Kinderboekenweek bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

IMG-20171009-WA0012

Van 4 tot 15 oktober is er in heel Nederland de kinderboekenweek, zo ook bij kinderdagverblijf villa kakelbont. Omdat we het vorige week vrij druk hadden met andere activiteiten en een nieuw thema hadden de juffies besloten om deze week het boek van de kinderboekenweek (interactief) voor te lezen.

In kleine groepjes hebben we het boekje van boef de zebra voorgelezen, we hadden bij kinderdagverblijf villa kakelbont ook een zebra de boef dus dat was voor de kakelbontjes extra interessant. Boef was heel erg bang om naar bed te gaan, want het was heel donker en hij was alleen. Ojee wat een spannend boekje is het toch, de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont waren heel goed aan het luisteren naar het verhaaltje. Boef was helemaal alleen thuis, mogen de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont dat ook al? 😉  En zijn de kakelbontjes ook een klein beetje bang in het donker? Maak maar eens allemaal je ogen dicht want als de ogen dicht zijn, zie je helemaal niks meer. Dit mochten de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont ook proberen.

Dit spannende prentenboek wordt elke dag voorgelezen en met de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont besproken. Woorden die aan bod komen zijn: spannend, kraakt, schaduw,eng,behang, zekerheid, monsters,oplossing, lichtknopje, droomt, stoer, overleven, trots. De kinderen leren tijdens dit thema het verschil tussen licht en donker en gaan op deze manier op zoek naar hun eigen schaduw.

Afbeeldingsresultaat voor kinderboekenweek 2017 kdv

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan