Woordenhoepel gebruiken bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

IMG-20170602-WA0007

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont zijn we sinds kort begonnen met een woordenhoepel in de groepen. Bij de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s gaan we steeds meer proberen om op de groepen themagerichter te werken. Met een woordenhoepel kunnen we bepaalde woorden gaan benoemen en plaatjes erbij laten zien wat in het thema voorkomt.

We zijn nu met het thema “ik en mijn familie” bezig, dus de woorden papa/mama/broer/zus/opa/oma enz komen nu veel voor. We hebben deze woorden en de plaatjes erbij gedaan en tijdens de tafelmomenten laten we de kaartjes met de woorden zien. Op deze manier stimuleren we de kinderen met de taalontwikkeling. Iedere week komen er nieuwe kaartjes te hangen aan de woordenhoepel en de kaartjes die er al hangen kunnen we blijven benoemen en laten zien. Op deze manier blijven we het herhalen voor de kinderen van kinderdag villa kakelbont.

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont uit Venlo mogen vooraf ook het kaartje zelf vasthouden en heel goed naar het plaatje kijken wat er op het kaartje staat. Op deze manier worden de woorden die benoemt worden, ook iets duidelijker zichtbaar voor de kinderen. De woorden aan de woordenhoepel blijven hangen tot het einde van de thema. Bij een nieuw thema komen er weer nieuwe woorden aan de hoepel te hangen die dan actueel zijn. De woordenhoepel hangt boven de tafel, op een centrale plek voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont.

Voor de ouders hangt er aan het memobord in de hal ook een woordenlijst met woorden die we veel benoemen naar de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont zodat de ouders hier thuis eventueel ook op kunnen inspelen.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan