De baby’s maken Puk beter bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo

Het thema Hatsjoe is niet alleen voor de oudere kinderen interessant om met de dokterspullen te spelen maar de baby’s laten we ook ermee spelen. Kunnen ze de dokterspullen ontdekken en voelen. Puk lag er ook bij want Puk was ziek en die moest beter gemaakt worden. Niet dat de baby’s er iets mee doen maar op deze manier komen ze wel al in aanraking met Puk. Er lag een thermometer, een stethoscoop, een spuitje enz.

Voor de ontwikkeling vinden we het bij kinderopvang villa kakelbont belangrijk dat we veel taal aanbieden vooral bij de jongere kinderen want die kunnen hierdoor gestimuleerd worden om eerder proberen geluiden te maken, na proberen te zeggen enz. We benoemen steeds het woord en laten zien wat we met het woord bedoelen, dat ze het voorwerp zien en kunnen aanraken. Het is natuurlijk makkelijker om dit bij bijvoorbeeld een bal te doen (woord bal benoemen en een bal laten zien) maar soms is het ook leuk om ze op deze manier bij het thema te betrekken.

De baby’s van de langkousjes van kinderopvang villa kakelbont vonden het heel interessant om de voorwerpen te kunnen voelen en ontdekken (vooral proberen in de mond natuurlijk). Dit was weer eens iets anders dan het speelgoed wat ze altijd in de grondbox hebben liggen natuurlijk 😉

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan