Spelen met de ballonnen van Kinderdagverblijf Villa Kakelbont

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont laten we de kinderen vaak ontdekken met verschillende soorten materialen. Bij de nilssons konden de baby’s spelen met de ballonnen, dit vinden heel veel kinderen leuk materiaal en spelen graag met de ballonnen. Vooral de jongste kinderen hebben hier nog geen angst voor en weten niet dat ballonnen kapot kunnen gaan. Dat is vaak wel een puntje waar we als team van kinderdagverblijf villa kakelbont over blijven brainstormen. Geven we de jongste kinderen een ballon en laten we ze ontdekken met hun handen (kunnen knijpen in de ballon) of mond (kunnen bijten) of geven we ze geen ballon omdat we bang zijn dat de ballon knapt?

Uiteindelijk geven we de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont toch de ballon om te kunnen ontdekken maar zorgen we ervoor dat de ballon niet al te hard opgeblazen is en er altijd iemand bij in de buurt is mocht het gevaarlijk worden met de ballon. Maar doordat we de ballon al niet te hard opblazen (voorkomt meestal het knappen) hebben de kakelbontjes bij kinderdagverblijf villa kakelbont wat meer mogelijkheden om de ballon te ontdekken.

Voor het goed functioneren van de visuele motoriek is het heel belangrijk dat kinderen de gelegenheid krijgen om met ballen/ballonnen te spelen. Door met ballonnen en het rollen van ballen te beginnen geven we de kinderen de gelegenheid om stap voor stap een goede en stevige basis te ontwikkelen. Bij kinderdagverblijf villa kakelbont besteden we hier regelmatig aandacht aan!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan