Dag sinterklaasje,daaaaagggg namens de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont

img-20161209-wa0000De afgelopen week hebben we met de kinderen afscheid genomen van sinterklaas en zijn pieten, dit hebben we spelenderwijs gedaan door het zelf na te spelen. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten in een doos zitten, dit was dan de sinterklaasboot, en dan konden ze net als sinterklaas wegvaren. Gelukkig hadden we een paar sterke juffies op de groep die de boot konden duwen zodat het net echt leek dat de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont net als sinterklaas terug naar spanje ging.

Deze activiteit vonden alle kinderen leuk om te doen. Ook voor de kleinere kinderen was het heel leuk om in de boot te zitten, en dan varen over de zee. De poppen van sinterklaas en zwarte piet mochten gelukkig ook mee de boot in van de kakelbontjes. En de kinderen die niet in de stoomboot (lees doos) zaten mochten de kinderen uitzwaaien met het dag sinterklaasliedje.

Op deze manier proberen we met de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont bewust afscheid te nemen van het thema sinterklaas. Dat de kinderen ook weten dat sinterklaas weer terug is naar spanje en geen cadeautjes meer kan brengen. Het afsluiten van vooral een thema zoals sinterklaas vinden we heel belangrijk bij kinderdagverblijf villa kakelbont en dat ze dit ook in rust kunnen doen. Deze week hebben we bewust de afsluiting gedaan met het thema sinterklaas en verder de kinderen lekker vrij laten spelen. Ze hebben de afgelopen weken veel prikkels gehad en spanning voor wat er allemaal ging gebeuren.

Vanaf volgende week gaan we beginnen met het thema kerst!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan