Wat ruiken de kindjes toch allemaal bij kinderdagverblijf villa kakelbont???

PhotoGrid_1465992878777

Deze week staat in het teken van ruiken bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo. De kinderen gaan samen met puk ruiken aan verschillende geurtjes zoals een ui, parfum, handlotion enz. De kinderen mogen dan laten weten of ze het lekker vinden ruiken of dat het niet zo lekker ruikt. We vertellen ook waar ze aan ruiken, wat het is en wat je ermee kunt doen. Vooral de oudere kinderen vinden het helemaal geweldig en doen erg goed mee. Ze willen ook overal aan ruiken en zelfs meerdere keren. Als ze de handlotion krijgen,smeren ze deze zelf ook goed uit op hun eigen handen. Daarna natuurlijk ook lekker ruiken aan hun eigen handen,ruikt de lotion wel lekker of toch niet? Ze willen allemaal ook alles uitproberen van welke geurtjes er op de tafel ligt. En puk doet natuurlijk ook mee met deze leuke activiteit, de kinderen laten ook aan puk hun handen ruiken!

De jongere kinderen(rond de 1-2 jaar) willen ook al graag meedoen met deze activiteit,alleen is het voor deze kakelbontjes nog moeilijk uit te leggen hoe je precies moet ruiken. Sommige doen zelfs de mond open als de paprikapoeder of de ui op tafel ligt. Zij willen niet ruiken maar ze willen alles proeven ;).

Bij de baby’s zijn we bezig geweest om hun de handjes en voeten lekker te wassen met een washandje en zeep erop. Daarna ook hun handen en voeten insmeren met babyolie! We proberen bij de baby’s ook alles te benoemen, dat we de handjes wassen met een washandje en zeep. Als we de babyolie op de handen en voeten doen, dit ook benoemen naar de baby’s.  De baby’s vonden het heerlijk, sommige konden er ook echt even van genieten!

PhotoGrid_1465906656006

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan