De lente is begonnen, ook bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Het zonnetje komt steeds vaker weer tevoorschijn en de dagen worden langer omdat het later donker wordt. Bij kinderopvang villa kakelbont vinden we het belangrijk dat de kinderen het hele jaar door lekker naar buiten kunnen. In de winter kan het ook, alleen dan warm aankleden en eventueel met paraplu als het regent.

Voor de kinderen die nog niet kunnen lopen is het in deze periode wat lastiger om mee naar buiten te gaan bij kinderopvang villa kakelbont. Ze kunnen wel naar buiten en bijvoorbeeld in een stoel zitten maar voor rond te kruipen is dit erg koud. Achter een loopwagen is een optie maar uit ervaring weten de juffies van de nilssons en de langkousjes  dat de kinderen vrij snel toch gaan kruipen en de buitenruimte willen ontdekken. Even in een stoel mee naar buiten kan, maar hoe langer ze dan zitten i  de stoel hoe meer dit de ontwikkeling kan belemmeren. Daarom is dit maximaal een korte tijd dat ze mee naar buiten gaan in de wintertijd.

Nu we de lente zijn ingegaan, is dit voor de jongere kinderen van de langkousjes en nilssons van kinderopvang villa kakelbont fijner om langer mee naar buiten te gaan want er liggen geen regenplassen, modder enz op de grond. Dan kunnen ze met de loopwagen buiten rondrijden en kruipend op onderzoek uit richting bijvoorbeeld de zandbak.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan