Kinderopvang Villa Kakelbont op bezoek bij de meeuwbeemd in Venlo

De tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont mogen regelmatig een bezoekje brengen aan de oudere mensen in Venlo die in de meeuwbeemd wonen. Zo gingen ze afgelopen dinsdag weer op bezoek en juf Laura ging een boekje voorlezen van ‘Kas is ziek’. Maar waarom werkt kinderopvang villa kakelbont samen met de meeuwbeemd?

Kinderen en oudere mensen hebben vaak een chemie samen, voor de kinderen zijn ze een soort opa en oma en voor de oudere zijn de kinderen belangrijk om hun weer te laten genieten van het leven als ze het iets moeilijker hebben.

Vooral demente ouderen leven op van contact met jonge kinderen. ‘Mensen met dementie zijn vaak angstig en onzeker, bang om de grip te verliezen. Maar als ze goede herinneringen aan kinderen hebben, zie je ze opleven bij dat contact. Ze ontspannen, lachen en praten.  Als je een groep ouderen bezoekt, is een programma met activiteiten vaak niet eens nodig.  Alleen al de aanblik van een spelend kind kan positief werken. Het is voldoende om peuters van een kinderdagverblijf hun gewone dagelijkse dingen te laten doen, zoals tekenen, blokken bouwen en liedjes zingen. De groep ouderen zitten eromheen en kijken genietend toe.

De kinderen van de tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont vonden het erg leuk om bij de opa’s en oma’s op bezoek te gaan en daar een activiteit uit te voeren met aanwezigheid van de ouderen.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan