Bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont spelen met verschillende materialen

De jongere kinderen proberen we vaak bij kinderdagverblijf villa kakelbont te blijven uitdagen en nieuwe materialen aan te blijven bieden die ze kunnen ontdekken. Alleen is het soms wel lastig om dit met kleiner materiaal te doen vanwege bepaalde risico’s die er bij kinderdagverblijf villa kakelbont dan kunnen komen. Bij kinderdagverblijf villa kakelbont vinden we de veiligheid van de kakelbontjes heel belangrijk.

Voor de kleinere kinderen hadden ze bij de nilssons iets bedacht zodat ze toch het kleinere materiaal konden ontdekken zonder dat er risico’s zou kunnen zijn om het kleinere materiaal in de mond te stoppen bij zichzelf.

Er werd een doorzichtig plastic zakje gevuld met water en een beetje schuim erbij. Daarna nog wat kleine gekleurde zachte bolletjes en het zakje goed dichtgemaakt want anders was het zakje weer vrij snel leeg met het water, bolletjes en het schuim die er dan uit zouden gaan. De jongere kinderen konden op deze manier toch spelen met de kleinere gekleurde bolletjes. Doordat er water in het zakje zat, bleven de bolletjes ook bewegen en kregen de nilssons van kinderdagverblijf villa kakelbont de gekleurde bolletjes maar niet te pakken. Op deze manier konden we de kakelbontjes ook nog taal aanbieden door de kleuren te benoemen van de gekleurde bolletjes.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan