Kabouters zoeken bij Kinderopvang Villa Kakelbont

De kinderen van kinderopvang villa kakelbont zitten in het thema “reuzen en kabouters” dus er worden veel activiteiten gedaan met de kinderen die te maken hebben met dit thema.

Vooraf hadden de pm’ers die dit thema moeten organiseren allemaal kabouters geschilderd op grotere stenen. De kabouters hadden verschillende gekleurde mutsen en er staan ook paddenstoelen op de stenen. De kinderen kunnen de stenen zien en kleur herkennen van de verschillende mutsen. Ze kunnen ook leren tellen door te tellen hoeveel kabouters of paddenstoelen er staan op de stenen. Op deze manier heb je weer verschillende soorten activiteiten die je kan doen met de stenen.

Een andere leuke activiteit die de kinderen van kinderopvang villa kakelbont kunnen doen met de stenen is verstoppertje spelen. De pm’er verstopt de stenen met de kabouters en paddenstoelen in de tuin en daarna kunnen de kinderen buiten de stenen gaan zoeken. De oudere kinderen weten precies wat ze moeten doen en gaan meteen opzoeken buiten. De jongere kinderen snappen dit niet dus met die doelgroep gaan we in kleinere groepen met een paar stenen die verstopt worden samen zoeken. Op die manier leren ze wat het is om verstoppertje te spelen bij kinderopvang villa kakelbont.

 

De oudere kinderen zijn soms zo snel met zoeken dat ze daarna het spel zelf gaan spelen en de stenen gaan verstoppen. De pm’ers hebben ze dan niet nodig en maken een eigen spel hiervan. De fantasie wordt geprikkeld en leren zelfstandig activiteiten uit te voeren bij kinderopvang villa kakelbont!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan