Interactief voorlezen bij kindderdagverblijf villa kakelbont

IMG-20170724-WA0008

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont is er binnen elk thema een leuk verhaaltje die interactief wordt voorgelezen. Dit betekent dat er voorwerpen zijn bij de plaatjes die ze zien. Zo kunnen de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont zien wat er wordt verteld en wat de woorden betekenen die gezegd worden. De woordenschat van de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont wordt op deze manier ook sneller verbreed omdat ze kunnen voelen en bekijken wat bepaalde woorden betekenen. Zoals het woord zwembad, of zonnebril, laarzen enz. Deze woorden betekenen voor kinderen meer als ze het zien, dan kunnen ze het woord wat sneller onthouden.

Binnen het thema “oef wat warm” gaat het over kindjes die heel graag willen zwemmen in het zwembad maar het water is te koud. Uiteindelijk hebben ze een goed idee, ze gaan met de laarzen in bad zodat de voeten niet koud worden van het water. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mogen tijdens dit verhaal meespelen en helpen met bepaalde handelingen die in het boekje voorkomen zoals de kinderen een zwembroek aandoen en de regenlaarzen. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont vinden het voorlezen op deze manier wel heel erg leuk, ze kunnen de aandacht er ook langer bij houden en snappen het verhaal op deze manier beter en sneller.

De kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont vinden het wel gek dat de kinderen in het verhaaltje met de regenlaarzen in het zwembad gaan, dat doen de kakelbontjes thuis ook niet.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan