Balance bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

IMG-20180116-WA0007

Wat hebben balance oefeningen nu met het thema Hatsjoe bij kinderdagverblijf villa kakelbont te maken? Tijdens het thema staat niet alleen het ziek zijn of naar de dokter gaan centraal maar ook de lichaamsdelen. Tijdens het ziek zijn of naar de dokter gaan wordt er ook gevraagd naar de lichaamsdelen waar ze pijn hebben. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont leren tijdens het thema ook de lichaamsdelen aan te wijzen en te benoemen. Voor de jongere kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont is het benoemen van de meest voor de hand liggende lichaamsdelen al heel fijn om te weten wat het is en het lichaamsdeel aanraken. Onder andere de oren, de neus, de ogen, de handen, het haar enz. wordt regelmatig benoemt naar de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont.

Tijdens deze activiteit gaan de kinderen eerst lekker op hun rug liggen met rustgevende muziek op de achtergrond. Op deze manier kun je ook stimuleren dat de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont tijdens de activiteit zelf ook de rust krijgen, voor sommige kakelbontjes zou het wel fijn zijn om af en toe een rustmomentje te kunnen creƫren. Daarna gaan we op een rustige en langzame manier verschillende soorten oefeningen doen met de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont om de lichaamsdelen te kunnen benoemen en aan te raken. Eerst mogen ze op hun rug liggen, daarna op de buik en ook even kijken wat er gebeurd als de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont op hun zij mogen liggen of in kleermakerszit mogen zitten. Want hier hebben ze natuurlijk nog niet veel over gehoord wat het is en wat ze dan moeten doen. De juf kan dit voordoen en stap voor stap benoemen wat de oudere kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mogen doen. Er worden ook nog oefeningen gedaan dat ze zitten en met hun handen proberen de tenen aan te raken of dat ze een brug mogen proberen te maken enz. Weten ze ook zelf oefeningen en kunnen ze dit ook voordoen?

De jongere kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mogen uiteraard deze activiteit ook doen maar hierbij houden we het nog iets algemener door vooral lichaamsdelen te benoemen en aan te wijzen zoals de rug, de buik, de tenen, de handen enz. En bij de baby’s van kinderdagverblijf villa kakelbont raken we de voetjes aan en benoemen dan naar de baby toe dat dit de voetjes zijn enz. Voor iedere doelgroep passen we deze activiteit een beetje op hun eigen niveau aan. Op deze manier leren de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont de lichaamsdelen te zien en wordt het benoemd of benoemen ze dit zelf.

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan