Kerstbomen versieren bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

img-20161212-wa0001

Het thema kerst is aangebroken bij de kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo. Er werd een kerstverhaal voorgelezen aan de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont zodat ze goed wisten dat het thema sinterklaas voorbij was en dat er een nieuw thema kwam. Puk had een kerstbal meegenomen naar kinderdagverblijf villa kakelbont, dit wilde hij heel graag laten zien. De kinderen luisterden heel goed naar het verhaal en mochten ook aan de spullen voelen van puk, zoals de slinger en de kerstbal.

 

img-20161212-wa0004

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten zelf een kerstboom versieren. We hebben een grote kerstboom op de groep staan maar deze kerstboom is te groot voor de kinderen om mee te helpen, ze kunnen wel de kerstballen (die zijn van plastic) aangeven aan de juffies maar het erin hangen is wat moeilijker.

Daarom hebben wij besloten dat de kinderen een eigen kerstboom mochten versieren, dit zijn kleinere boompjes waar ze zelf goed bij kunnen komen. In kleinere groepjes kregen de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont de kans om de kerstboom te versieren. Uiteraard mocht puk ook een kerstboom versieren, hij wist al een beetje hoe het moest dus puk kon het goed voordoen voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont.

We gingen eerst kijken wat er allemaal in de zak zat zoals de kerstballen, de slingers, zitten er ook lampjes in enz. Daarna werd het boompje gepakt maar omdat dit een kunstkerstboom was, moesten we eerst de takken uit elkaar halen voordat we de kerstboom konden versieren. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont vonden het helemaal geweldig om zelf een kerstboom te versieren. Sommige probeerden al heel goed de balletjes erin te hangen terwijl andere kinderen de balletjes gewoon op de takken neerlegde. De slingers om de kerstboom was ook heel leuk maar dit prikkelde wel een beetje. En er lagen ook nog kerstzuurstokjes bij die in de kerstboom mochten hangen (dit was stiekem bij sommige kinderen favoriet). Sommige kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont konden er uren mee bezig zijn terwijl er andere kinderen heel snel klaar waren en verder gingen met andere dingen op de groep. Het is voor de juffies van kinderdagverblijf villa kakelbont ook heel leuk om de verschillen te zien.

Maar alle kinderen hebben de kerstboom heel mooi versierd en ze waren er ook allemaal heel trots op!

 

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan