Fiets bestuderen bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont in Venlo

Tijdens het thema “verkeer” staan vooral de voertuigen natuurlijk centraal bij kinderdagverblijf villa kakelbont. Op alle 3 de groepen worden regelmatig de voertuigen benoemd zoals een fiets, auto, trein, boot enz. We hebben hier ook genoeg materialen van op de groep staan zodat de voertuigen ook visueel gemaakt worden voor de kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont. Door het materiaal te voelen en ermee te spelen, kunnen ze zien wat een bepaald voertuig kan doen en waar die kan rijden of eventueel varen/ vliegen.

Tijdens een eetmoment kwam ter sprake met welk voertuig de juffies naar kakelbont komen (huh wonen de juffies dan niet bij kinderdagverblijf villa kakelbont) De fiets van een juf van de langkousjes werd tijdens het buitenspelen naar de tuin gebracht want wat is er nog leuker dan een echte fiets zien.

Wat zit er allemaal op een fiets? Hoeveel wielen heeft een fiets? Waar zitten de trappers en hoeveel trappers heeft een fiets? Is er ook een bel? Heeft de fiets verlichting en waar zit de verlichting dan op een fiets? Welke kleur heeft de verlichting? En zo zijn er nog heel veel vragen die we met de kinderen van de langkousjes en nilssons hadden besproken bij kinderdagverblijf villa kakelbont over de fiets. Dit was wel erg interessant om meer over de fiets te weten te komen.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan