Thema regen bij Villa Kakelbont Venlo

De afgelopen weken zijn we bij Villa Kakelbont Venlo druk in de ‘weer’ geweest met het thema Regen van Uk & Puk.

Afbeeldingsresultaat voor thema regen uk en puk

Tijdens dit thema leerden en ontdekten de kinderen spelenderwijs alles over regen. Ze leerden begrippen die met regen te maken hebben en ook hoe je je het best kunt kleden als het regent. Veel kinderen hadden ook al hun paraplu meegenomen en hun eigen regenlaarsjes aan als ze bij villa kakelbont kwamen spelen!

Ook leerden ze natuurlijk weer met al hun zintuigen: voelen dat je nat wordt van regen en dat je droog blijft met een paraplu of een regenjas, luisteren naar het geluid van de regen en zelf ook regengeluiden maken. En zoals je op de foto hieronder kunt zien, hebben de kakelbontjes zelf regendruppels gemaakt! Ze mochten een wolkje blauw verven en deze daarna natspuiten met de plantenspuit. Dit vonden de kinderen van villa kakelbont natuurlijk ontzettend leuk om te doen!

We lazen het verhaal van Masja. Zij wilde heel graag dat het zou gaan regenen. Ze heeft nieuwe regenkleding gekregen, dus daar wilde ze mee in de regen spelen. Maar bij Masja ging het niet regenen, daar scheen de zon. In het verhaal mag ze aan het eind toch de nieuwe regenkleren aan en dan maakt papa regen onder de douche!

Maar wat gebeurt er als buiten de zon schijnt en het tegelijkertijd regent? Dan verschijnt er een regenboog! Tussen het thema door was het ook nog eens kunstweek, dus de kinderen van villa kakelbont zijn met verf aan de slag gegaan om zelf een mooie regenboog te maken!

Soms leek het net alsof het binnen regende bij Villa Kakelbont Venlo! Dan waren de kakelbontjes aan het experimenteren met regengeluiden. We gebruikten hiervoor allerlei verschillende materialen, zoals kurken, bakjes met rijst, stokjes etc. Samen met de oudste peuters van villa kakelbont verfden we rijst blauw, om daarmee de regen na te doen!

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan