Ijsjes verkopen bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Het thema ” oef wat warm” is een paar weken geleden begonnen bij de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont.

Er is een ijsjeswinkel gemaakt in alle groepen zodat de kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont zelf konden spelen dat ze ijsjes verkopen. Vooral bij de 3+ groep, de tommy’s en annika’s, kunnen de kinderen tijdens dit rollenspel zich ontwikkelen in de sociale emotionele ontwikkeling en de taalontwikkeling. Ze leren om de beurt de verkoper te zijn in de ijsjeswinkel, met elkaar te praten alsof ze echt in een ijsjeswinkel staan enz. Bij kinderopvang villa kakelbont krijgen de kinderen de ruimte om zelf te ontdekken op welke manier ze het rollenspel invullen, het is belangrijk dat de kinderen van kinderopvang villa kakelbont in Venlo zonder de pedagogisch medewerkster moeten kunnen spelen en conflicten met elkaar moeten oplossen. Wie is eerst de verkoper? Dit moeten ze proberen samen op te lossen.

 

Bij de verticale groepen, de nilssons en langkousjes, zitten kinderen van 0-3 jaar. Bij deze doelgroep is het belangrijk dat kinderen kunnen kopiƫren wat ze zien. Eerst laten de pedagogisch medewerksters van kinderopvang villa kakelbont zien hoe het werkt om ijsjes te verkopen en daarna wordt er samen met de kinderen in de ijsjeswinkel gespeeld. De kinderen van deze leeftijd zullen vooral nog kopieergedrag hebben en het spel spelen zoals ze het hebben gezien. Op die manier leren ze hoe ze kunnen spelen en hoe ouder ze worden, hoe meer ze hun eigen draai aan het spel geven. De fantasie wordt geprikkeld op deze manier bij de kinderen van kinderopvang villa kakelbont in Venlo.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan