VVE spel bij villa kakelbont in Venlo

Afgelopen maandag heeft het team van villa kakelbont weer een cursusavond gehad van de VVE. Tijdens deze bijeenkomst is het voornamelijk gegaan over het aanbieden van verschillende materialen aan de kinderen bij villa kakelbont. Dat we kinderen wat meer moeten laten ontdekken wat ze met verschillende materialen kunnen doen en hoe dit te combineren is. De kinderen zijn hierin vrij om te doen wat ze ermee willen. We stellen de kinderen vaak ook “examenvragen”, dat we aan hun vragen wat iets is of welke kleur iets heeft enz. Ons werd de tip gegeven dat we juist proberen om alles te benoemen en uit te leggen zodat kinderen eerder leren wat iets is. Een voorbeeld hiervan is:

Ik pak een groen blokje en ik ga die op een blauw blokje zetten. Dan ga ik een toren maken van al deze blokken die ik op elkaar stapel. Op deze manier krijgen de kinderen de woorden sneller te leren doordat wij het voordoen hoe het moet. De kinderen vinden het heel leuk om na te doen.

En zo zijn er nog heel veel voorbeelden van hoe we kinderen het beste nieuwe dingen kunnen aanleren in plaats van de kinderen de vragen stellen. (dit is af en toe nog wel een beetje moeilijk voor de juffies van villa kakelbont maar we gaan er allemaal heel goed op letten)

De VVE cursus is heel interessant voor team villa kakelbont, elke les leren we toch weer nieuwe dingen bij die we kunnen uitvoeren bij villa kakelbont. We gaan de komende tijd ook proberen om de kinderen steeds met verschillende materialen te laten spelen en de kinderen zelf te laten ontdekken wat ze allemaal met het desbetreffende materiaal kunnen doen.Qua materiaal kun je denken aan stofjes, veertjes, wc rollen enz.

PhotoGrid_1465581128822

Zoals je op de foto hierboven kunt zien vinden de kinderen het geweldig, vooral alles in de lucht gooien of de schuimpjes uit elkaar halen is natuurlijk fantastisch voor de kakelbontjes. Ze beginnen voorzichtig om de schuimpjes uit de doos te halen maar al vrij snel is er in ieder 1 kindje die op het idee komt om de hele doos om te gooien zodat alles ineens op de grond komt te liggen. En wat een lol dat de kinderen dan hebben, dit is heel leuk om te zien!!!!

In september is de volgende bijeenkomst voor de VVE cursus, wij zijn heel benieuwd over welk onderwerp we dan de diepte ingaan.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan