Activiteiten voor de baby’s bij Kinderopvang Villa Kakelbont

De afgelopen weken hebben de juffies van de nilssons en de langkousjes van kinderopvang villa kakelbont weer leuke creatieve activiteiten bedacht voor de allerkleinste op de groep. Voor de baby’s is het ook belangrijk dat ze de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen en nieuwe materialen leren verkennen en ontdekken. Voor de baby’s is het vaak al heel simpel om ze te laten experimenteren en ontdekken met nieuw materiaal zoals een ballon en een touwtje om hun arm of voet.

Doordat ze blijven bewegen met hun armen en benen, beweegt de ballon ook mee. Probeer de ballon maar eens te pakken 😉 Dit is niet alleen goed voor het ontdekken voor de baby’s van kinderopvang villa kakelbont maar dit is ook goed voor de motoriek.

Bij de langkousjes mochten de baby’s snoezelen op de slaapkamer. Met snoezelen worden de zintuigen van de baby geprikkeld. De zintuigen  bestaan uit: zien, horen, voelen, ruiken en proeven.

Bij de langkousjes werd het zintuig zien geprikkeld doordat ze in een donkere ruimte waren en er waren allemaal lichtjes te zien in het donker.

Het zintuig ‘zien’ verandert continu in de babyleeftijd. Snoezelen
kan gericht worden afgestemd op iedere maandelijkse verandering
die de baby ondergaat. Met acht maanden ziet de baby alle subtiele kleurschakeringen die de wereld zo rijk en interessant maken.
Bij het snoezelen gebruiken we daarom bij kinderopvang villa kakelbont verschillende kleuren en kleurschakeringen, bewegende beelden/voorwerpen en driedimensionale beelden. De baby’s vonden het heel mooi en keken hun ogen uit op de slaapnkamer.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan