Exploratiebak binnen het thema knuffels bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

De exploratiebak proberen we als team bij ieder thema te betrekken en steeds met ander materiaal te vullen. Op deze manier laten we de kakelbontjes bij kinderopvang villa kakelbont steeds ander materiaal ontdekken en voelen met de exploratiebak wat passend bij het desbetreffende thema is.

Binnen het thema knuffels is er deze keer gekozen om de exploratiebak te vullen met macaroni en hierin steeds ander materiaal in te verstoppen zoals de eigen knuffels van de kinderen.

Ieder kind heeft een eigen lievelingsknuffel (of iemand hecht geen waarde aan het hebben van een knuffel)maar alle knuffels hebben een andere grootte. Welke knuffels kunnen goed verstopt worden in de exploratiebak en welke knuffels zijn te groot om die te kunnen verstoppen? Als de knuffel in de exploratiebak ligt, is die dan nog te zien in de macaroni of niet meer zichtbaar?

In de exploratiebak hebben we als activiteit, naast het verstoppen van de eigen knuffels van de kakelbontjes bij kinderopvang villa kakelbont, ook andere activiteiten die gedaan werden. Er werden ook nog puzzelstukjes van verschillende soorten dieren verstopt die ze konden zoeken en daarna de puzzel konden maken. Kleine harde dierenpoppetjes werden in de exploratiebak gedaan zodat je zonder te kijken wel kon voelen welk dier dit was enz. De exploratiebak vinden de meeste kinderen erg leuk bij kinderopvang villa kakelbont!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan