Thema Carnaval voorbij bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Tot vorige week zaten we bij kinderopvang villa kakelbont volop in de vastelaovend/ carnaval. De kinderen hebben in deze periode heel veel gedanst, verkleed, geschminkt en geknutseld. Er zijn weer heel veel mooie knutselwerkjes gemaakt bij de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s.

Vooral een grote clownstrik mogen verven, was erg populair op de groepen. Voor de oudere kinderen hadden we de activiteit bij kinderopvang villa kakelbont uitgebreid door ze de rondjes/stipjes in de strik een bepaalde kleur te laten verven en kijken of ze ook al een beetje netjes konden verven of dat dit nog te moeilijk was. Op deze manier konden ze spelenderwijs de kleur benoemen of herkennen en verven. De kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont deden ijverig hun best en het waren hele mooie clownstrikken geworden.

Behalve met de vingers of kwasten verven is het (vooral binnen dit thema) ook een aparte ervaring om met een ballon te stempelen in de verf en daarna met de ballon op het blaadje stempelen. Sommige kinderen van de nilssons bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo vonden dit in het begin wel een beetje gek maar uiteindelijk erg leuk. De ballon was gelukkig niet heel groot, waardoor het makkelijker was om die in de verf te krijgen. Er werden hele mooie ballonnen gemaakt met een ballon!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan