Eten geven aan de beer bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo

Tijdens het thema eet smakelijk staat vooral het eten centraal.

De oudere kinderen mochten een spelletje spelen waar ze de beer eten moeten geven. Dit spel is vooral bedoeld voor de oudere kinderen van kinderopvang villa kakelbont en het spel kun je het beste in een kleine groep spelen of zelfs 1 op 1 met een kind. Als het spel met 2 kinderen wordt gespeeld, kunnen de kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont leren om op elkaars beurt te wachten. Verder wordt benoemd wat voor eten de beer krijgt zoals een aardbei, wortel enz.

De oudste kinderen die dit spel speelden, mochten de dobbelsteen erbij gebruiken. Op deze manier mochten ze het gedobbelde eten geven aan de beer. Dat maakte het spel voor de 3 jarige van kinderopvang villa kakelbont wat uitdagender en moesten ze nadenken over welk eten er is gedobbeld en wat ze aan de beer mochten geven.

Het was voor sommige kinderen wat lastiger met de fijne motoriek want het eten mocht op de lepel en vanuit de lepel mocht dit de mond in van de beer. (kinderen die het lastig vonden, konden zelfs de lepel weg leggen en met hun hand het eten bij de beer in de mond stoppen) Bij kinderopvang villa kakelbont is het geen probleem als het spel iets anders wordt gespeeld als hoe het bedoelt is. Het gaat erom dat ze zich kunnen ontwikkelen op hun eigen manier en tempo.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan