Gezonde vitamientjes eten bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Tijdens het thema Hatsjoe! hebben we het veel over ziek zijn en wat je allemaal hebt als je ziek bent zoals koorts, verkouden enz. op alle 3 de groepen van kinderopvang villa kakelbont in Venlo. De kinderen kunnen ondertussen al heel goed iedereen beter maken dus dat is al heel fijn. Toch zijn er ook nog andere manieren om weer beter te worden.

Als iemand ziek is, wordt je dan sneller beter als je veel snoepjes en koekjes enz eet? Wat is het beste om te eten voor iemand die ziek is? Weten de kakelbontjes dit eigenlijk wel?

Puk is nog steeds ziek, hij wordt maar niet beter. Wat kunnen we nog meer doen om Puk beter te maken? We hadden een fruitmand op tafel gezet bij de langkousjes met allemaal verschillende soorten fruit in de fruitmand. Want eigenlijk zijn dit de allerbeste vitamines om weer snel beter te worden…

Met de kakelbontjes hebben we eerst gekeken in de fruitmand, welk fruit er allemaal in zat. Kennen ze bij kinderopvang villa kakelbont alle fruitsoorten al? En als het fruit geschild wordt, zitten er ook pitjes in het fruit? Kun je alle pitjes opeten? Waarom de pitjes van een kiwi wel en de pitjes van een appel niet? Hoe kan het dat de kiwi bruin is en als je hem openmaakt is hij groen? Bij kinderopvang villa kakelbont vinden we het belangrijk dat de kinderen kunnen zien hoe het fruit geschild wordt, op deze manier kan het zijn dat ze eerder worden gestimuleerd om nieuw fruit te proberen. Puk had heel veel fruit gegeten, hopelijk is hij nu weer snel beter!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan