Sintermertes veugelke bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Ondanks dat er dit jaar geen sintermerte gelopen mag worden, mochten de kinderen van de langkousjes, nilssons en tommy’s en annika’s toch een lampion knutselen. Dit hoort er ieder jaar gewoon bij en anders kunnen de ouders thuis het donker maken en in de woonkamer sintermerte zingen met de zelfgemaakte lampion 😉

Het knutselen blijft leuk voor de kakelbontjes, ze mochten een lamineervel verven met herfstkleuren erop. Omdat we in het thema van de reuzen en kabouters zitten kwam er een mooie kabouter op de lampion te staan.

Naast het verven van de lampion mochten de kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont nog een mooie kleurplaat kleuren/verven/ plakken enz. Op de kleurplaat was te zien dan er verschillende kinderen een lampion vasthadden en sintermerte stond erbij. Tijdens het kleuren gingen de kinderen van de langkousjes, nilssons en tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont ook nog het liedje oefenen van sintermertes veugelke:

Sinter Mertes veugelke,haet ein roëd wit keugelke.Haet ein blauw stertje,Van je hoepsa Sinter Merte.Vandaag is ’t Sinter Merte,morrege Sinter Krökke.Dan kòmme die gooje herte,die hadde zo gaer ein stökske.Hauw maar op körrefke,Sinter Mertes körrefke.Hölt, hölt, hölt,en ’s winters is ’t kald.Hoera, hoera, waat hebbe de boere ein laeve,hoera, hoera, waat hebbe de boere ein pret.EnMieke de woep zoot op de stoep,en leet d’r eine vleege.Mieke de woep zoot op de stoep,en leet d’r eine gaon.Hoera, hoera, waat hebbe de boere ein laeve,hoera, hoera, waat hebbe de boere ein pret.

Op deze manier hebben we toch nog een beetje sintermerte gehad bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo. Hopelijk kunnen de kinderen volgend jaar weer een sintermertes optocht lopen en kijken naar het vuur.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan