Feest met fruit bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Bij kinderopvang villa kakelbont vinden we het belangrijk dat er een dagritme is voor de kinderen bij de nilssons, langkousjes en tommy’s en annika’s.

Als alle kinderen binnen zijn bij kinderopvang villa kakelbont wordt er tijdens het tafelmoment een dagritme besproken aan de hand van Puk kaarten met foto’s. Ze zien precies hoe de dag gaat lopen en welke activiteiten we gaan doen. Per dag hebben we 2 fruitmomenten aan tafel, iedere keer proberen we hier een klein feestje van te maken.

We hebben op alle 3 de groepen van de nilssons, langkousjes en de tommy’s en annika’s iedere week behalve het standaard fruit (appel, peer, banaan, druiven, mandarijn) ook apart nieuw fruit zoals kaki, verschillende soorten meloen enz. We proberen de kinderen steeds nieuwsgierig te maken naar nieuw fruit om dit te proeven. Sommige kinderen staan open om ander fruit te proeven terwijl andere kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont meteen het fruit teruggeven of in hun bakje laten zitten. De juffen van de nilssons, langkousjes en de tommy’s en annika’s eten ook het fruit om het goede voorbeeld te geven en eventueel de kinderen op die manier te stimuleren.

Om kinderen goed fruit te laten eten proberen we het er heel leuk en gezellig uit te laten zien, voor te stimuleren. Soms is er een nog groter feestje en dan krijgen de kinderen een spiesje met verschillende soorten fruit eraan bij kinderopvang villa kakelbont.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan