Appeltje knutselen bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

IMG-20170310-WA0004

De oudere kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont hebben een appel geknutseld vanwege het thema eet smakelijk. Ze hebben in een aparte ruimte gezeten zodat ze niet afgeleid konden worden door de wat jongere kinderen.

Voor de oudere kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont worden soms wat “moeilijkere” werkjes aangeboden zodat ze wat meer uitdaging krijgen. Dit is ter voorbereiding op school. De kindjes van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten eerst een gat gaan prikken in de appel,dit had rupsje nooit genoeg gedaan want die had zin in een appel. Met de prikpen proberen om heel netjes te prikken op het randje was wel een uitdaging voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont. Uiteindelijk is dit wel gelukt (met een klein beetje hulp) en konden we zo het gaatje zien in de appel!

Daarna mochten de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont proberen om propjes te maken van rood crepepapier en die daarna op te plakken,op de appel. Het scheuren van het papier vonden sommige kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont leuker om te doen dan om er propjes van te maken. Het opplakken van de rode propjes was ook heel leuk,vooral met de plaksel spelen was het leukste.

Het laatste wat de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo mochten doen was het blaadje van de appel nog stempelen met groene verf!

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont vonden het heel leuk om de appel zelf te maken en waren er ook heel trots op….

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan