Poppenkast spelen bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

De kinderen van kinderopvang villa kakelbont vinden het erg leuk om tijdens dit thema te spelen met de kabouterpoppen. Bij kinderopvang villa kakelbont hebben we een poppenkast staan die we regelmatig gebruiken om te spelen voor de kinderen van de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s.

Op deze manier maken de kinderen kennis met een fantasiespel. Vooral de taalontwikkeling komt hierbij veel aan bod en ze leren om te luisteren wat er gezegd wordt. De oudere kinderen van kinderopvang villa kakelbont leren door het kijken en luisteren naar de poppenkast een korte verhaallijn te volgen.

Tijdens deze poppenkast voorstelling komen vooral de kabouters in beeld, er zijn verschillende soorten kabouters die er op de groepen zijn (grotere/kleinere of hard/zacht). De kakelbontjes leren hierdoor meteen tegenstellingen die ze kunnen zien bij de voorstelling bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo.

Op iedere groep worden er andere verhalen verteld, de inbreng van het verhaal is de fantasie van de pm’er die op dat moment achter de poppenkast zit. Wat wel bij alle groepen terug komt is dat onder andere de kinderen van kinderopvang villa kakelbont in Venlo gestimuleerd worden met de taalontwikkeling, (uitbreiding van de woorden), korte verhaallijn kunnen volgen en aangeven waar het verhaal over gaat en dat het een gezellige activiteit is voor de kinderen bij de beste kinderopvang van Venlo, villa kakelbont.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan