema regen.

En uiteraard is puk bij deze activiteit ook betrokken! De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mogen helpen om puk de regenlaarzen of de regenjas aan te doen en puk mag samen met de kinderen luisteren naar het verhaaltje, de kinderen maken dan ruzie over naast wie puk mag zitten want iedereen wilt dat puk naast hem/haar zit 😉

 

img-20161107-wa0004

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan