Boekje “Anna viert carnaval” naspelen bij kinderopvang villa kakelbont

Bij ieder thema staat ook een boek centraal die met het thema te maken heeft. Met dit thema staat het boek centraal van : anna viert carnaval. In dit boekje wordt onder andere uitgelegd wat confetti en serpentine is, dat er naar een optocht wordt gekeken, dat iemand zich kan verkleden en schminken, de polonaise wordt gelopen enz.

Door het voorlezen horen de kinderen van kinderopvang villa kakelbont al heel veel maar door voorwerpen en dingen te zien of voelen wordt dit ook tastbaar. Het was leuk om de serpentine geblazen te zien worden en dat er een klein beetje met confetti in de lucht werd gegooid.

Tijdens dit boekje wordt anna verkleed en geschminkt als een clowntje. In het verhaaltje wordt verteld dat anna een witte mond krijgt en een rode neus. Een juf van de langkousjes was ook verkleed als clown maar niet geschminkt dus een andere juf ging even voordoen wat ze in het boekje bedoelde met de mond wit schminken en een rode neus. De kinderen van de langkousjes van kinderopvang villa kakelbont vonden het erg leuk dat ze konden zien hoe de juf geschminkt werd en dit had toch van het hele verhaaltje wel de meeste indruk gemaakt.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan