Kinderopvang Villa Kakelbont is creatief met eten

Omdat Kinderopvang villa kakelbont tegenwoordig een gezond kinderopvang is, wordt er steeds vaker op een creatieve manier verschillende soorten nieuw fruit, groente enz. aangeboden. Hoe leuker het eruit ziet, hoe eerder de kinderen bij kinderopvang villa kakelbont geprikkeld worden om nieuwe smaken te proeven. Ook geven de juffies het goede voorbeeld door zelf ook dat te eten.

Wisten jullie dat er fruitpizza’s bestaan. Dit klinkt erg lekker en gezellig maar hoe worden fruitpizza’s gemaakt? Als eerste heb je een watermeloen nodig. Hier maakt je de pizza van. Vervolgens kun je de fruitpizza zelf zo lekker en veelzijdig maken als je zelf wil.

Voordat de kinderen van kinderopvang villa kakelbont hiervan kunnen genieten wordt wel besproken wat ze voor fruit/ groente op de fruitpizza zien zitten en vervolgens mogen ze die lekker opeten.

Verder wordt er nog steeds iedere week een nieuw gezond beleg aangeboden op alle 3 de groepen van de langkousjes, nilssons en tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont. Sommige kinderen zijn nieuwsgierig naar nieuwe smaken en willen dit proeven, terwijl andere kinderen dit spannend vinden en het niet durven te proeven.

Met het warme weer van de afgelopen werden er ook geregeld gezonde ijsjes zelf gemaakt bij kinderopvang villa kakelbont. Er werden bijvoorbeeld stukken meloen of yoghurt ijsjes met fruitsmaak in de diepvries gestopt. Dit konden de kakelbontjes dan smiddags lekker opeten in hun eigen groep bij kinderopvang villa kakelbont.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan