Carnavalsactiviteiten voor de baby’s bij kinderdagverblijf villa kakelbont

Niet alleen met de oudere kinderen hebben we veel activiteiten uitgevoerd met het thema Carnaval maar de baby’s hebben we ook bij dit thema betrokken. Maar hoe kun je baby’s een “activiteit” laten uitvoeren en wat kunnen baby’s leren van de thema’s? Hebben ze er wel iets aan om mee te gaan met de activiteiten? Of kun je ze beter alleen laten spelen en niet bij de activiteiten van de verschillende thema’s betrekken.

Ook voor de baby’s van kinderdagverblijf villa kakelbont is het van groot belang om ze al overal bij te laten betrekken, dit is goed voor hun ontwikkeling. Ze leren al op hele jonge leeftijd van andere kinderen door te kijken wat ze doen. Door baby’s bij de activiteiten te betrekken en ze mee te laten doen, kunnen ze al leren en ontdekken met verschillende materialen die er worden aangeboden.

Dus ook met alle thema’s die we bij kinderdagverblijf villa kakelbont hebben, kunnen we de baby’s laten leren en ontdekken. Tijdens het thema Carnaval gaven we de baby’s serpentine, hier konden ze aan voelen en ze gingen daar uiteraard aan proeven, maar tijdens het proeven haalden de juffies de serpentine uit de mond want dit is best gevaarlijk als ze het doorslikken. Dus de baby’s werden niet alleen gelaten met dit materiaal want de veiligheid is ook heel belangrijk bij kinderdagverblijf villa kakelbont. Maar voor de baby’s was het al heel interessant om het aan te raken en voelen. Ook de ballonnen waren uiteraard heel interessant om ze proberen vast te houden en ermee te spelen/ bewegen.

Er waren ook een paar flessen gevuld met verschillende soorten materialen die te maken hadden met het thema Carnaval en daar konden de baby’s ook mee spelen. Ze konden dit materiaal goed zien omdat de fles doorzichtig was en ook proberen of er geluid kwam uit de fles bij kinderdagverblijf villa kakelbont. Heerlijk om de baby’s van kinderdagverblijf villa kakelbont het materiaal te zien ontdekken, ze hebben niet veel nodig om zich te vermaken.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan