Voelboekjes voor de jongere kinderen bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

De jongere kinderen bij kinderopvang villa kakelbont betrekken we bij ieder thema op hun eigen niveau. Tijdens het thema “knuffels” laten we de baby’s voelen aan de knuffels want die zijn lekker zacht.

Taal aanbieden is voor de kinderen erg belangrijk en binnen kinderopvang villa kakelbont bieden we zoveel mogelijk taal aan. De jongere kinderen bieden we vaak taal aan in combinatie met plaatjes of voorwerpen. In onze leeshoek hebben we boekjes voor alle leeftijden dus ook voelboekjes die voor de allerkleinste kinderen erg interessant is. De baby’s kunnen bijvoorbeeld een kip zijn vacht voelen (die is lekker zacht) en ze leren dat de afbeelding een kip is en zien een plaatje hoe de kip eruit ziet. Op deze manier proberen we vaak bij kinderopvang villa kakelbont de taal aan te bieden en vooral om dit te herhalen, op deze manier leren ze sneller dat een kip een zachte vacht heeft en hoe die eruit ziet. Qua taal bieden we dan ook nog aan wat de kip zegt dus tok tok tok. Op deze manier bieden we verschillende dieren aan bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo zoals een paard, koe, varken enz.

Het voelen van de vacht van de dieren is heel interessant en de handen van de baby’s gaan regelmatig even over het vachtje (en de rest van het lichaam van het dier)

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan