Exploratiebak bij Kinderopvang Villa Kakelbont

De exploratiebak wordt bij ieder thema bij kinderopvang villa kakelbont ingezet. Er zijn steeds verschillende soorten materialen die in de exploratiebak kunnen zitten, voor de kinderen van kinderopvang villa kakelbont blijft het op deze manier ook divers met het ontdekken van materialen. Tijdens dit thema “reuzen en kabouters” hebben we in de exploratiebak rijst liggen met verschillende voorwerpen zoals kabouters waar ze mee kunnen spelen. Op deze manier wordt de fantasie geprikkeld bij de oudere kinderen van kinderopvang villa kakelbont door ze met fantasie te laten spelen met verschillende voorwerpen die je hebt bij het thema “reuzen en kabouters”.

De jongere kinderen van kinderopvang villa kakelbont ontdekken bij de exploratiebak op een andere manier door vooral overal aan te voelen en op die manier verschillende materialen te laten ontdekken. Tijdens dit thema is het de rijst maar we hebben er ook vaker macaroni in of serpentine/confetti als we het thema van de vastelaovend hebben enz. Door de verschillende materialen blijft het iedere keer een verrassing wat er in de exploratiebak zit bij kinderopvang villa kakelbont.

Er wordt steeds in kleine groepen gespeeld bij de exploratiebak zodat de kinderen wat meer concentratie kunnen hebben tijdens het ontdekken van ander materiaal maar ook is dit wat rustiger als er in kleine groepen (max 4 kinderen) gewerkt wordt.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan