Voorleesweekje bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

IMG-20160524-WA0001

Afgelopen week is er veel voorgelezen voor alle doelgroepen van villa kakelbont. Samen met puk luisterden de kinderen naar het leuke verhaaltje van Tom die voor de eerste keer met de kindjes bij een kinderdagverblijf gaat spelen. Voor de baby’s is het interessant om de plaatjes te zien van het kijkboek. Hier komt o.a. een bal of een eendje voorbij op het plaatje. Dit kan dan uitgelegd worden door het voorwerp van de groep te laten zien aan de baby’s en dan zien ze het voorwerp in het echt en op een plaatje. Ook kunnen de baby’s luisteren naar het verhaaltje. Ze vinden het wel heel interessant hoor al die plaatjes bekijken en luisteren naar ene leuk verhaaltjes, ze kunnen al goed hun aandacht erbij houden!

PhotoGrid_1464001651911Ook de oudere kinderen van villa kakelbont luisteren altijd graag naar verhaaltjes. Ze proberen ook al te vertellen wat ze zien op de plaatjes en wat er kan gebeuren met het verhaaltjes. Sommige kinderen hebben te weinig concentratie om te blijven luisteren en kijken naar het verhaaltjes maar over het algemeen vinden de meeste kinderen het heel leuk en interessant om het verhaal te volgen. Het liefst willen ze ook dat je het verhaaltje opnieuw voorleest als het afgelopen is. En puk luistert ook heel aandachtig naar het verhaaltje, net als de andere kakelbontjes van villa kakelbont….

IMG-20160504-WA0009Sommige kinderen gaan het voorlezen ook nadoen. Ze gaan zelf proberen voor te lezen aan andere kinderen, de juffies of de pop. Dit is wel heel schattig om te zien,

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan