Thema eet smakelijk bij kinderdagverblijf villa kakelbont

IMG-20170306-WA0001

Nadat de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont vorige week even een relax weekje hadden met spelen, zijn we nu weer begonnen aan een nieuw thema.

Het thema waar de kinderen de komende weken mee aan de slag gaan is met “eet smakelijk “. De kinderen worden wat bewuster van het eten en wat er allemaal nog meer bij komt kijken zoals het opruimen.

Steeds beginnen we met een introductie van het thema. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo vinden nieuwe activiteiten altijd erg leuk en ze doen graag mee.

We hadden verschillende soorten fruit op de groepen,soms deden we alles verstoppen onder een laken en soms maar 1 soort fruit. Dit ligt ook aan de groepssamenstelling van kinderdagverblijf villa kakelbont.

Het werd wel spannend  gemaakt en de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont waren zo nieuwsgierig geworden naar wat er verstopt lag onder het laken….ze hadden bijna geen geduld meer.

Het voelen zonder te kijken was voor de meeste kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo wel het moeilijkste hoor,meestal wilden ze meteen even kijken onder het laken.

Daarna mochten de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont het voelen zonder lakentje,wat kleinere kindjes wilden zelfs al gaan proeven met de schil er nog aan 😉 Ze konden ook voelen of de schil hard of zacht was, het fruit was groot of klein,rond of lang enz. Ze konden ook eindelijk zien welke kleur het fruit had.

Nadat de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont het fruit hadden gevoeld mochten ze dit natuurlijk ook proeven,we gingen samen het schilletje eraf halen en daarna mocht elk kakelbontje een stukje proeven. Sommige kinderen wilden wel proeven en andere kinderen wilden toch niet proeven. Sommige kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont die geen kiwi of komkommer of mandarijn eten als dit in het bakje zit met het fruitmoment,wilden dit wel proeven! Zo leren ze bij kinderdagverblijf villa kakelbont toch spelenderwijs wat meer het eten van verschillende soorten fruit.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan