Gezonde lunch bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Bij kinderopvang villa kakelbont letten we erop dat de kinderen van de nilssons, langkousjes en de tommy’s en annika’s zo gezond en lekker mogelijk eten. Het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd al zoveel mogelijk verschillende smaken ontdekken, op deze manier wordt het alleen maar makkelijker om gevarieerd te eten.

De kinderen krijgen iedere dag bietenspread, de meeste kinderen vinden dit nu lekker of hebben het geproefd. Er zijn tijdens het boterham moment verschillende gezondere keuzes waar de kinderen uit kunnen kiezen.

Bij de nilssons hebben ze vorige week zelf soep gemaakt, pompoensoep! De kinderen van de groep mochten helpen om pompoensoep te maken bij kinderopvang villa kakelbont, op die manier wordt het aantrekkelijker gemaakt om de soep te proeven. Vaak weten de kinderen dan hoe iets gemaakt is en ze hebben meegeholpen om iets lekkers te maken.

In de pompoensoep zit pompoen, tomaat en wortel. De pm’er had eerst alles in kleine stukjes gesneden, zo zien de kinderen stap voor stap wat er gebeurd bij een soep maken. Daarna mochten de kinderen helpen om al die stukken in de pan te scheppen in de grote keuken van kinderopvang villa kakelbont. Toen het warm was, werd er een puree van gemaakt en daarna mochten de kinderen de zelfgemaakte pompoensoep proeven. Mmmm heerlijk die soep die gegeten kan worden bij het leukste kinderdagverblijf van Venlo, villa kakelbont.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan