Kerstboompjes versieren bij kinderdagverblijf villa kakelbont

IMG-20171212-WA0021

Sommige kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont hadden geholpen om de grote kerstboom te versieren bij kinderdagverblijf villa kakelbont op de 3 groepen. Maar er waren ook nog kinderen die niet hebben kunnen helpen om de mooie kerstboom te versieren. Toch vinden wij het belangrijk dat alle kinderen de kans krijgen om een kerstboom te versieren. Maar wat doen we dan als de andere kakelbontjes een kerstboom willen versieren? De grote kerstboom weer helemaal leeg maken? Weer helemaal opnieuw beginnen? Of is er een andere oplossing?

Gelukkig hebben we bij kinderdagverblijf villa kakelbont een paar kleine kerstbomen die de kinderen zelf mogen versieren met kerstballen. Het werken in kleine groepjes is meestal ook heel fijn zodat de kinderen op hun eigen niveau een activiteit kunnen doen en van andere kinderen kunnen leren wat ze kunnen doen, daarom kiezen we regelmatig bewust voor het werken met verschillende leeftijden in kleine groepjes. De kinderen kunnen zich dan ook beter concentreren.

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont waren heel trots op hun eigen creatie, het hangen van de kerstballen was soms wel wat lastig om het touwtje om de tak heen te hangen. Maar ze deden wel heel erg hun best. Sommige kakelbontjes werden zo creatief dat ze de kerstballen als oorbellen gingen gebruiken, op deze manier wordt de fantasie van de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont geprikkeld. Ze leren tijdens deze activiteit ook wat kerstballen zijn en dat ze rond zijn en een bepaalde kleur hebben enz. De activiteiten die we uitvoeren bij kinderdagverblijf villa kakelbont worden meestal met een bepaald doel gedaan en dat de kinderen het leuk vinden om de activiteit te doen!

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan