De trein van kinderdagverblijf villa kakelbont Venlo

IMG-20170612-WA0009

We hadden een paar stoelen achter elkaar gezet bij kinderdagverblijf villa kakelbont en puk ging al meteen in “de trein” zitten want zijn opa en oma wonen iets verder weg. Daarom gaat puk met de trein 😉

De andere kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont werden wel nieuwsgierig naar wat er ging gebeuren. Ze wilden ook graag mee in de trein maar helaas kun je niet zomaar in de trein stappen. Eerst moesten de kinderen een kaartje halen om mee in de trein te mogen zitten. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten daarna wel in de trein. Sommige kinderen gingen ook naar opa en oma met de trein, er was ook een kindje die graag naar het zwembad wilde met de trein. Waren er al kindjes met de trein weg geweest? En met wie zaten ze in de trein? Waar ging de trein naartoe? Welk geluid maakt een trein enz? Er waren wel hele leuke gesprekken met de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont in de trein, gelukkig zaten we niet in de stilte coupe 😉

Liedje die we zingen in de trein:

De trein die rijdt op wielen
Op wielen op wielen
De trein die rijdt op wielen
Op wielen rijdt de trein
En daar komt de conducteur
En die knipt de kaartjes deur
En dan blaast hij op zijn fluit
En dan gaat de trein vooruit

De conducteur kwam ook in de trein van kinderdagverblijf villa kakelbont om te kijken of iedereen een kaartje bij zich had. En nadat hij de kaartjes had geknipt konden we verder liedjes zingen en goed luisteren/nadoen welk geluid de trein eigenlijk maakt.

Ook de jongere kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont hebben we laten kennismaken met de trein, ze konden met de houten trein “spelen” en ontdekken wat er gebeurd als je met de trein beweegt. De trein kan verschillende kanten op, de baby’s vinden het leuk om de trein te bewegen (op en neer te laten rijden) ook bij de baby’s zingen we uit volle borst allemaal liedjes van de trein en het geluid van de trein.

Een aantal kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont zijn met de bakfiets naar het station gegaan en daar naar de echte treinen gekeken!!!

IMG-20170615-WA0004

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan